Kurssien sisällöistä

Lapsi ja vanhempi

Kantoliinatanssi

Tanssitunnin liikkeet pohjautuvat latinalaistansseihin, lisäksi kokeillaan muitakin rytmejä. Paras ikä tanssin aloittamiseen on 1-8kk synnytyksestä. Vauva on tunnin ajan kantoliinassa tai kantorepussa, jossa hän keinahtelee tanssin tahtiin äitinsä/isänsä lähellä. Tanssi yhdessä toisten vanhempien kanssa lisää myös sosiaalista yhteenkuuluvuutta.

Vauvatanssi

Tule viettämään yhteinen hetki 3 kk-1 v. vauvasi ja muiden vanhempi-vauva-parien kanssa. Tehdään lihasharjoituksia, venytellään, tanssitaan, keinutellaan ja lorutellaan vauvan kanssa ja vauvan vierellä. Olette molemmat tervetulleita sellaisena kuin olette, väsyneinä tai pirteinä, äkäisinä tai nauravaisina. Ota mukaan jumppamatto. Huom! Ilmoittautuminen aikuisen nimellä.

Telmi lapsesi kanssa 1–4-v.

Aikuisen yhteinen liikuntahetki lapsen kanssa, jossa kehitetään lapsen perusliikunta- ja karkeamotorisia taitoja monipuolisten ja hauskojen leikkien avulla.  Lastenmusiikin ja välineiden (pallot, hernepussit, narut ym.) avulla luomme kannustavan ja kehittävän ilmapiirin joka tarjoaa onnistumisen ja ilon hetkiä lapselle ja aikuiselle. Lapsesi oppii olemaan osana ryhmää ja hänen sosiaaliset vuorovaikutustaitonsa kehittyvät.

Lapset ja nuoret

Tanssirasia-koulutuskokonaisuus

 Lasten ja nuorten TanssiRasia- koulutukseen on paikkoja nyt vapaana molempiin ikäryhmiin, 7-10-v. (2008-2011 synt.) ja 10-14-v. (2004-2008 synt.) Kun haluat lapsellesi tavoitteellista tanssiharrastusta (nyky-, show- ja jazztanssia, akrobatiaa), jossa kokoonnutaan koko lukuvuosi kaksi kertaa viikossa, kolmas kerta viikossa ajalla 17.9.-29.10 ja 14.1.-18.2. sekä osallistutaan tapahtumiin, esityksiin ja kilpailuihin, niin ilmoita hänet mukaan TanssiRasiaan.

Opistolla ei ole koulutukseen mitään pääsyvaatimuksia tai koetansseja. Kaikki ovat tervetulleita! Kilpailuihin tulevat esiintymisasut ja lukuvuoteen sisältyvät 88 tanssituntia kuuluvat kurssihintaan 180€ joka on koko lukuvuoden maksu. Opettajina toimivat Sanni Järveläinen (Hki) ja Nella Kaartinen.

TanssiRasia-koulutuksesta voi tiedustella lisää ennen ilmoittautumista alkaen 6.8. tuija.telen-setala@kktavastia.fi tai p. 040 8686 004.

Tanssiaakkoset 3–6-v.

Kurssilla tutustutaan tanssin maailmaan leikin, musiikki- ja perusliikunnan kautta. Lapsi oppii hahmottamaan tilaa ja oman kehon hallinta lisääntyy. Sosiaaliset vuorovaikutustaidot kehittyvät.

Minisirta 3–6-v.

Lapsi tutustuu luovan liikkeen avulla sirkuksen ja tanssin maailmaan lapselle ominaisin keinoin. Tunti koostuu teemoittain akrobatiasta, tasapainoilusta, temppuradoista, luovista harjoitteista sekä pienistä tansseista, tilaa ja tasoja hahmottaen. Opetuksen tehtävänä on herättää tanssin ja liikkumisen riemu.

Tanssieskari

Tutustutaan tanssin maailmaan leikin, musiikki- ja perusliikunnan kautta. Lapsi oppii hahmottamaan tilaa ja oman kehon hallinta lisääntyy. Sosiaaliset vuorovaikutustaidot kehittyvät.

Eskaribaletti ja Baletti

Baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletissa käytetään klassisen tanssin lisäksi kansantanssipohjaista karakteritanssia. Baletti vahvistaa kehon hallintaa, notkeutta sekä tukee lapsen myönteisen minäkuvan syntymistä. Tavoite on myös herättää liikunnan iloa! Baletinopetus on monipuolista ja sopii monenlaisille tanssinharrastajille. Tunnilla opitaan baletin tekniikkaa, estetiikkaa ja mimiikkaa. Opetusmetodeina ovat myös mielikuvien käyttö ja erilaiset materiaalit, mm. kankaat, pallot ja kuminauhat. Opetus sisältää tanssin perusteita, ilmaisua, luovia harjoitteita sekä pieniä tansseja.

Breikkileikki – poikien tempputanssi 6–8-v. ja 8–11-v.

Tunti on vauhdikas ja energinen poikien oma tunti, jossa temppuillaan, tasapainoillaan ja tanssitaan oppien samalla liikkumisen perustaitoja. Tunneilla käytetään avuksi erilaisia temppuratoja ja välineitä, sekä tutustutaan tanssin peruselementteihin ja rytmiikkaan.

Irlantilainen tanssi 10-15-v.

Irlantilaisen tanssin kurssilla tullaan tutustumaan lajin perusteisiin ja alkuun pääsee hyvin esim. balettitossuilla tai sisäpelikengillä. Kurssin aikana käymme läpi alkeistason askeleita, teemme tekniikkaharjoituksia, opettelemme lajille tavanomaista hyvää vartalon kannatusta sekä valmistamme myös pari tanssia. Kurssille kannattaa varustautua joustavissa vaatteissa, varsinkin alaosan tulee olla joustava, sillä suurin osa työstä tehdään jaloilla.

Showtanssi

Käydään monipuolisesti läpi eri tanssityylejä ja opetellaan tekniikoita, lämmitellään, tehdään salin poikki askel- ja tanssiharjoituksia, opetellaan pieniä koreografioita, lisäksi erilaisia lihaskunto- ja venyttelyharjoituksia.

Mtv-dance

Vauhdikkaalla tunnilla tanssitaan eri aikakausien hittibiiseihin ja otetaan vaikutteita uusista sekä vanhoista musiikkivideoista sekä musikaaleista, joten tanssilajit vaihtelevat monipuolisesti ja sekoittuvat sulavasti keskenään. Tunti sisältää lyhyen alkulämmittelyn ja lihaskunto-osion, mutta pääpaino tunnilla on tanssimisessa, jonka kautta harjoittelemme rytmiikkaa, kehon käyttöä, koordinaatiota ja musiikin kuuntelua. Opettelemme ensin yksittäisiä liikkeitä ja lyhempiä sarjoja, joita yhdistelemme lopputunnista koreografiaksi. Tunnille on hyvä varata tanssimiseen sopivat jalkineet, kuten tanssilenkkarit tai muut vaaleapohjaiset sisäkäyttöön tarkoitetut kengät, mutta tämä ei ole pakollista ja ilman kenkiäkin tunnilla pärjää.

Liikekimara 10-14-v.

Liikekimara -kurssi on niille lapsille ja nuorille jotka haluavat kokeilla eri tanssi- ja liikuntalajeja sekä akrobatiaa. Tunneilla ei kilpailla vaan vietetään mukavia hetkiä ryhmässä eri ohjaajien kanssa. Tarjolla on esim. Afro, kuntosali, reggaeton, latinalaistanssit, akrobatia, jazztanssi, jumppa, nykytanssi, kehonhuolto, showtanssi, pelit/leikit jne.

