Yleinen

Case SF-Caravan: Hygieeninen siivous leirintäalueella -koulutus

5.1.2021

Hygieeninen siivous leirintäalueella -koulutus järjestettiin etäyhteyden avulla.

Koronaviruspandemian myötä siivouskäytäntöjä on muutettu ja tehostettu monin paikoin. Uusi tilanne on aiheuttanut siivouksen suhteen myös kysymyksiä, joihin ei aina ole löytynyt vastausta kuin apteekin hyllyltä. Näin myös Suomen karavaanareiden valtakunnallisessa keskusjärjestössä SF-Caravan ry:ssä, jossa haluttiin järjestää koulutus hygieenisestä siivouksesta leirintäalueella.

Kilpailutuksen jälkeen koulutuksen toteuttajaksi valikoitui Ammattiopisto Tavastia. Koulutusjärjestelyjä SF-Caravanissa koordinoinut Anne Nieminen on tyytyväinen, että Hämeenlinnassa keskustoimistonsa majaa pitävä järjestö sai kouluttajaksi paikallisen toimijan.

– Ammattiopisto Tavastian tarjous oli meille tarkoituksenmukaisin. Järjestimme kaksi kahden tunnin webinaaria, ja lisäksi saimme käyttöömme koulutuksen tallenteen sekä materiaalit. Nyt jäsenemme voivat käydä katsomassa koulutuksen myös jälkikäteen, Nieminen iloitsee.

Paljon uutta tietoa ammattisiivouksesta

Hygieeninen siivous leirintäalueella -koulutus suunnattiin järjestön jäsenille, jotka ylläpitävät leirintäalueita ja niiden toimintoja usein talkoopohjalta.

– Meille tuli tarve tarjota siivouskoulutusta niin sanotusti tavallisille ihmisille, jotka eivät ole ammattisiivoojia. Pandemian myötä hygieniaan pitää kiinnittää huomiota korostetusti, ja nyt kun ulkomaille matkustaminen ei ole mahdollista, leirintäalueiden suosio kasvaa. Halusimme ammattilaisen näkemyksen tarvittavista siivoustoimenpiteistä, ennen kuin turistikausi alkaa, Nieminen kertoo.

SF-Caravan ja Nieminen kartoittivat Ammattiopisto Tavastian kanssa etukäteen koulutuksen tarpeita puhelimitse ja sähköpostilla, ja kahteen Teamsin kautta järjestettyyn koulutukseen osallistui yhteensä lähes 50 henkilöä.

Webinaarit sujuivat hyvin, ja Anne Nieminen on tyytyväinen koulutuksen antiin.

– Koulutuksessa saatiin paljon tietoa sulateltavaksi. Kouluttaja oli asiallinen ja rauhallinen ja tiesi mistä puhui. Koulutuksessa käydyn keskustelun ja kysymysten myötä saatiin vahvistusta myös osallistujien omille näkemyksille ja kaavailluille siivousjärjestelyille. Selvästi monella oli tarve hyväksyttää omat ajatuksensa muilla. Etenkin saunan siivous herätti paljon kysymyksiä, se on niin tärkeä osa leirintäalueiden elämää, Nieminen sanoo.

Koulutuspalautteeseen vastanneista selkeä enemmistö piti koulutusta hyödyllisenä.

– Myös järjestäjänä minulla oli koko ajan turvallinen olo, ja saatoin luottaa siihen, että Ammattiopisto Tavastian kanssa homma sujuu. Jatkossakin järjestämme tarpeen mukaan webinaareja ulkopuolisia asiantuntijoita käyttäen, Nieminen summaa.

Koulutusta henkilökunnalle tai organisaatiolle?

Ammattiopisto Tavastia räätälöi koulutuksia tarpeidesi mukaan monipuolisesti eri aihealueilta. Ohessa yksi onnistunut esimerkki. Ota yhteyttä ja kysy lisää – katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa!

Sivua päivitetty 2.2.2021 kello 12.27

Uusimmat uutiset

TaitavaRekry tarjoaa monipuoliset palvelut sekä työntekijälle että työnantajalle

Uutta Tavastiassa! TaitavaRekry auttaa työllistämään opiskelijoita ja muita työnhakijoita – katso tarjoamamme työpaikat ja hae! Nyt haussa myös kesätyöpaikkoja. Laita […]

Lue lisää

31.1.2024

Syksyn koulutustarjonta nyt netissä

Tavastia Koulutuksen syksyn koulutustarjonta on nähtävillä nettisivuillamme ja koulutuksiin voi ilmoittautua mukaan. Uutena koulutuksena tarjonnassa on Työturvallisuuskortin kertauskoulutus (4 h). […]

Lue lisää

2.6.2023

Tavastia Koulutuksen toimitusjohtaja vaihtuu

Koulutuskuntayhtymä Tavastian alla toimivan Tavastia Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Annemari Suonsivu siirtyy uusiin tehtäviin 1.8.2023 alkaen. Tavastia Koulutus Oy myy kursseja […]

Lue lisää

30.5.2023