Maistelussa kotimaiset pienpanimo-oluet

Kahvila-ravintola Punaportin syysillassa maistellaan pienpanimo-oluita. Perjantaina 25.9.2020 kello 19–21 järjestettävässä tastingissa maistetaan viittä kotimaista erityyppistä olutta. Illan kouluttajana toimiva baarimestari Juha Haavisto lupaa koota maisteltavaksi mahdollisimman monipuolisen kattauksen.

– Kotimaiset pienpanimo-oluet ovat nyt vahvasti muodissa ja valikoima on laaja. Olut-tastingiin minulla on olemassa runko eri tyylisistä oluista, ja maisteluun valitsen sitten ajankohtaiset uutuudet. Näin harrastajatkin saavat uusia makuelämyksiä, Haavisto kertoo.

Olut-tastingissa tehdään myös juomasekoitukset oluesta. Suomessa olutta ei ole totuttu sekoittamaan mihinkään, mutta Haaviston mukaan olut-cocktailit ovat maailmalla yleisiä.

– Olutsekoituksissa tärkeää on raikas pohja, johon lisätään happoa ja makeutta. Viski, rommi ja gini käyvät hyvin oluen kaveriksi, riippuen siitä mitä olutta käytetään, sanoo Haavisto.

– Myös yritit, esimerkiksi basilika ja minttu, sopivat oluen kanssa yhteen. Vadelma taas on marjojen helmi, joka sopii drinkkeihin loistavasti, myös olutsekoituksiin, Haavisto vinkkaa.

Kotimaisten oluiden tastingiin voi ilmoittautua täällä.

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia