Aikuisten taiteen perusopetus, kuvataide ja käsityö

viilinki pyPerusopinnot (30 op) 2018-2021, visuaaliset aineet (yhdistetty kuvataide ja käsityö), laaja oppimäärä

Haluatko etsiä luovuuttasi ja vahvistaa identiteettiäsi tekemisen kautta? Kaipaatko samanhenkistä harrastusryhmää? Haluatko saada palautetta työskentelystäsi ja teoksistasi? Pystytkö sitoutumaan tavoitteelliseen opiskeluun?

Vanajaveden Opiston taiteen perusopetus on aikuisille tarkoitettua pitkäjänteistä oman ilmaisun mahdollisuuksien etsimistä ja tavoitteellista taitojen ja valmiuksien kehittämistä asiantuntijoiden ohjauksessa. Taiteen perusopetus tukee opiskelijan omaa ilmaisua ja tarjoaa elämyksiä ja innostusta samanhenkisten opiskelijoiden seurassa. Opintoja voi hyödyntää esim. työtä tukevana täydennyskoulutuksena tai harrastuksen tavoitteellisena syventämisenä.

Opinnot perustuvat Opetushallituksen antamiin laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin. Laaja oppimäärä koostuu perusopinnoista (30 op/ 800 t/ 3 v.) ja sen jälkeen voi hakeutua syventäviin opintoihin (19 op/ 500 t/ 2 -2,5 v.).

Opintoihin sisältyy lähiopetusta ryhmässä ja itsenäistä opiskelua. Osa opetuksesta on kaikille yhteistä, osa valinnaisia kursseja. Opetusta on 1-2 iltaa viikossa ja mahdollisesti 1-2 viikonloppua lukuvuoden aikana. Opetus järjestetään pääasiassa Vanajaveden Opiston päätoimipaikassa, os. Jaakonkatu 28, Hämeenlinna. Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Työskentelyprosessia arvioidaan opintojen aikana ja niiden päätteeksi annetaan todistus. Lukukausimaksu on 160 €. Materiaalit ja työvälineet opiskelija hankkii itse.

Opintoihin pääsyn edellytyksenä on motivaatio ja valmius sitoutua kolme vuotta kestävään koulutukseen. Tärkeää on myös kiinnostus vuorovaikutukseen opintoryhmän muiden jäsenten ja opettajien kanssa.

Otamme uusia opiskelijoita syksyllä 2018 alkaviin perusopintoihin. Hakuaikaa on maanantaihin 20.8.2018 klo 16 asti. Opintoihin haetaan netissä olevalla hakulomakkeella ja ennakkotehtävällä.

Haku syksyllä 2018 alkaviin opintoihin 20.8. mennessä!

Ennakkotehtävä

Valmista reitti tai kartta

  • materiaali vapaa
  • toteutustapa vapaa
  • Toimita toteutuksesta kuva mieluiten sähköisenä .pdf tai .docx -tiedostona osoitteeseen tpokk@kktavastia.fi maanantaihin 20.8.2018 klo 16 mennessä. Merkitse aiheeksi ”Ennakkotehtävä”. Muista merkitä ennakkotehtävään nimesi ja puhelinnumerosi / sähköpostiosoitteesi.
  • Voit myös toimittaa ennakkotehtävän/kuvan siitä, kooltaan enintään 30x50x20 cm kokoisena, Vanajaveden opiston asiakaspalveluun maanantaihin 20.8.2018 klo 16 mennessä, os. Jaakonkatu 28, 13100 Hämeenlinna.
  • Muista merkitä ennakkotehtävään nimesi ja puhelinnumerosi/sähköpostiosoitteesi.
  • Ennakkotehtävän hyväksymisen edellytyksenä ovat ratkaisun omaperäisyys ja luovuus.

Opintoihin valituille ilmoitetaan sähköpostilla viikon 34 loppupuolella, ja opinnot alkavat orientaatiolla tiistaina 28.8. klo 17.30.

Opintoneuvonta ja lisätiedot

 suunnittelijaopettaja Marjo Ritamäki, puh. 050 5257393, marjo.ritamaki@kktavastia.fi

Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572
ma–to klo 10–16

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia