Tekninen käsityö

Ota aikaa itsellesi! Toteuta ideoitasi, kehitä taitojasi – ja nauti työsi tuloksista!

Ks. video Konjakkipikarin sorvaamisesta!

Teknisen käsityön kursseilla opit tuntemaan alan yleisimmät käsityövälineet, koneet ja laitteet sekä voit perehtyä niiden monipuoliseen ja työturvalliseen käyttöön. Omia yksilöllisiä harjoitustöitä tekemällä tutustut tuotesuunnitteluun, esinekulttuuriin, materiaaleihin, muotoiluun ja erilaisiin työtekniikkoihin. Ryhmäopetuksen lisäksi kursseilla annetaan paljon yksilöllistä ohjausta, virikkeitä ja kannustusta sekä itse tekemiseen, että tarvittavan taustatiedon hankintaan, johon esim. internet tarjoaa hyviä mahdollisuuksia.

Voit suunnitella, valmistaa ja kunnostaa erilaisia esineitä yksilöllisesti, mutta haasteellisesti omien ideoiden, toiveiden ja tarpeiden mukaan uutta oppimalla. Harjoitustöitä suunnittelemalla ja tekemällä tekniset/taiteelliset taitosi kehittyvät monipuolisesti ja samalla kehittyy myös luovuus ja ongelmanratkaisutaitosi. Pitkillä kursseilla taitosi kasvaa ja osaamisesi syvenee, lyhytkursseilla voi myös irtautua hetkeksi arjesta ja opiskella esim. uusia työtekniikoita. Teknisen käsityön kursseilla voit kehittää myös ammatillisia valmiuksia ja taitojasi.

Opiskelijat hankkivat yleensä itse kaikki omiin töihinsä käyttämät materiaalit, pintakäsittelyaineet ja muut tarvikkeet. Puutyökursseilla käytettävän puutavaran on oltava puhdasta, hyvälaatuista ja yleensä kuivaa. Korukursseilla raaka-ainetta voi ostaa opettajilta. Opisto ei vakuuta opiskelijoitaan tapaturmien varalta, joten huolehdi, että sinulla oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Monilla teknisen käsityön kursseilla on syytä käyttää omia henkilökohtaisia suojavarusteita.

Peruskurssit on tarkoitettu alan vasta-alkajille tai niille, joilla on vain vähän alan kokemusta. Jatkokursseille tulijoilta toivotaan yleensä alan perustietojen ja -taitojen hallintaa. Useimpiin opintoryhmiin voidaan kuitenkin ottaa sekä vasta-alkajia että kokeneempia opiskelijoita.

Käsityötaidot kehittyvät huippuunsa vain itse tekemällä ja tämä vaatii runsaasti aikaa sekä pitkäjänteisyyttä. Toisaalta oppimisen tulokset ovat nähtävissä esim. konkreettisten uniikkiesineiden syntymisenä, joiden suunnittelu ja onnistunut valmistaminen on myös tekijälleen usein ainutkertaisen hieno kokemus. Käsityötaitojen kehittäminen on osa ihmisen hyvinvointia. Tule kokemaan oppimisen ja tekemisen iloa sekä onnistumisen riemua!

Opintoneuvonta ja lisätiedot

Teknisen käsityön suunnittelijaopettaja, apulaisrehtori Kari Koski, puh. 0400 820 613, kari.koski@kktavastia.fi

Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572
ma–to klo 10–16

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia