Yleinen

Case SF-Caravan: Hygieeninen siivous leirintäalueella -koulutus

5.1.2021

Hygieeninen siivous leirintäalueella -koulutus järjestettiin etäyhteyden avulla.

Koronaviruspandemian myötä siivouskäytäntöjä on muutettu ja tehostettu monin paikoin. Uusi tilanne on aiheuttanut siivouksen suhteen myös kysymyksiä, joihin ei aina ole löytynyt vastausta kuin apteekin hyllyltä. Näin myös Suomen karavaanareiden valtakunnallisessa keskusjärjestössä SF-Caravan ry:ssä, jossa haluttiin järjestää koulutus hygieenisestä siivouksesta leirintäalueella.

Kilpailutuksen jälkeen koulutuksen toteuttajaksi valikoitui Ammattiopisto Tavastia. Koulutusjärjestelyjä SF-Caravanissa koordinoinut Anne Nieminen on tyytyväinen, että Hämeenlinnassa keskustoimistonsa majaa pitävä järjestö sai kouluttajaksi paikallisen toimijan.

– Ammattiopisto Tavastian tarjous oli meille tarkoituksenmukaisin. Järjestimme kaksi kahden tunnin webinaaria, ja lisäksi saimme käyttöömme koulutuksen tallenteen sekä materiaalit. Nyt jäsenemme voivat käydä katsomassa koulutuksen myös jälkikäteen, Nieminen iloitsee.

Paljon uutta tietoa ammattisiivouksesta

Hygieeninen siivous leirintäalueella -koulutus suunnattiin järjestön jäsenille, jotka ylläpitävät leirintäalueita ja niiden toimintoja usein talkoopohjalta.

– Meille tuli tarve tarjota siivouskoulutusta niin sanotusti tavallisille ihmisille, jotka eivät ole ammattisiivoojia. Pandemian myötä hygieniaan pitää kiinnittää huomiota korostetusti, ja nyt kun ulkomaille matkustaminen ei ole mahdollista, leirintäalueiden suosio kasvaa. Halusimme ammattilaisen näkemyksen tarvittavista siivoustoimenpiteistä, ennen kuin turistikausi alkaa, Nieminen kertoo.

SF-Caravan ja Nieminen kartoittivat Ammattiopisto Tavastian kanssa etukäteen koulutuksen tarpeita puhelimitse ja sähköpostilla, ja kahteen Teamsin kautta järjestettyyn koulutukseen osallistui yhteensä lähes 50 henkilöä.

Webinaarit sujuivat hyvin, ja Anne Nieminen on tyytyväinen koulutuksen antiin.

– Koulutuksessa saatiin paljon tietoa sulateltavaksi. Kouluttaja oli asiallinen ja rauhallinen ja tiesi mistä puhui. Koulutuksessa käydyn keskustelun ja kysymysten myötä saatiin vahvistusta myös osallistujien omille näkemyksille ja kaavailluille siivousjärjestelyille. Selvästi monella oli tarve hyväksyttää omat ajatuksensa muilla. Etenkin saunan siivous herätti paljon kysymyksiä, se on niin tärkeä osa leirintäalueiden elämää, Nieminen sanoo.

Koulutuspalautteeseen vastanneista selkeä enemmistö piti koulutusta hyödyllisenä.

– Myös järjestäjänä minulla oli koko ajan turvallinen olo, ja saatoin luottaa siihen, että Ammattiopisto Tavastian kanssa homma sujuu. Jatkossakin järjestämme tarpeen mukaan webinaareja ulkopuolisia asiantuntijoita käyttäen, Nieminen summaa.

Koulutusta henkilökunnalle tai organisaatiolle?

Ammattiopisto Tavastia räätälöi koulutuksia tarpeidesi mukaan monipuolisesti eri aihealueilta. Ohessa yksi onnistunut esimerkki. Ota yhteyttä ja kysy lisää – katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa!

Sivua päivitetty 2.2.2021 kello 12.27

Uusimmat uutiset

Tavastia Koulutus yhteistyöhön Kouluttamon kanssa

Tavastia Koulutus on aloittanut yhteistyön Kouluttamo Oy:n kanssa. Kouluttamo on koulutusten toteuttaja- ja tuotantoyhtiö, joka on erikoistunut lähijohtamiseen, työyhteisön sujuvaan arkeen […]

Lue lisää

9.11.2022

K-auton korimekaanikkoakatemia RekryKoulutuksena!

Innostutko autoista ja haaveilet urasta niiden parissa? Kiinnostaisiko sinua kouluttautua alalle, jossa töitä osaajille on varmasti tarjolla, nyt ja tulevaisuudessa? […]

Lue lisää

25.5.2022

Työpaikkasuomea-koulutus valmentaa työskentelyyn Suomessa

Tarvitseeko nykyinen tai tuleva työntekijäsi ohjeita ja apua Suomessa suomen kielellä työskentelyyn? Onko toimialan sanasto ja suomalainen työkulttuuri vielä hakusessa? […]

Lue lisää

27.4.2022