Aikuisten tanssi

Aikuisbaletti

Baletti on yksi tanssitaidemuoto ja länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletissa käytetään klassisen tanssin lisäksi kansantanssipohjaista karakteritanssia sekä miimistä elekieltä, jolla tanssijat kertovat tunteistaan, kommunikoivat keskenään ja tulkitsevat katsojille kertomuksen sisältöä. Nykytanssi
Nykytanssin muodot elävät vahvasti ajan mukana ja niistä eriytyy jatkuvasti uusia tyylisuuntia. Nykytanssissa yhdistyvät modernin ja jazztanssin eri tekniikat, tanssin piirteitä kunnioittaen. Nykytanssi kehittää kehontuntemusta, -hallintaa, koordinaatiota ja voimaa sekä etsii uutta tapaa liikkumiseen.

Nykytanssi

Nykytanssi on tämän ajan taidetanssi, joka yhdistyy modernin ja jazztanssin eri tekniikoihin, tanssin piirteitä kunnioittaen. Nykytanssi kehittää kehontuntemusta, -hallintaa, koordinaatiota ja voimaa sekä etsii uutta tapaa liikkumiseen. Tunneilla harjoitellaan taidetanssin perustaitoja ja tekniikkaa, ohjattujen harjoitteiden ja improvisaation avulla.

Jazztanssi

Jazztanssi on saanut vaikutteensa afrikkalaisista kansantansseista, mutta se on kehittynyt pääasiallisesti Yhdysvalloissa, jossa mustat lisäsivät tanssiperinteeseensä muun muassa irlantilaisia jalkarytmejä. Varsinaisesti jazztanssin omana lajinaan katsotaan syntyneen 1900–luvulla.

Sololatinos, latin & swing, fiesta latina

Tunneilla tanssitaan erilaisia latinalaistansseja ilman paria, hyvän musiikin tahdittamana.

Reggaeton

Reggaeton on latinalaistanssi, joka on saanut monipuoliset vaikutteensa mm. hip hopista ja Karibian sekä Etelä-Amerikan perinteisistä tanssityyleistä. Musiikki tempaa mukaansa ja koko vartalo saa kyytiä.

Flash Mob Lady Style

Tunnilla tanssitaan kizombaa, bachataa ja salsaa. Kaikenkuntoisille ja -ikäisille, aloittelijille ja hiukan harrastaneet. Ei tarvita paria!

LatinoFit

LatinoFit tunneilla opit tanssimaan soolona erilaisia latinalalaisrytmejä, salsa, reggaeton, cha cha cha, rumba. Erilaiset harjoitukset kehittävät oman kehosi liikkuvuutta. Tunneilla kehitellään energisiä koreografioita, joita tanssitaan tunnin lopussa 20min. Tämä taso on avoin kaikille.

Parisalsat

Tanssitaan kuubalaista salsaa eli casinoa parin kanssa. Voit osallistua kurssille joko parin kanssa tai yksin, tunnilla vaihdetaan paria. Voit ilmoittautua yksin tai parin kanssa, tunnilla toimii parinvaihto.

Karibian rannikon paritanssi

Kurssilla opiskellaan esim. Bachataa, Merenquea, Salsaa, Cha-Chata. Oma pari, vain toinen parista ilmoittautuu kurssille ennakkoon, mutta molemmat maksavat kurssimaksun.

Kizomba

Kizomba on angolalainen paritanssi, jota tanssitaan lähiotteessa. Rytmiikaltaan se poikkeaa kaikista kuista tansseista. Oma pari, vain toinen parista ilmoittautuu kurssille ennakkoon, mutta molemmat maksavat kurssimaksun.

Lavatanssit ja lavatanssi-illat

Lavatansseihin tarvitset oman parin, vain toinen parista ilmoittautuu kurssille ennakkoon, mutta molemmat maksavat kurssimaksun. Tarkempiin kurssisisältöihin ja tasoihin kannattaa tutustua kurssikohtaisesti, koska ne voivat vaihdella opettajan mukaan.

Bugg

Vauhdikas tanssilavojen suosikki Bugg tanssitaan menevään svengaavaan musiikkiin. Tanssina se on erittäin urheilullista, iloista ja energistä.

Jive ja Fusku

Vauhdikkaat jive ja fusku on hauska ja helppo oppia samalla kurssilla. Kurssi alkaa alkeista ja etenee ryhmän tason mukaan. Jalassa on hyvä olla matalat tanssikengät ja vaatetus hikisen lajin mukaisesti.

Itämainen tanssi ja intialainen Bollywood

Harjoitellaan itämaisen tanssin tekniikkaa lumoavan arabimusiikin tahdissa. Intialainen bollywood mukailee intialaista elokuvatanssia.

Tyynenmeren tanssit

Tanssitaan Tyynenmeren saarten mukaansa tempaavissa rytmeissä. Käydään läpi eri saarten tanssityylejä, nostetaan sykettä vauhdikkaalla tahitilaisella rumpumusiikilla ja jäähdytellään rauhallisella Cook-saarten tanssilla. Tanssiaskeleet aloittelijalle helppoja ja sarjat yksinkertaisia. Nämä polynesialaiset tanssit tekevät hyvää alaselän ja vatsan seudun lihaksille.

Afro

Afrikkalainen musiikki johdattaa hauskaan ja monipuoliseen liikkumiseen. Kunto kohoaa ja perusliikkeet parantavat mm. rintakehän, selän ja lantion liikkuvuutta. Liikkeistä muodostetaan helpot koreografiat.

Folkjam

Tule mukaan Suomea valloittaneeseen riemukkaaseen tanssiliikuntamuotoon FolkJamiin, jonka tavoitteena on kokea tanssin yhteisöllisyys ja ilo. FolkJamin teemoina ovat luonnollisten liikeratojen ja -laatujen hyödyntäminen, tanssin juurevuus ja maanläheisyys ilman pakonomaista puurtamista sekä ennen kaikkea tehdä liikkumisesta hauskaa. FolkJam käyttää monipuolisesti kansantanssin liikemateriaalia, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen supisuomalaiseen tyyliin.

Kansantanssi

Saat uusia tuulia nykykansantanssin ja koreografian maailmasta, tutuksi tulevat perinteiset paritanssitkin.

Rivitanssi

Nautitaan tanssimisesta ja oppimisesta vaihtelevien tyylilajien merkeissä aina valsseista ja lattareista funkyyn.

Street dance

Tunneilla perehdytään eri street-/katutanssilajeihin mm. hip hop, popping ja break dance, tuntiin sisältyy tekniikkaa, groovea ja musikaalisuutta.

Heavy dance fusion

Kurssilla tanssitaan hard rock- ja heavy metal –musiikin tahtiin. Innoitusta tunti saa mm. show- ja latinalaistansseista sekä luovasta tanssista.

Flamenco

Kurssin aikana tutustutaan espanjalaisen flamencotanssin liikekieleen, latautuneeseen tunnelmaan ja flamencon tarkkoihin rytmisääntöihin. Vuoden aikana opetellaan ainakin sevillanas-tanssin osat 1-2, ehkä jopa kaikki neljä osaa. Varusteista tärkeimmät ovat tukevat kopisevat kengät, mielellään remmilliset tai muuten hyvin jalassa pysyvät. Tukeva korko max 6 cm. Leveästä hameesta saa lisää fiilistä, mutta se ei ole alkuun välttämätön. Opettajalta lisätietoja varusteista.

Burleski

Mitä se sellainen Burleski on? Entä Shimmy, Shake, Bump and Grind? Tunneilla tullaan tutuksi Burleskissa yleisesti käytettyjen tanssi liikkeiden kanssa, erilaisten harjoitteiden kautta. Karistetaan kiire ja viikon huolet sekä murheet hartioilta. Tunnin ajan korostetaan oman naisellisuuden parhaita puolia ja tuetaan itsevarmuutta. Opitaan koreografiaa. Tunnin aluksi kehon lämmittely ja venyttely, erilaisia harjoitteita sekä koreografiaa. Nämä tunnit sopivat kaikille aikuisille tanssitaitoon, ikään tai kokoon katsomatta. Mukaan voit ottaa korkokengät, joilla on mukava liikkua ja tanssia. Joustavat, vartaloa myötäilevät vaatteet, jotta näet oman vartalosi liikkeet sekä hansikkaat, mieluiten pitkät hansikkaat. Hiusten ja meikin laittaminen on sallittu, siitä tulee hyvä fiilis.

Irlantilainen tanssi

Irlantilaisen tanssin kurssilla tullaan tutustumaan lajin perusteisiin ja alkuun pääsee hyvin mukaan esim. balettitossuilla tai sisäpelikengillä. Kurssin aikana käymme läpi alkeistason askeleita, teemme tekniikkaharjoituksia, opettelemme lajille tavanomaista hyvää vartalon kannatusta sekä valmistamme myös pari tanssia.

Häätanssikurssi, oman parin kanssa

Tulkaa opettelemaan opettajan juuri teille toiveiden mukaan räätälöimä persoonallinen häätanssi. Opettajaa tekee koreografian haluamaanne musiikkiin. Tunnilla on vain hääpari ja opettaja. Kokoontuu kolme kertaa 60min. Ajankohta keväällä sovitaan opettajan kanssa erikseen. Kurssille otetaan VAIN 5 paria! Vain toinen parista ilmoittautuu. Kurssimaksu sisältää molempien osallistumisen.

Kuntotanssi

Vauhdikas tanssiharjoituksiin pohjautuva kuntotunti. Tule juuri sellaisena kuin olet, verkkarit jalkaan ja vesipullo mukaan. Tehdän oman kunnon mukaan ja omaa kehoa kuunnellen. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Tunti sisältää monta eri tyylistä sarjaa, poikkilattianmenoja, lihaskuntoa ja lopuksi pitkät ihanat venytykset. Ohjaaja tekee aina edellä, joten mitään ei tarvitse opetella ulkoa! Lähde rohkeasti mukaan, tämä harrastus huoltaa kehon lisäksi myös mieltä!

Tansseja senioreille

Mummobaletti

Tälle kurssille voit osallistua, vaikka et ihan ”mummo” olisikaan. Jos olet joskus lapsena halunnut harrastaa tai olet joskus harrastanut balettia, niin rohkeasti mukaan mummobalettiin, jossa tavoitteena on hyvän terveyskunnon saavuttaminen ja ylläpito. Kurssilla keskitytään lihasten suorituskykyyn ja venyttelyyn sekä ikäihmisille tärkeään tasapainoon helppojen balettiliikkeiden avulla. Kaikki tapahtuu jokaisen henkilökohtaisen suorituksen mahdollistamalla tavalla, unohtamatta baletin satumaista kauneutta.

Iltapäivätanssit

Lavatansseja tanssitaan kurssilaisten omaan verkkaiseen tahtiin valssista fuskuun!

Leidisalsa

Helppo ja hauska tanssitunti sinulle joka nautit latinalaismusiikista rauhallisesti etenevään tahtiin tanssien. Et tarvitse paria.

Folkjam

Tule mukaan Suomea valloittaneeseen riemukkaaseen tanssiliikuntamuotoon FolkJamiin, jonka tavoitteena on kokea tanssin yhteisöllisyys ja ilo. FolkJamin teemoina ovat luonnollisten liikeratojen ja -laatujen hyödyntäminen, tanssin juurevuus ja maanläheisyys ilman pakonomaista puurtamista sekä ennen kaikkea tehdä liikkumisesta hauskaa. FolkJam käyttää monipuolisesti kansantanssin liikemateriaalia, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen supisuomalaiseen tyyliin.

Itämainen tanssi, ladyt

Kurssi sopii ensikertalaisille tai kertaukseksi. Harjoittelemme itämaisen tanssin tekniikkaa lumoavan arabimusiikin tahdissa. Opituista, helpoista askelkuvioista valmistamme tanssin. Monipuolista tanssiliikuntaa koko keholle!

Itämaista tanssia leideille – kevät
 2019

Tavoitteena on selkärangan liikkuvuuden ja tukilihasten tunnistaminen itämaisen tanssin liikekielen avulla.Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572
ma–to klo 10–16

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia