Yleinen

Työpaikkasuomea-koulutus valmentaa työskentelyyn Suomessa

27.4.2022

Tarvitseeko nykyinen tai tuleva työntekijäsi ohjeita ja apua Suomessa suomen kielellä työskentelyyn? Onko toimialan sanasto ja suomalainen työkulttuuri vielä hakusessa? Työpaikkasuomea-koulutus auttaa!

Työpaikkasuomea-koulutuspalvelun tavoitteena on parantaa ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden ja yrittäjien valmiuksia työskennellä suomen kielellä suomalaisissa työyhteisöissä. Koulutus on suunnattu yrityksille ja työnantajille yksityisellä ja julkisella sektorilla toimialasta riippumatta​.

– Työpaikkasuomea-koulutuksessa käydään läpi suomalaisen työkulttuurin ominaispiirteitä ja harjoitellaan erilaisia työpaikan vuorovaikutustilanteita, kertoo koulutusta järjestävän Tavastia Koulutuksen toimitusjohtaja Annemari Suonsivu.

Koulutus vastaa tilaajan tarpeisiin

Koulutuksessa voidaan harjoitella esimerkiksi palaverikäytäntöjä, ohjeiden vastaanottamista ja asiakaskohtaamisia. Koulutuksen jälkeen osallistujien suomen kielen taito työtilanteissa kehittyy ja he viestivät varmemmin ja selkeämmin suomen kielellä.

– Koulutus räätälöidään aina yrityksen tarpeisiin ja heidän toimialalleen ja työpaikalleen sopivaksi. Osa yrityksistä tarvitsee painotusta erilaisten työkulttuurien yhteyttämisessä, osa haluaa taas puhdasta kielikoulutusta työntekijöilleen. Räätälöitävyyden vuoksi koulutus vastaa tilaajan tiettyihin tarpeisiin, Suonsivu kuvailee.

– Yritykset ja yrittäjät tietävät parhaiten, mitä ja millaista harjoitusta heidän työntekijänsä tarvitsevat.

Työpaikkasuomea-koulutus voidaan pitää lähiopetuksena, monimuoto-opetuksena tai kokonaan verkko-opetuksena.

Työpaikkasuomi on ELY-keskuksen rahoittamaa, harkinnanvaraista työvoimakoulutusta, ja toteutuminen vaatii aina ELY-keskuksen myönteisen päätöksen. Tilaavan yrityksen maksuosuus riippuu monesta asiasta, mutta korkeimmillaan maksuosuus on 50 prosenttia koulutuksen kustannuksista. Suuntaa antavaa laskelmaa voi tehdä laskurissamme.

Tavastia Koulutus auttaa Elyn kanssa yrittäjää kaikissa koulutukseen liittyvissä asioissa, niin hakulomakkeen teossa kuin sisällön suunnittelussakin, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Lisätietoja: Annemari Suonsivu, annemari.suonsivu@kktavastia.fi tai 050 340 4312

Sivua päivitetty 27.4.2022 kello 09.39

Uusimmat uutiset

Tavastia Koulutus yhteistyöhön Kouluttamon kanssa

Tavastia Koulutus on aloittanut yhteistyön Kouluttamo Oy:n kanssa. Kouluttamo on koulutusten toteuttaja- ja tuotantoyhtiö, joka on erikoistunut lähijohtamiseen, työyhteisön sujuvaan arkeen […]

Lue lisää

9.11.2022

K-auton korimekaanikkoakatemia RekryKoulutuksena!

Innostutko autoista ja haaveilet urasta niiden parissa? Kiinnostaisiko sinua kouluttautua alalle, jossa töitä osaajille on varmasti tarjolla, nyt ja tulevaisuudessa? […]

Lue lisää

25.5.2022

Työpaikkasuomea-koulutus valmentaa työskentelyyn Suomessa

Tarvitseeko nykyinen tai tuleva työntekijäsi ohjeita ja apua Suomessa suomen kielellä työskentelyyn? Onko toimialan sanasto ja suomalainen työkulttuuri vielä hakusessa? […]

Lue lisää

27.4.2022