Koulutukset ja tapahtumat

Suomen- ja vieraskielisten yhteinen sadutus-menetelmän koulutus

ti 26.11.2019 ja ke 12.2.2020 klo 10.30–16.30 | Vanajaveden Opiston auditorio, Jaakonkatu 28

Koulutus on ilmainen. Opettaja puhuu suomea ja koulutus tulkataan venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi. Opettajana on kasvatustieteiden tohtori Liisa Karlsson.

Lue lisää.

Music Club – musiikkia maailmalta

Music Club -kurssilla. Kurssilla soitetaan ja lauletaan musiikkia maailmalta. Jos sinulla on oma soitin, ota se mukaan tai tule ilman soittimia. Osallistujat voivat tuoda tunneille myös omia suosikkikappaleitaan eri musiikkikulttuureista. Kurssi sopii kaikenikäisille musiikin harrastajille, niin aloittelijoille kuin pidemmällä oleville. Yhdessä soittaminen ja laulaminen on mukavaa ja kehittää muusikkoutta. Kurssille on tervetulleita kaiken ikäiset. Ohjaajina VOPin musiikinopettajat Sanna Pelvola ja Terho Asikainen.

Ensimmäinen MusicClub kokoontuu 14.4. Kumppanuustalon luokassa 205 pop-up-kurssina, jolle ei tarvitse ilmoittautua.

Toukokuussa on mahdollisuus jatkaa kahdessa ryhmässä Jaakonkatu 28:ssa:

Music Club A: 9.5., 16.5. ja 23.5 klo 18–20

Music Club B 15.5., 29.5. ja 5.6. klo 18–20

Kevään kurssit ovat ilmaisia.

Music Club -kurssi on osa Vanajaveden Opiston MINOS-projektia.

Puutyöpäivä – Intarsia eli kuvioviilutus

Keskiviikko 5.6. klo 9–15.30 | Jaakonkatu 28

Intarsia on satoja vuosia vanha puun koristelutapa, jossa erilaisia viiluja sahaamalla tai leikkaamalla voidaan tehdä puuhun mitä mielenkiintoisempia kuvioita. Kurssilla valmistetaan veitsitekniikalla ohuista viiluista leikkaamalla ja sommittelemalla esim. taulu tai puinen alusta. Mitään aikaisempaa kokemusta puutöistä ei tarvita. Opettaja tuo välineet ja materiaalit. Opettajan opetuskielet ovat suomi, englanti, ruotsi ja espanja. Osallistujan ei tarvitse osata opetuskieliä. Opettajana toimii puuseppämestari Juha Nuutti. Kurssi on ilmainen ja sinne mahtuu 12 henkilöä. Ilmoittautumissivulle tästä.

Elämyksenä tanssi – Bollywood pop-up-kurssit yli 7-vuotiaille

Tiistaina 7.5. klo 18.30–20
Keskiviikko 8.5. klo 17–19

Tämä tanssikurssi Lammin liikuntakeskuksessa (Lamminraitti 37) sopii tanssista kiinnostuneille aloittelijoille sekä kokeneille tanssijoille. Tanssi on hyvä liikunnan muoto, jonka avulla voi ylläpitää fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Bollywood-tanssi on myös erittäin hauskaa yhdessäoloa. Kurssit ovat avoimia kaikille ja siellä voi tutustua uusiin ihmisiin, löytää ystäviä, harrastuksia ja oppia uusia taitoja. Opettajana toimii “Arjit” Avinder Singh (Intia/Hämeenlinna). Arjitin opetuskielet ovat suomi, englanti ja punjab. Opetukseen osallistuminen ei edellytä suomen, englannin tai punjabin osaamista.

Osallistujan kannattaa pukeutua mukaviin, joustaviin vaatteisiin sekä ottaa sisätossut mukaan tai olla paljain jaloin.

Kevään kurssit ovat ilmaisia eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Kurssi on osa Vanajaveden Opiston MINOS-projektia ja se järjestetään yhteistyössä SPR Lammin vastaanottokeskuksen, Hämeenlinnan kaupungin Nuorisopalvelujen, Lammin Nuorisotila Norpan sekä Lähiyhteisöllisyyttä vahvistamassa Lammin ja Rengon alueella -hankkeen kanssa.

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu ma–to klo 10–14
puh. 03 6581 800
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia