Tanssi

Tanssi5Vanajaveden Opisto järjestää monipuolista esittävän tanssin opetusta ja tanssiliikuntaa Hattulassa, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa asiantuntevien opettajien johdolla. Tanssi kuuluu kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Kestoltaan tanssikurssit ovat koko lukuvuoden kestäviä, yhden lukukauden kestäviä tai lyhytkursseja. Tulevan vuoden uusia tanssikursseja lapsille ja nuorille ovat Kepparitanssi 6–10-v., Baletin perusteet 8–10-v., Tanssiakrobatia 7–10-v. ja yli 11-v., Showtanssi 9–16-v., Bellaze-latinalaistanssiryhmiä 4–17-vuotiaille ja Fortnite style 8–12-v. Aikuisille yli 16-v. Musikaalitanssi, Show-koreo, Mahtavat miehet tanssii, Sololatinos ABC Pekolan koulu, Dance Groove Turenki sekä paluun tekevä PartyFit ja senioreille pitkään toivottu Leidijazz. Tammi-helmikuussa 2020 vietettävän tutun latinalaistanssitapahtuma SalsaFactoryn lisäksi järjestämme Etno Hips – tule, tanssi ja tunne- pienfestarit heti syyskauden alkuun lauantaina 21.9.2019.

Nuorten 11–15-v. TanssiRasia- koulutukseen on nyt paikkoja vapaana. Kun haluat lapsellesi tavoitteellista tanssiharrastusta, jossa kokoonnutaan koko kausi 2–3 kertaa viikossa sekä osallistutaan tanssikilpailuun/-katselmukseen, niin ilmoita hänet mukaan TanssiRasiaan. Lue lisää sivulta 81.

Pääosa kantakaupungin tanssikursseista pidetään Jaakonkadun kahdessa tanssisalissa. Salit ovat tilavat ja valoisat joissa on joustolattiat, asianmukaiset balettitangot ja äänentoistolaitteet. Joitain kursseja on ripoteltu koulujen saleihin. Jaakonkadulla on nyt myös sekä miehille että naisille omat uudet suihkutilat. Turengissa olemme saaneet käyttöömme uuden salin Ilveskallion päiväkodissa.

Toimintaperiaatteemme lastentanssikursseilla on, etteivät vanhemmat pääse seuraamaan tuntia, sillä se vaikuttaa häiritsevästi keskittymiseen, oppimiseen ja ryhmään sekä opettajaan/tilaan/sääntöihin tutustumiseen.

Syyskausi päättyy Hämeenlinnan kantakaupungin osalta lasten ja nuorten tanssikursseilla esiintymiseen Jaakonkadun tanssisali Paviljongissa pe 29.11. VOPinmäen joulussa, josta kukin opettaja tiedottaa lähemmin omille ryhmilleen. Muualla syyskauden viimeinen kerta on avoimet ovet kaikkien oppilaiden vanhemmille. Kevätkauden päätteeksi pidämme tanssinäytökset Hämeenlinnassa (Hattelmalantie 8, Sirkussali) 4.5.2020, Iittala-hallissa 28.4.2020 ja Tervakosken Seuratalolla 29.4.2020. Muistathan, että esiintymiset motivoivat lasta jatkamaan harrastusta.

Tanssikurssien aikataulut ovat pääosin lukukausien 26.8.–1.12.2019 ja 7.1.–27.4.2020 sisällä. Tanssikursseilla on syysloma vk 42 ja talviloma vk 9 sekä pääsiäisloma 9.–13.4. Huomaathan, että kurssit ovat koko lukuvuoden kestäviä kursseja jollei ole erikseen ilmoitettu syksy/kevät. Kurssimaksu kattaa koko lukuvuoden.

Ole ystävällinen äläkä käytä hajusteita osallistuessasi tanssitunnille, koska salissa voi olla hyvin allergisia opiskelijoita ja opettajia, kiitos!

Lisätiedot:

Suunnittelijaopettaja Tuija Telén-Setälä, puh. 040 8686 004, tuija.telen-setala@kktavastia.fi

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu ma–to klo 10–14
puh. 03 6581 800
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia