Ajankohtaista

VOPin tuntiopettajille Microsoft Teams

VOPin tuntiopettajille otetaan käyttöön etäopetus- ja viestintäkanavaksi live.kktavastia.fi-tunnuksilla toimiva Microsoft Teams. Mm. nettisivujemme Opesivut siirtyvät sinne julkisesta verkosta.

Tuntiopettajat voivat jatkossa perustaa sinne ryhmilleen tiimejä tai luokkahuoneita ja liittää opiskelijat niihin näiden antamilla s-postiosoitteilla. Opettajia ja opiskelijoita ohjeistetaan Teamsin käytöstä. Opisto varautuu näin siihen, että saatamme joutua aloittamaan kursseja syksyllä etäopetuksena. Jo nyt keväällä runsaat 90 opiston kurssia jatkoi toimintaansa etänä.

Teams mahdollistaa myös ainealuekohtaiset opettajatiimit.

Kurssiopasta ei paineta

VOPin kurssiopasta ei tänä vuonna paineta. Oppaan poisjättämistä on mietitty jo aiemmin kestävän kehityksen hengessä. Samaan suuntaan ovat menossa useat muut Suomen kansalaisopistot. Painetusta oppaasta luopuminen antaa opistolle lisäaikaa syksyn päivämääristä päättämiseen. Opas on aiemmin lyöty lukkoon jo toukokuussa, ja se on mennyt painoon kesäkuun alussa. Kurssien markkinointi hoidetaan tehostamalla sähköistä ja muuta markkinointia. Lisäksi toiminta-alueen kirjastoihin toimitetaan katsottavaksi eri tavoin koostettuja monistettuja kurssiluetteloita.

Kurssimaksujen korotuspaineista huolimatta kurssimaksut pidetään entisellä tasolla. Opiskelijaminimejä lasketaan.

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu ma–to klo 10–14
puh. 03 6581 800
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia