Yleinen

Naisten turvakurssi 2.0 on nyt täällä

25.10.2021

Tule jälleen päivittämään tietotaitosi ja oppimaan selkeitä keinoja fyysisen ja henkisen väkivallan torjuntaan.

Naisten turvakurssin jatko-osa pidetään lauantaina 22.1.2022 kello 13–16, hinta 60 € (sis. alv). Kurssi sopii myös ensikertalaisille, vaikka kurssi onkin jatkoa peruskurssille.

Teoriaosuudella käymme jälleen läpi tyypillisiä väkivaltatilanteita, joiden uhreiksi naiset ovat joutuneet. Rikoslakiin paneudumme tutulla ja realistisella tavalla sekä elävän elämän esimerkeillä. Pääkohdat tulevat olemaan hätävarjelu ja laiton uhkaus. Kurssilla on myös huomioitu mentaalipuolen haasteet jouduttaessa oikeudettoman hyökkäyksen uhriksi.

Tuomme esiin myös paniikin hallintakeinoja sekä stressireaktioiden vaikutuksen ja niiden käsittelyä uhkaavissa tilanteissa.

Kurssiin kuuluu aina myös fyysinen osuus, jossa jokainen halukas pääsee testaamaan omaa ”positiivista aggressiotaan” turvallisessa ympäristössä omien kykyjensä ja mieltymystensä mukaan. Käymme läpi myös ennakointia/varautumista ja nopeaa reagointia sekä tehokasta tilanteesta irtaantumista jouduttaessa ahdistelu, tai onkeudettoman hyökkäyksen kohteeksi.

Lisäksi käymme läpi katuturvallisuutta sekä seksuaalista häirintää.

Turvakurssin kouluttajina toimivat alan ammattilaiset, joilla on pitkä kokemus väkivaltatilanteiden saralta ja niiden syntymisten nyansseista.

Kaikki kurssin tilanteet ja esimerkit perustuvat todellisen elämän tilanteisiin ja aitoihin kokemuksiin ja faktoihin.

Kurssin kesto on 4 h. Sisältö tulee koostumaan teoriasta, käytännön harjoittelusta sekä tämän lisäksi tulemme simuloimaan erilaisia uhkatilanteita.

Käytännöstä muutamia esimerkkejä:

  • Irtaantumiset eri kiinnipito-otteista.
  • Etäisyyden ymmärrys kun tilanne eskaloituu- harjoitus.
  • Puolustautuminen ahtaissa tiloissa (kodinomainen ympäristö ja yökerhoympäristö).
  • Puolustautuminen maassa, mm. raiskauksen yrityksen tai kuristuksen torjuminen hätävarjeluna ääritilanteessa.
  • Oman aggression ”testaaminen” turvallisesti jouduttaessa uhrin asemaan.
  • Paljon muuta + kurssilaisten omiin kysymyksiin/toiveisiin tullaan myös aina vastaamaan.

Simulaatiorastiharjoitus:

Harjoitus toteutetaan lavastamalla erilaisia uhkatilanteita joihin naiset ovat joutuneet kohtaamaan.

Suorittajat eivät tiedä tässä harjoituksessa minkä tasoista uhkaa tulevat kohtaamaan.Oppilaat laitetaan tilanteeseen, jonka tapahtumia he eivät tiedä etukäteen.

Suoritusten jälkeen osallistujille annetaan henkilökohtainen palaute sekä yhteisessä ryhmässämme käymme läpi kaikki rastit. Suoritukset toteutetaan yksin, pareittain sekä pienryhmissä.

Rastikoulutuksessa ei tule suurta fyysistä kontaktia, vaan pääpaino tulee olemaan oikeiden askelmerkkien opettamisessa, sekä stressin alla toimimisessa. Tämän koulutusmetodin muistijälki tulee olemaan todella vahva verrattaessa perinteisiin koulutusmetodeihin.

Otathan mukaan rennot ja liikuntaan soveltuvan vaatetuksen.

Kurssilla ei ole pakko osallistua fyysiseen osuuteen, jos haluaa keskittyä enemmän teoriapuoleen tai simulaatiotilanteiden seuraamiseen.

Lue lisää ja ilmoittaudu täällä. Paikkoja on rajoitetusti.

Sivua päivitetty 25.10.2021 kello 09.59

Uusimmat uutiset

TaitavaRekry tarjoaa monipuoliset palvelut sekä työntekijälle että työnantajalle

Uutta Tavastiassa! TaitavaRekry auttaa työllistämään opiskelijoita ja muita työnhakijoita – katso tarjoamamme työpaikat ja hae! Nyt haussa myös kesätyöpaikkoja. Laita […]

Lue lisää

31.1.2024

Syksyn koulutustarjonta nyt netissä

Tavastia Koulutuksen syksyn koulutustarjonta on nähtävillä nettisivuillamme ja koulutuksiin voi ilmoittautua mukaan. Uutena koulutuksena tarjonnassa on Työturvallisuuskortin kertauskoulutus (4 h). […]

Lue lisää

2.6.2023

Tavastia Koulutuksen toimitusjohtaja vaihtuu

Koulutuskuntayhtymä Tavastian alla toimivan Tavastia Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Annemari Suonsivu siirtyy uusiin tehtäviin 1.8.2023 alkaen. Tavastia Koulutus Oy myy kursseja […]

Lue lisää

30.5.2023