Sirkus

VOPin sirkuskoulu antaa sirkusopetusta lapsille ja nuorille (6 kk–17-v.) sekä aikuisille. Sirkuskoulussa korostuvat yhdessä tekeminen, ilmaisu ja liikkumisen ilo. Syksyllä aloittaneet sirkuskoululaiset ja Sirkusta&tanssia-kurssit jatkavat kevätlukukauden automaattisesti samalla lukujärjestyksellä. Vauvojen, taaperoiden ja perhesirkuslaisten kursseille ilmoittaudutaan syys- ja kevätlukukausille erikseen.

Uutena kurssina aloittaa aikuisten pariakrobatiakurssi.

VOPin sirkus toimii Hattelmalantie 8:ssa olevassa sirkussalissa. Sirkusta&tanssia, vauva- ja taaperosirkukset käyvät Jaakonkatu 28:ssa sijaitsevassa tanssisali Pikkolossa. Sirkuskoulun opettajana toimii Susanna Aho ja sirkusohjaajat Kati Mäkelä ja Tuija Telén-Setälä.

Mitä sirkuskoulussa tehdään

Sirkuskoulussa tutustutaan akrobatiaan, jongleeraukseen, tasapainoiluun sekä ilma-akrobatiaan.

Esiintymiskokemuksen kartuttaminen parantaa itsetuntoa ja tukee näin lapsen/nuoren kehitystä.

Syyskauden viimeinen kokoontumiskerta on lapsilla ja nuorilla avoimet ovet, jolloin vanhemmilla ja sisaruksilla on mahdollisuus tutustua sirkuskoulun toimintaan. Kevätkauden päätteeksi pidetään sirkusnäytökset, jossa jokainen pääsee näyttämään taitojaan. Esitykset valmistetaan aina lasten ja nuorten ehdoilla ja niistä saadaan paljon mukavia ja tärkeitä kokemuksia ja muistoja.

Maksut ja lukukausien kulku

Sirkuskoulussa on lukukausimaksu, joka laskutetaan viikkokertojen mukaan. Laskutus tapahtuu 2 erässä, syys- ja tammikuussa.
Hinnat Hämeenlinnassa:

  • 1 krt/vk 105 €
  • 2 krt/vk 155 €
  • 3 krt/vk 175 €
  • 4 krt/vk 195 €

Vauva-, taapero- ja perhesirkuksilla ja Sirkusta&tanssia-kurssilla on poikkeavat hinnat.

Sirkuskoulussa lukuvuoden pituus on 14 viikkoa syksyllä ja 14 keväällä. Syysloma on vk 42, hiihtoloma vk 9 ja pääsiäisloma 1.–5.4.2021.

Opiskelijoille keskittymisrauha

Toimintaperiaatteemme sirkuskoulun tunneilla on, etteivät vanhemmat pääse seuraamaan tuntia, sillä se vaikuttaa häiritsevästi keskittymiseen, oppimiseen ja ryhmään sekä opettajaan/tilaan/sääntöihin tutustumiseen.

Lisätiedot

Suunnittelijaopettaja Tuija Telén-Setälä, puh. 040 868 6004, tuija.telen-setala@kktavastia.fi.

Sirkusopetuksen osa-alueet

Vauvasirkus
Kurssilla opitaan akrobatiaa ja tasapainoa yhdessä vauvan (6–12 kk) ja vanhemman kanssa. Iloista yhdessä tekemistä.

Taaperosirkus (1–3-v.)
Aikuisella on tunnin aikana vastuu oman lapsensa osallistumisesta ja ohjauksesta. Kurssilla opitaan akrobatiaa ja tasapainoa yhdessä taaperon ja vanhemman kanssa. Iloista yhdessä tekemistä.

Perhesirkus (3–6-v.)
Aikuisella on tunnin aikana vastuu oman lapsensa osallistumisesta ja ohjauksesta. Perhesirkus on lapsen ja aikuisen yhteinen harrastus. Aikuinen voi olla esim. lapsen vanhempi, kummi, isomummo tai vaikka naapuri! Tunnilla keskitytään yhdessä tekemiseen ja sirkuksen oppimiseen leikin varjolla. Sirkus kehittää tasapainoa, koordinaatiota, kehohallintaa sekä ryhmätyöskentelytaitoja.

Sirkuskoulu

Sirkusta&tanssia (3–6-v.)
Lapsi tutustuu luovan liikkeen avulla sirkuksen ja tanssin maailmaan lapselle ominaisin keinoin. Tunti koostuu teemoittain akrobatiasta, tasapainoilusta, temppuradoista, luovista harjoitteista sekä pienistä tansseista, tilaa ja tasoja hahmottaen. Opetuksen tehtävänä on herättää tanssin ja liikkumisen riemu. Keväällä esiinnytään opiston tanssinäytöksessä.

Sirkus alkeet (6–8-v.)
Opitaan työskentelemään ryhmässä ja tutustutaan sirkuksen alkeisiin leikin varjolla. Tunti koostuu lämmittelystä, akrobatiasta sekä teemaviikoittain tasapainoilusta, jongleerauksesta, ilma-akrobatiasta tai temppuradasta. Sirkus kehittää koordinaatiota, tasapainoa sekä kehonhallintaa.

Sirkus alkeet ja jatko (8–13-v.)
Tunti koostuu akrobatian perusteista, voimaharjoittelusta, venyttelystä sekä eri sirkuslajien monipuolisesta tekniikkaharjoittelusta. Mahdollisuus ottaa rinnalle myös ilma-akrobatian alkeistunti.

Akrobatia/käsilläseisonta
Tunti soveltuu 3–4 vuotta sirkusta harrastaneille, edistyneille oppilaille. Tunnilla harjoitellaan permantoakrobatiaa sekä käsilläseisontaa

Ilma-akrobatia
Tunnilla treenataan kankaalla, trapetsilla, pari- ja rengastrapetsilla. Tunti koostuu lämmittelystä, voimaharjoittelusta, venyttelystä sekä ilma-akrobatian tekniikkaharjoittelusta.

Aikuisten sirkus, ilma-akrobatia ja pariakrobatia
Tule kokeilemaan aikuisten sirkusta! Käymme monipuolisesti läpi eri sirkuslajeja. Tunti koostuu lämmittelystä, voimaharjoittelusta, venyttelystä sekä vaihtuvista sirkuslajeista. Aikuisten sirkuskursseissa ja ilma-akrobatiassa alkeet ja jatkotasot, pariakrobatiassa alkeet.

Sennusirkus

Vierivä kivi ei sammaloidu ja vanhakin voi oppia uusia temppuja! Sennusirkuksessa tutustutaan sirkuksen maailmaan jokaisen omien taitojen ja kykyjen mukaan. Sirkustelu on mukavaa sosiaalista toimintaa ilman suorituspaineita ja voi olla, että muutama temppukin tarttuu matkalla hihaan. Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 55 vuotiaille.

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu
puh. 03 6581 800
ma–to klo 10–16
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia