Hämeenlinna 188.00 € (Lukukausierät: 1) ke 17:30–20:30 Täynnä, voit ilmoittautua varalle

Keramiikka, edistyneet; opintopistekurssi (3 op)

Syyslukukausi: 13.9.–15.11.2023 (kertoja: 9)
Kevätlukukausi: 10.1.–20.3.2024 (kertoja: 11)

Kurssilla syvennät osaamistasi keramiikan tekniikoista, ja toteutat itse suunnittelemiasi esineitä. Kurssin käytyäsi ymmärrät entistä syvemmin keramiikkaesineen valmistus- ja polttoprosessin. Osaat lasitus- ja koristelutekniikoita, sekä valmistaa esineitä omien suunnitelmien pohjalta.

Kurssi on on aikuisten kurssi ja suunnattu pidempään keramiikkaa harrastaneille ja keramiikan perusteet jo hyvin hallitseville. Kurssilla saat ohjausta omien suunnitelmiesi toteuttamiseen. Kurssilla tarvitset omia keramiikkatyökaluja. Ilmoittautuneille lähetetään kurssikirje viikkoa ennen kurssia, josta selviää kurssille mukaan otettavat tarvikkeet ja työkalut. Savet ja lasitteet tilataan yhteistilauksena ja niistä peritään materiaalimaksu. Kurssimaksu 2 erässä, sisältää keramiikan polttomaksun.

Kurssi on osaamisperustainen. Kurssi ei kokoonnu 18.10. ja 28.2. Valmiiden teosten noutopäivä keväällä on 8.5.2024.

Kuvia kurssilaisten töistä löydät instagramista @keskiviikonkeramiikka_vop

Lisätiedot

Savet ja lasitteet tilataan yhteistilauksena ja niistä peritään materiaalimaksu.
Kurssimaksu 2 erässä, sisältää keramiikan polttomaksun.

Kuvia kurssilaisten töistä löydät instagramista @keskiviikonkeramiikka_vop

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella vaativan yksittäisen tai sarjallisen keramiikkaesineen huomioiden muodon ja materiaalin vaatimukset, viimeistellä esineen huolellisesti, toteuttaa tarkoituksenmukaisen lasituksen, ymmärtää esineen kuivumis- ja polttoprosessin, arvioida työskentelyään, arvioida valmistamansa tuotteen, työskennellä turvallisesti, ergonomisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, huomioida työskentelyssään ryhmän muut jäsenet.

Arviointi

Osaamisen osoittaminen: Opiskelija suunnittelee keramiikkaesineen, valitsee muotoon sopivan saven, tekniikan ja lasitteen. Opiskelija valmistaa esineen, viimeistelee ja lasittaa sen. Opiskelija arvioi suullisesti esineen visuaalista ja teknistä onnistumista.

Kurssi arvioidaan hyväksytty/hylätty.

Kurssi nro: 1198104
Opettaja: Anna-Kaisa Haanaho
Opetuspaikka: Tavastia, E-rak. lk 1023 ja 1022, pimiö, kuvislk, Hattelmalantie 8 Hämeenlinna

Näytä kurssin kalenteri

Lukukausierät: 1
Erä 2/2: 94.00 €