Yleinen

Työpaikkasuomea-koulutus valmentaa työskentelyyn Suomessa

27.4.2022

Tarvitseeko nykyinen tai tuleva työntekijäsi ohjeita ja apua Suomessa suomen kielellä työskentelyyn? Onko toimialan sanasto ja suomalainen työkulttuuri vielä hakusessa? Työpaikkasuomea-koulutus auttaa!

Työpaikkasuomea-koulutuspalvelun tavoitteena on parantaa ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden ja yrittäjien valmiuksia työskennellä suomen kielellä suomalaisissa työyhteisöissä. Koulutus on suunnattu yrityksille ja työnantajille yksityisellä ja julkisella sektorilla toimialasta riippumatta​.

– Työpaikkasuomea-koulutuksessa käydään läpi suomalaisen työkulttuurin ominaispiirteitä ja harjoitellaan erilaisia työpaikan vuorovaikutustilanteita, kertoo koulutusta järjestävän Tavastia Koulutuksen toimitusjohtaja Annemari Suonsivu.

Koulutus vastaa tilaajan tarpeisiin

Koulutuksessa voidaan harjoitella esimerkiksi palaverikäytäntöjä, ohjeiden vastaanottamista ja asiakaskohtaamisia. Koulutuksen jälkeen osallistujien suomen kielen taito työtilanteissa kehittyy ja he viestivät varmemmin ja selkeämmin suomen kielellä.

– Koulutus räätälöidään aina yrityksen tarpeisiin ja heidän toimialalleen ja työpaikalleen sopivaksi. Osa yrityksistä tarvitsee painotusta erilaisten työkulttuurien yhteyttämisessä, osa haluaa taas puhdasta kielikoulutusta työntekijöilleen. Räätälöitävyyden vuoksi koulutus vastaa tilaajan tiettyihin tarpeisiin, Suonsivu kuvailee.

– Yritykset ja yrittäjät tietävät parhaiten, mitä ja millaista harjoitusta heidän työntekijänsä tarvitsevat.

Työpaikkasuomea-koulutus voidaan pitää lähiopetuksena, monimuoto-opetuksena tai kokonaan verkko-opetuksena.

Työpaikkasuomi on ELY-keskuksen rahoittamaa, harkinnanvaraista työvoimakoulutusta, ja toteutuminen vaatii aina ELY-keskuksen myönteisen päätöksen. Tilaavan yrityksen maksuosuus riippuu monesta asiasta, mutta korkeimmillaan maksuosuus on 50 prosenttia koulutuksen kustannuksista. Suuntaa antavaa laskelmaa voi tehdä laskurissamme.

Tavastia Koulutus auttaa Elyn kanssa yrittäjää kaikissa koulutukseen liittyvissä asioissa, niin hakulomakkeen teossa kuin sisällön suunnittelussakin, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Lisätietoja: Annemari Suonsivu, annemari.suonsivu@kktavastia.fi tai 050 340 4312

Sivua päivitetty 27.4.2022 kello 09.39

Uusimmat uutiset

Tavastia Koulutuksen hintoihin muutoksia

Hallituksen päätöksen mukaan 1.9.2024 alv nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Hintoihin tullaan lisäämään arvonlisäveron erotus (1,5 %) 1.9. alkaen. Jos […]

Lue lisää

31.5.2024

TaitavaRekry tarjoaa monipuoliset palvelut sekä työntekijälle että työnantajalle

Uutta Tavastiassa! TaitavaRekry auttaa työllistämään opiskelijoita ja muita työnhakijoita – katso tarjoamamme työpaikat ja hae! Nyt haussa myös kesätyöpaikkoja. Laita […]

Lue lisää

31.1.2024

Syksyn koulutustarjonta nyt netissä

Tavastia Koulutuksen syksyn koulutustarjonta on nähtävillä nettisivuillamme ja koulutuksiin voi ilmoittautua mukaan. Uutena koulutuksena tarjonnassa on Työturvallisuuskortin kertauskoulutus (4 h). […]

Lue lisää

2.6.2023