Sirkus

VOPin sirkuskoulu antaa sirkusopetusta lapsille ja nuorille (6 kk–17-v.) sekä aikuisille. Sirkuskoulussa korostuvat yhdessä tekeminen, ilmaisu ja liikkumisen ilo. Syksyllä aloittaneet sirkuskoululaiset ja miniSirTa jatkavat kevätlukukauden automaattisesti samalla lukujärjestyksellä. Vauvojen, taaperoiden ja perhesirkuslaisten kursseille ilmoittaudutaan syys- ja kevätlukukausille erikseen.

VOPin sirkus toimii Hattelmalantie 8:ssa olevassa sirkussalissa. MiniSirTa, vauva- ja taaperosirkukset käyvät Jaakonkatu 28:ssa sijaitsevassa tanssisali Pikkolossa, lisäksi tenavasirkusta on tarjolla Rengossa, Lammilla ja Tervakoskella. Sirkuskoulun opettajina toimivat Susanna Aho ja Jenni Juppi sekä sirkusohjaajat Kati Mäkelä, Kirsi Uusimäki ja Tuija Telén-Setälä.

Mitä sirkuskoulussa tehdään

Sirkuskoulussa tutustutaan akrobatiaan, jongleeraukseen, tasapainoiluun sekä ilma-akrobatiaan.

Esiintymiskokemuksen kartuttaminen parantaa itsetuntoa ja tukee näin lapsen/nuoren kehitystä.

Syyskauden viimeinen kokoontumiskerta on lapsilla ja nuorilla avoimet ovet, jolloin vanhemmilla ja sisaruksilla on mahdollisuus tutustua sirkuskoulun toimintaan. Kevätkauden päätteeksi pidetään sirkusnäytökset, jossa jokainen pääsee näyttämään taitojaan. Esitykset valmistetaan aina lasten ja nuorten ehdoilla ja niistä saadaan paljon mukavia ja tärkeitä kokemuksia ja muistoja.

Maksut ja lukukausien kulku

Sirkuskoulussa on lukukausimaksu, joka laskutetaan viikkokertojen mukaan. Laskutus tapahtuu 2 erässä, syys- ja tammikuussa.

Hinnat Hämeenlinnassa:

  • 1 krt/vk 105 €
  • 2 krt/vk 155 €
  • 3 krt/vk 175 €
  • 4 krt/vk 195 €

Vauva-, taapero- ja perhesirkuksilla, miniSirTalla ja Rengon, Lammin sekä Tervakosken tenavasirkuksilla on taulukosta poikkeavat hinnat.

Lukuvuosi

Sirkuskoulussa lukuvuoden pituus on 14 viikkoa syksyllä ja 14 keväällä. Syysloma on vk 42, hiihtoloma vk 9 ja pääsiäisloma 9.–13.4.2020.

Opiskelijoille keskittymisrauha

Toimintaperiaatteemme sirkuskoulun tunneilla on, etteivät vanhemmat pääse seuraamaan tuntia, sillä se vaikuttaa häiritsevästi keskittymiseen, oppimiseen ja ryhmään sekä opettajaan/tilaan/sääntöihin tutustumiseen.

Seuraa Facebookissa sivua VOP – tanssi, liikunta ja sirkus!

Lisätiedot

Suunnittelijaopettaja Tuija Telén-Setälä, puh. 040 868 6004, tuija.telen-setala@kktavastia.fi.

Osa-alueet

Vauvasirkus
Kurssilla opitaan akrobatiaa ja tasapainoa yhdessä vauvan (6–12 kk) ja vanhemman kanssa. Iloista yhdessä tekemistä.

Taaperosirkus (1–3-v.)
Aikuisella on tunnin aikana vastuu oman lapsensa osallistumisesta ja ohjauksesta. Kurssilla opitaan akrobatiaa ja tasapainoa yhdessä taaperon ja vanhemman kanssa. Iloista yhdessä tekemistä.

Perhesirkus (3–6-v.)
Aikuisella on tunnin aikana vastuu oman lapsensa osallistumisesta ja ohjauksesta. Perhesirkus on lapsen ja aikuisen yhteinen harrastus. Aikuinen voi olla esim. lapsen vanhempi, kummi, isomummo tai vaikka naapuri! Tunnilla keskitytään yhdessä tekemiseen ja sirkuksen oppimiseen leikin varjolla. Sirkus kehittää tasapainoa, koordinaatiota, kehohallintaa sekä ryhmätyöskentelytaitoja.

Sirkuskoulu

Minisirta (3–6-v.)
Lapsi tutustuu luovan liikkeen avulla sirkuksen ja tanssin maailmaan lapselle ominaisin keinoin. Tunti koostuu teemoittain akrobatiasta, tasapainoilusta, temppuradoista, luovista harjoitteista sekä pienistä tansseista, tilaa ja tasoja hahmottaen. Opetuksen tehtävänä on herättää tanssin ja liikkumisen riemu. Keväällä esiinnytään opiston tanssinäytöksessä.

Tenavasirkus (3–8-v.)
Opitaan työskentelemään ryhmässä ja tutustutaan sirkuksen alkeisiin leikin varjolla. Tunti koostuu lämmittelystä, akrobatiasta sekä teemaviikoittain tasapainoilusta, jongleerauksesta, ilma-akrobatiasta tai temppuradasta. Sirkus kehittää koordinaatiota, tasapainoa sekä kehonhallintaa.

Sirkus perusteet ja jatko (8–13-v.)
Tunti koostuu akrobatian perusteista, voimaharjoittelusta, venyttelystä sekä eri sirkuslajien monipuolisesta tekniikkaharjoittelusta. Mahdollisuus ottaa rinnalle myös ilma-akrobatian alkeistunti.

Lajitunnit

Akrobatia/käsilläseisonta
Tunti soveltuu 3–4 vuotta sirkusta harrastaneille, edistyneille oppilaille. Tunnilla harjoitellaan permantoakrobatiaa sekä käsilläseisontaa.

Ilma-akrobatia
Tunnilla treenataan kankaalla, trapetsilla, pari- ja rengastrapetsilla. Tunti koostuu lämmittelystä, voimaharjoittelusta, venyttelystä sekä ilma-akrobatian tekniikkaharjoittelusta.

Aikuisten sirkus sekä ilma-akrobatia
Tule kokeilemaan aikuisten sirkusta! Käymme monipuolisesti läpi eri sirkuslajeja. Tunti koostuu lämmittelystä, voimaharjoittelusta, venyttelystä sekä vaihtuvista sirkuslajeista. Aikuisten sirkuskursseissa on alkeet, alkeisjatko, jatko ja edistyneet.

Sennusirkus

Vierivä kivi ei sammaloidu ja vanhakin voi oppia uusia temppuja! Sennusirkuksessa tutustutaan sirkuksen maailmaan jokaisen omien taitojen ja kykyjen mukaan. Sirkustelu on mukavaa sosiaalista toimintaa ilman suorituspaineita ja voi olla, että muutama temppukin tarttuu matkalla hihaan. Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 55 vuotiaille.

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu ma–to klo 10–14
puh. 03 6581 800
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia