Yleinen

Maistelussa kotimaiset pienpanimo-oluet

26.8.2020

Kahvila-ravintola Punaportin syysillassa maistellaan pienpanimo-oluita. Perjantaina 25.9.2020 kello 19–21 järjestettävässä tastingissa maistetaan viittä kotimaista erityyppistä olutta. Illan kouluttajana toimiva baarimestari Juha Haavisto lupaa koota maisteltavaksi mahdollisimman monipuolisen kattauksen.

– Kotimaiset pienpanimo-oluet ovat nyt vahvasti muodissa ja valikoima on laaja. Olut-tastingiin minulla on olemassa runko eri tyylisistä oluista, ja maisteluun valitsen sitten ajankohtaiset uutuudet. Näin harrastajatkin saavat uusia makuelämyksiä, Haavisto kertoo.

Olut-tastingissa tehdään myös juomasekoitukset oluesta. Suomessa olutta ei ole totuttu sekoittamaan mihinkään, mutta Haaviston mukaan olut-cocktailit ovat maailmalla yleisiä.

– Olutsekoituksissa tärkeää on raikas pohja, johon lisätään happoa ja makeutta. Viski, rommi ja gini käyvät hyvin oluen kaveriksi, riippuen siitä mitä olutta käytetään, sanoo Haavisto.

– Myös yritit, esimerkiksi basilika ja minttu, sopivat oluen kanssa yhteen. Vadelma taas on marjojen helmi, joka sopii drinkkeihin loistavasti, myös olutsekoituksiin, Haavisto vinkkaa.

Kotimaisten oluiden tastingiin voi ilmoittautua täällä.

Sivua päivitetty 26.8.2020 kello 10.08

Uusimmat uutiset

Tavastia Koulutuksen hintoihin muutoksia

Hallituksen päätöksen mukaan 1.9.2024 alv nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Hintoihin tullaan lisäämään arvonlisäveron erotus (1,5 %) 1.9. alkaen. Jos […]

Lue lisää

31.5.2024

TaitavaRekry tarjoaa monipuoliset palvelut sekä työntekijälle että työnantajalle

Uutta Tavastiassa! TaitavaRekry auttaa työllistämään opiskelijoita ja muita työnhakijoita – katso tarjoamamme työpaikat ja hae! Nyt haussa myös kesätyöpaikkoja. Laita […]

Lue lisää

31.1.2024

Syksyn koulutustarjonta nyt netissä

Tavastia Koulutuksen syksyn koulutustarjonta on nähtävillä nettisivuillamme ja koulutuksiin voi ilmoittautua mukaan. Uutena koulutuksena tarjonnassa on Työturvallisuuskortin kertauskoulutus (4 h). […]

Lue lisää

2.6.2023