Hämeenlinna 70.00 € la 09:00–16:00 09:00–16:00 Täynnä, voit ilmoittautua varalle

Puunsorvauksen erikoiskurssi – Kuksan sorvaaminen

Syyslukukausi: 20.11.–21.11.2021 (kertoja: 2)

Opit suunnittelemaan ja valmistamaan koivupahkasta tai visakoivusta perinteisen juoma-astian, kuksan, jonka kuppiosa ja muotoilusta riippuen joskus myös ulkopuoli voidaan tehdä sorvaamalla.
Ota mukaan kuivaa koivupahkaa, jos mahdollista.
Visakoivua voit ostaa opettajalta.

Osallistuminen edellyttää sorvauskokemusta.

Kuksa-aihioiden kiinnitys sorviin voidaan tehdä hyvin monella eri tavalla. Samoin kuppiosan sorvaamisessa voidaan käyttää erilaisia kaapivia, leikkaavia ja viiltäviä teknikoita (esim. erilaiset kaapimet, ja leikkaavat ontelosorvaustaltat). Kuppiosan sorvaaminen ei ole ihan yksinkertaista, koska aihio on epäkeskeinen ja sorvaajan on esim. varottava koko ajan kahvaosaan koskemista sorvin pyöriessä.

Ks. https://www.youtube.com/watch?v=KbGYQAM1W9g&t=89s

Kurssi nro: 1107124
Opettaja: Kari Koski
Opetuspaikka: VOPin verstas, Vanajantie 10 rak. A Hämeenlinna

Näytä kurssin kalenteri

Ilmoittaudu
Voit ilmoittautua usealle kurssille palaamalla ostoskorista kurssisivuille tai jatkamalla ostoskorin Kurssit-kohdasta.