Yleinen

Uhkatilannekoulutus auttaa jokaista

22.2.2023

Oletko koskaan miettinyt, että uhkaavat tilanteet, joista luet iltapäivälehdistä, voivat joskus kohdata myös sinua? Miten selviät ehjin nahoin? Tilanteita kannattaa pohtia ja harjoitella etukäteen asiantuntevassa koulutuksessa.

Uhkatilannekoulutuksissa saa konkreettisia apuja arkeen.

Tavastia Koulutus järjestää uhkatilannekoulutuksia yhteistyössä Axe Security Finlandin kanssa. Koulutukset on suunnattu eri toimialoilla työskenteleville henkilöille, joilla on työssään riski joutua kohtaamaan uhkatilanteita. Lisäksi Axe Security järjestää avoimia kursseja yksittäisille ihmisille, kuten naisten ja senioreiden turvakursseja.

– Jokainen ihminen voi jossain vaiheessa elämäänsä joutua uhkailun tai oikeudettoman hyökkäyksen kohteeksi. Koulutuksista saadut hyödyt ja opit ovat konkreettisia, ja ne on suunniteltu nimenomaan siten, että ne ovat heti käyttöönotettavissa omaan elämään, kertoo Axe Securityn yrittäjä ja kouluttaja Arto Kirves.

Koulutukset räätälöidään aina vastaamaan asiakkaan tarpeita ja ne perustuvat oikeisiin elämäntilanteisiin.

– Esimerkiksi luokanopettajille ja kaupan alan työntekijöille ei pidetä samansisältöistä koulutusta, vaan otamme aina asiakkaan realistiset tarpeet huomioon. Uhkatilannekoulutuksissa emme puhu suurista linjauksista tai pintapuolisista työturvallisuusohjeista, vaan meidän tehtävämme on tarjota sille yksittäiselle työntekijälle selkeät ja konkreettiset eväät pahan päivän varalle, Kirves painottaa.

– Kouluttajamme omaavat pitkän kokemuksen myös poliisin töistä, joten he ovat ikävä kyllä nähneet ja itsekin kohdanneet väkivaltaa. Tiedämme, mistä puhumme, Kirves toteaa.

Konkreettisia neuvoja uhkaaviin tilanteisiin

Arto Kirveen mukaan uhkatilanteet ovat loppujen lopuksi monen asian summia, ja kouluttajat osaavat neuvoa, miten eri osa-alueita pitäisi hahmottaa eri tilanteissa. Ennakoinnin merkitys on myös huomattava: tilanteisiin kannattaa oppia reagoimaan ennen kuin ne päätyvät konkreettiseen uhkaan.

Sote-alan ammattilaiset joutuvat työssään usein uhkaaviin tilanteisiin, joita varten kannattaa harjoitella.

– Olemme esimerkiksi kehittäneet neljän kohdan ohjeen henkilöille, jotka työnsä puolesta käyvät eri ihmisten kotona tai huoneistossa. Tämä ohje on helppo sisäistää, koska jokaisessa vaiheessa tehdään tietyt rutiinit. Tämä on nimenomaan kehitetty ennaltaehkäisemään sairauslomia yllättävissä ja nopeasti eteen tulevissa tilanteissa.

– Etenkin sote-alalta olemme saaneet tästä paljon kiitosta ja hyvää palautetta, että ohje oikeasti luo työntekijöille konkreettista turvaa, Kirves kertoo.

Kursseilla ja koulutuksissa käydään lisäksi läpi kutakin simuloitua tilannetta koskevat rikoslain kohdat selkeästi ja helposti ymmärrettävässä muodossa.

– Uhkatilannekoulutus on valmis ja hyödyllinen paketti ihan jo pelkästään yleissivistyksen nimissä ja ihan jokaiselle nuoresta senioriin, Kirves vinkkaa.

Turvallisuusalan koulutuksia voidaan järjestää asiakkaan omissa tiloissa tai Tavastian monipuolisissa tiloissa. Kesäaikaan koulutuksia voidaan pitää myös ulkotiloissa tai luonnossa.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri teille sopiva koulutuspaketti:

arto.kirves@axesecurityfinland.com tai  040 531 2954

Sivua päivitetty 22.2.2023 kello 10.34

Uusimmat uutiset

TaitavaRekry tarjoaa monipuoliset palvelut sekä työntekijälle että työnantajalle

Uutta Tavastiassa! TaitavaRekry auttaa työllistämään opiskelijoita ja muita työnhakijoita – katso tarjoamamme työpaikat ja hae! Nyt haussa myös kesätyöpaikkoja. Laita […]

Lue lisää

31.1.2024

Syksyn koulutustarjonta nyt netissä

Tavastia Koulutuksen syksyn koulutustarjonta on nähtävillä nettisivuillamme ja koulutuksiin voi ilmoittautua mukaan. Uutena koulutuksena tarjonnassa on Työturvallisuuskortin kertauskoulutus (4 h). […]

Lue lisää

2.6.2023

Tavastia Koulutuksen toimitusjohtaja vaihtuu

Koulutuskuntayhtymä Tavastian alla toimivan Tavastia Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Annemari Suonsivu siirtyy uusiin tehtäviin 1.8.2023 alkaen. Tavastia Koulutus Oy myy kursseja […]

Lue lisää

30.5.2023