Yleinen

Tavastia Koulutus auttaa yrityksiä menestymään

27.1.2021

annemari suonsivu
Tavastia Koulutuksen uusi toimitusjohtaja Annemari Suonsivu.

Vanaja Koulutus Oy on saanut uuden nimen ja uuden toimitusjohtajan. Vuodenvaihteessa nimensä Tavastia Koulutus Oy:ksi muuttaneen yhtiön johdossa aloitti samalla Annemari Suonsivu, 36.

Tavastia Koulutus on osa Koulutuskuntayhtymä Tavastiaa, ja nimenmuutoksella haluttiin tuoda tämä yhteys selvemmin esiin. Jatkossa Tavastia Koulutus järjestää yrityksille erilaisia koulutuksia erityisesti yritysten omien tarpeiden pohjalta.

Annemari Suonsivu pääsee nyt kehittämään yhtiön toimintaa täysipäiväisesti, kun aiemmin toimitusjohtajana työskennelleen Tavastian kehitysjohtaja Arto Ruhalan työajasta oli jyvitetty yhtiölle vain 10 prosenttia.

– On ihan mahtavaa, että olen saanut hyvin vapaat kädet luoda uutta toimintakulttuuria. Saan todella valjastaa käyttöön koko aiemman osaamiseni ja koulutukseni, Suonsivu iloitsee.

Aiemmin Suonsivu on ollut maaseutumatkailualan yrittäjänä reilun yhdeksän vuoden ajan, jonka jälkeen hän luki itsensä opettajaksi. Äitiyslomien välissä hän onkin toiminut viimeksi Novidalla liiketoiminnan ja yrittäjyyden opettajana. Koulutukseltaan Suonsivu on yo-merkonomi, matkailualan restonomi, tradenomi yamk sekä ammatillinen opettaja, ja lisäksi hänellä on johtamisen erikoisammattitutkinto, vapaaehtoistyön johtamisen tutkinto ja opetushallinnon tutkinto.

Yritykset edellä

Jos aiemmin yrityskoulutuksia on suunniteltu niin, että yrittäjlle on tarjottu valmista pakettia, nyt Tavastia Koulutuksen ajatus on tehdä asia toisin päin.

– Tarkoitus on toteuttaa ja räätälöidä koulutuksia yritysten tarpeet edellä, eli niin, että yrittäjät kertovat minkälaista koulutusta he tarvitsevat, ja me sitten järjestämme sen. Haluan, että voimme auttaa kaikenkokoisia yrityksiä menestymään, Suonsivu kaavailee.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on iso organisaatio, jonka opettajilta löytyy monenlaista osaamista niin ammattiopistossa, lukioissa kuin Vanajaveden Opistossakin. Tarkoitus onkin hyödyntää tätä ammattitaitopoolia koulutusten järjestämisessä. Tarvittaessa voidaan käyttää myös alihankkijoita.

– Omalla henkilökunnallamme on erinomaista tietotaitoa, jonka potentiaali kannattaa ehdottomasti hyödyntää koko seutukunnan hyväksi, Suonsivu alleviivaa.

Yhteistyötä yhteiseksi hyväksi

Tällä hetkellä korona rajoittaa Suonsivun tutustumista uuteen asiakaskuntaansa, mutta kun rajoituksista päästään, Suonsivu aikoo lähteä tutustumiskierrokselle maakunnan yrityksiin. Hän painottaa verkostoitumisen merkitystä eikä lähde yrityksiin myyntitykki paukkuen.

– Aluksi tarkoitus on ennemminkin tulla tutuiksi puolin ja toisin ja kartoittaa yritysten tarpeita. Samalla käynnillä voin myös tarjota yrityksille näkyvyyttä meidän somekanavillamme. Win-win-tilanne kaikille, hän toteaa.

Suonsivu puhuu vahvasti myös yhteistyön puolesta.

– Sekä kuntayhtymän sisällä että yrittäjien ja oppilaitosten kesken tarvitaan yhteistyötä, jotta voidaan menestyä. Myös työhyvinvoinnin merkitys on kasvanut ja sen kasvattamisessa koulutuksella voi olla iso rooli, hän aprikoi.

Yrittäjien asialla oleminen on Suonsivulle erittäin mieluista puuhaa, onhan hänellä itsellään yrittäjyys jo verenperintönäkin. Odotukset tulevan suhteen ovatkin korkealla.

– Ennen kaikkea toivon avointa, selkeää ja hedelmällistä yhteistyön tekemistä, niin talon sisällä kuin yritysten kanssa, Suonsivu päättää.

 

Ota yhteyttä!

Annemari Suonsivu
Annemari.Suonsivu@kktavastia.fi
+358 50 3404312

Sivua päivitetty 27.1.2021 kello 09.09

Uusimmat uutiset

Tavastia Koulutus yhteistyöhön Kouluttamon kanssa

Tavastia Koulutus on aloittanut yhteistyön Kouluttamo Oy:n kanssa. Kouluttamo on koulutusten toteuttaja- ja tuotantoyhtiö, joka on erikoistunut lähijohtamiseen, työyhteisön sujuvaan arkeen […]

Lue lisää

9.11.2022

K-auton korimekaanikkoakatemia RekryKoulutuksena!

Innostutko autoista ja haaveilet urasta niiden parissa? Kiinnostaisiko sinua kouluttautua alalle, jossa töitä osaajille on varmasti tarjolla, nyt ja tulevaisuudessa? […]

Lue lisää

25.5.2022

Työpaikkasuomea-koulutus valmentaa työskentelyyn Suomessa

Tarvitseeko nykyinen tai tuleva työntekijäsi ohjeita ja apua Suomessa suomen kielellä työskentelyyn? Onko toimialan sanasto ja suomalainen työkulttuuri vielä hakusessa? […]

Lue lisää

27.4.2022