Yleinen

Maistelussa kotimaiset pienpanimo-oluet

26.8.2020

Kahvila-ravintola Punaportin syysillassa maistellaan pienpanimo-oluita. Perjantaina 25.9.2020 kello 19–21 järjestettävässä tastingissa maistetaan viittä kotimaista erityyppistä olutta. Illan kouluttajana toimiva baarimestari Juha Haavisto lupaa koota maisteltavaksi mahdollisimman monipuolisen kattauksen.

– Kotimaiset pienpanimo-oluet ovat nyt vahvasti muodissa ja valikoima on laaja. Olut-tastingiin minulla on olemassa runko eri tyylisistä oluista, ja maisteluun valitsen sitten ajankohtaiset uutuudet. Näin harrastajatkin saavat uusia makuelämyksiä, Haavisto kertoo.

Olut-tastingissa tehdään myös juomasekoitukset oluesta. Suomessa olutta ei ole totuttu sekoittamaan mihinkään, mutta Haaviston mukaan olut-cocktailit ovat maailmalla yleisiä.

– Olutsekoituksissa tärkeää on raikas pohja, johon lisätään happoa ja makeutta. Viski, rommi ja gini käyvät hyvin oluen kaveriksi, riippuen siitä mitä olutta käytetään, sanoo Haavisto.

– Myös yritit, esimerkiksi basilika ja minttu, sopivat oluen kanssa yhteen. Vadelma taas on marjojen helmi, joka sopii drinkkeihin loistavasti, myös olutsekoituksiin, Haavisto vinkkaa.

Kotimaisten oluiden tastingiin voi ilmoittautua täällä.

Sivua päivitetty 26.8.2020 kello 10.08

Uusimmat uutiset

Uhkatilannekoulutus auttaa jokaista

Oletko koskaan miettinyt, että uhkaavat tilanteet, joista luet iltapäivälehdistä, voivat joskus kohdata myös sinua? Miten selviät ehjin nahoin? Tilanteita kannattaa […]

Lue lisää

22.2.2023

Tavastia Koulutus yhteistyöhön Kouluttamon kanssa

Tavastia Koulutus on aloittanut yhteistyön Kouluttamo Oy:n kanssa. Kouluttamo on koulutusten toteuttaja- ja tuotantoyhtiö, joka on erikoistunut lähijohtamiseen, työyhteisön sujuvaan arkeen […]

Lue lisää

9.11.2022

K-auton korimekaanikkoakatemia RekryKoulutuksena!

Innostutko autoista ja haaveilet urasta niiden parissa? Kiinnostaisiko sinua kouluttautua alalle, jossa töitä osaajille on varmasti tarjolla, nyt ja tulevaisuudessa? […]

Lue lisää

25.5.2022