Hämeenlinna 188.00 € (Lukukausierät: 1) ma 17:30–20:30 Täynnä, voit ilmoittautua varalle

Käy osasuorituksena Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioissa.

Keramiikka, perusteet; opintopistekurssi (3 op)

Syyslukukausi: 11.9.–20.11.2023 (kertoja: 9)
Kevätlukukausi: 8.1.–18.3.2024 (kertoja: 11)

Kurssilla opit keramiikan käsinrakentamisen tekniikoita (nipistely-, makkara-, ja levytekniikan) joiden avulla voit toteuttaa itse suunnittelemiasi esineitä. Valmis esine voi olla esimerkiksi kulho tai veistos. Kurssin käytyäsi osaat kuvata keramiikkaesineen valmistus- ja polttoprosessin, sekä osaat keramiikan lasittamisen perusteet ja valmistaa yksinkertaisia esineitä omien suunnitelmien pohjalta.

Kurssi on aikuisten kurssi ja suunnattu aloittelijoille ja hieman kokemusta keramiikasta omaaville.
Kurssilla tarvitset omia keramiikkatyökaluja. Ilmoittautuneille lähetetään kurssikirje viikkoa ennen kurssia, josta selviää kurssille mukaan otettavat tarvikkeet ja työkalut.

Savet ja lasitteet tilataan yhteistilauksena ja niistä peritään materiaalimaksu. Kurssimaksu 2 erässä, sisältää keramiikan polttomaksun.

Kurssi on osaamisperustainen. Kurssi ei kokoonnu 16.10. ja 26.2. Valmiiden teosten noutopäivä keväällä on 8.5.2024.

Lisätiedot

Savet ja lasitteet tilataan yhteistilauksena ja niistä peritään materiaalimaksu. Kurssimaksu 2 erässä, sisältää keramiikan polttomaksun.

Kuvia kurssilaisten töistä löydät instagramista @keskiviikonkeramiikka_vop

Osaamistavoitteet

Opiskelija suunnittelee ja valmistaa keramiikkaesineen tai -veistoksen keramiikan perustekniikoita hyödyntäen ja materiaalin vaatimukset huomioiden.
Kurssin käytyään opiskelija osaa: suunnitella keramiikkaesineen huomioiden muodon ja materiaalin vaatimukset, viimeistellä esineen, toteuttaa tarkoituksenmukaisen lasituksen, ymmärtää esineen kuivumis- ja polttoprosessin, arvioida työskentelyään, arvioida valmistamansa tuotteen, työskennellä turvallisesti ja ergonomisesti, huomioida työskentelyssään ryhmän muut jäsenet.

Arviointi

Osaamisen osoittaminen: Opiskelija suunnittelee keramiikkaesineen, valitsee muotoon sopivan saven, tekniikan ja lasitteen. Opiskelija valmistaa esineen, viimeistelee ja lasittaa sen. Opiskelija arvioi suullisesti esineen visuaalista ja teknistä onnistumista.

Kurssi arvioidaan hyväksytty/hylätty.

Kurssi nro: 1198102
Opettaja: Anna-Kaisa Haanaho
Opetuspaikka: Tavastia, E-rak. lk 1023 ja 1022, pimiö, kuvislk, Hattelmalantie 8 Hämeenlinna

Näytä kurssin kalenteri

Lukukausierät: 1
Erä 2/2: 94.00 €