Tekninen käsityö

Ota aikaa itsellesi! Toteuta ideoitasi, kehitä taitojasi – ja nauti työsi tuloksista!

Ks. videot:
Puutöiden taitajaksi
Konjakkipikarin sorvaaminen

Teknisen käsityön kursseilla opit tuntemaan alan yleisimmät käsityövälineet, koneet ja laitteet sekä perehdyt niiden monipuoliseen ja työturvalliseen käyttöön. Omia yksilöllisiä harjoitustöitä tekemällä tutustut tuotesuunnitteluun, esinekulttuuriin, materiaaleihin, muotoiluun ja erilaisiin työtekniikkoihin. Ryhmäopetuksen lisäksi kursseilla annetaan paljon yksilöllistä ohjausta, virikkeitä ja kannustusta sekä itse tekemiseen, että tarvittavan taustatiedon hankintaan, johon esim. internet tarjoaa hyviä mahdollisuuksia.

Voit suunnitella, valmistaa ja kunnostaa erilaisia esineitä yksilöllisesti, mutta haasteellisesti omien ideoiden, toiveiden ja tarpeiden mukaan uutta oppimalla. Harjoitustöitä suunnittelemalla ja tekemällä taitosi kehittyvät monipuolisesti ja samalla kehittyy myös luovuus ja ongelmanratkaisutaitosi. Pitkillä kursseilla taitosi kasvaa ja osaamisesi syvenee, lyhytkursseilla voit irtautua hetkeksi arjesta ja opiskella esim. uusia työtekniikoita. Teknisen käsityön kursseilla voit kehittää myös ammatillisia valmiuksia ja taitoja.

Opiskelijat hankkivat yleensä itse kaikki omiin töihinsä käyttämät materiaalit, pintakäsittelyaineet ja muut tarvikkeet. Puutyökursseilla käytettävän puutavaran on oltava puhdasta, hyvälaatuista ja yleensä kuivaa. Korukursseilla raaka-ainetta voi ostaa opettajilta.

Peruskurssit on tarkoitettu alan vasta-alkajille tai niille, joilla on vain vähän alan kokemusta. Jatkokursseille tulijoilta toivotaan yleensä alan perustietojen ja -taitojen hallintaa. Useimpiin opintoryhmiin voidaan kuitenkin ottaa sekä vasta-alkajia että opiskelussaan pidemmälle ehtineitä opiskelijoita.

Teknisen käsityön kursseilla on parasta käyttää omia henkilökohtaisia suojavarusteita ja monilla kursseilla niiden käyttö on välttämätöntä. Opisto ei vakuuta opiskelijoitaan tapaturmien varalta, joten huolehdi, että sinulla oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Käsityötaidot kehittyvät huippuunsa vain itse tekemällä ja oppimisen tukemiseen opisto tarjoaa monipuoliset ja hyvät mahdollisuudet. Käsityötaitoja tarvitaan edelleen monissa ammateissa ja niiden kehittäminen harrastuksenakin on myös osa ihmisen hyvinvointia. Tule kokemaan oppimisen, tekemisen iloa ja onnistumisen riemua!

Opintoneuvonta ja lisätiedot

Teknisen käsityön suunnittelijaopettaja, apulaisrehtori Kari Koski, puh. 0400 820 613, kari.koski@kktavastia.fi

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu ma–to klo 10–14
puh. 03 6581 800
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia