Hämeenlinna 58.00 € pe 17:00–20:00 la 10:00–15:00 Paikkoja jäljellä

Kokeile huovutusta, perustaso; opintopistekurssi (1 op)

Kevätlukukausi: 26.1.–3.2.2024 (kertoja: 4)

Huovutus on hauskaa – pehmeää lampaanvillaa muokataan käsin! Huovutuksessa käytetään villakuituja, vettä, saippuaa. Erilaisilla muokkaamistavoilla saadaan aikaan tekstiilimateriaalia. Tutustut huovutuksen perustyötapoihin. Opit paljon villakuidun ominaisuuksista. Kokeillaan myös huovuttamiseen tarkoitettua esihuopaa. Voit huovuttaa asusteita tai pieniä sisustustekstiilejä. Huovuttaminen on monipuolinen käsityötekniikka, jossa mahdollisuudet vain kasvavat, kun siihen tutustuu enemmän. 

Lisätiedot

Kurssilla on mahdollisuus suorittaa 1 opintopiste, joka viedään Oma Opintopolku -palveluun. Suoritusmerkinnän saaminen edellyttää aktiivista osallistumista opetukseen ja annettujen harjoitustehtävien tekemistä. Arviointi suoritetaan hyväksytty / hylätty -maininnalla vain opintosuorituksen haluaville. Kurssi kokoontuu kahtena viikonloppuna: 26.–27.1. ja 2.–3.2. Kurssi sisältää omatoimista työskentelyä opintokertojen lisäksi.

Voit huovuttaa esim. huivin, kaulaliinan, kaitaliinan, istuinalustan, tyynynpäällisen, baskerin. Ylijäämämateriaalista saat esim. asukoristeita. Materiaaleja voi ostaa opettajalta. Materiaaleista voidaan tehdä myös yhteistilaus. Ilmoittautuminen ennen 16.1. klo 15, kiitos. Myös kurssiperuutus tulee tehdä ennen viimeistään ma 16.1.2023. Ilmoittautuneille lähetetään tiedot tarvikkeista. Opiskelijalla on oltava mukana omat huovutuksen perusvälineet.

Osaamistavoitteet

- Tutustut huovutuksen perustyötapoihin: hankaus-, rullaus- ja saumatekniikkaan.
- Opit tasomaisen villatuotteen huovuttamisen.
- Opit erilaisia kuviointitapoja.
- Tunnistat villakuidun muista tekstiilikuiduista.
- Tutustut villan ominaisuuksiin ja villamateriaalin huoltoon.

Arviointi

Opiskelija suunnittelee ja toteuttaa huovuttamalla tasomaisen villatuotteen. Hän perustelee työtapavalintansa, kuvailee villakuidun ominaisuuksia ja arvioi työnsä toteutusta. Kurssityön arvioinnin toteutustapa sovitaan kurssin alussa.
Opiskelija osaa
- valita huovutustyöhön sopivan perustyötavan.
- osaa ohjatusti huovuttaa pienen tasomaisen villatuotteen.
- osaa kuvata erilaisia tuotteen kuviointimahdollisuuksia.
- erottaa villakuidun puuvillasta, pellavasta ja tekokuiduista.
- pestä ja huoltaa huovutustyötään.

Opettaja arvioi osaamistavoitteiden toteutumista havainnoimalla, keskustelemalla sekä huovutustehtävän perusteella.

Kurssi nro: 1104149
Opettaja: Kikka Jelisejeff
Opetuspaikka: Jaakonkatu 28, lk 1504 Taide, Vanajaveden Opisto Hämeenlinna

Näytä kurssin kalenteri