Opi sadutus omalla kielellä

Suomen- ja vieraskielisten yhteinen sadutus-menetelmän koulutus

ti 26.11.2019 ja ke 12.2.2020 klo 10.30–16.30 | Vanajaveden Opiston auditorio, Jaakonkatu 28

Koulutus on ilmainen. Opettaja puhuu suomea ja koulutus tulkataan venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.

Hämeenlinnassa järjestetään kaksipäiväinen sadutuskurssi, johon voivat osallistua suomen-, arabian-, venäjän- ja somalinkieliset. Opettajana on kasvatustieteiden tohtori Liisa Karlsson.

Sadutusmenetelmä sopii kaikille, ja sitä on helppo käyttää. Sadutuksen idea on antaa lapselle, nuorelle tai aikuiselle mahdollisuus kertoa omista ajatuksistaan. Sadutuksessa kuuntelija ja kirjaaja puolestaan on kiinnostunut ja haluaa aidosti kuunnella, mitä toinen mielii kertoa juuri sillä hetkellä. Sadutus korostaa kaiken ikäisten lasten kuuntelua ja osallistuvaa työskentelyä. Sadutus on erinomainen työväline niin käytännön työssä, kehittämisessä kuin tutkimuksessakin. Se on narratiivinen menetelmä, jossa uusi satu tai tarina syntyy kertojan ja saduttajan välillä. Menetelmä sopii kenelle tahansa kulttuurista tai iästä riippumatta. Eniten sadutusta on käytetty pienten ja vähän vanhempien lasten kanssa, mutta sadutus sopii myös nuorille, aikuisille sekä vanhuksille. Sadutusta on käytetty menestyksellisesti vuoden ikäisistä vanhuksiin.

Lähtökohtana on, ettei kertomista tarvitse kenellekään erikseen opettaa, eikä kertoja liioin tarvitse saduttajan valitsemia virikkeitä. Kaikilla ihmisillä on sisäinen luovuuteen pyrkivä oma tarinamaailmansa.

Koulutuksen järjestävät Hämeenlinnan kaupunginkirjasto (Naisten dialogiset tilaisuudet kirjastoissa -hanke) ja Vanajaveden Opisto (Minos – minä osaan, osaaminen esiin -hanke).

Lisätiedot: Sini Kiuas, sini.kiuas@hameenlinna.fi

Ilmoittautuminen tästä linkistä

Opettajan tervehdykset

Sadutuskoulutusesitehtävä suomeksi pdf
Sadutuskoulutusesitehtävä arabiaksi pdf
Sadutuskoulutusesitehtävä somaliaksi pdf
Sadutuskoulutusesitehtävä venäjäksi pdf

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia