Hämeenlinna-luennon (ke 16.5.) paikka muuttui

Vankileirien kaupunki ke 16.5. klo 18–19.30

Huom! Paikka muuttunut: VOPin auditorio, Jaakonkatu 28

Osa 8 keväällä 2017 alkaneesta luentosarjasta ”Hämeenlinna 1917–1918”. Yhteistyössä Hämeenlinna-Seura ry:n kanssa. Luennoijana Ilkka Teerijoki. Luennolle on vapaa pääsy.

Viimeinen luento Hämeenlinnan elämää ja tapahtumia vuosina 1917–1918 esittelevässä sarjassa luotaa elämää Hämeenlinnassa sisällissodan jälkeen. Sotatila päättyi, mutta hävinneen osapuolen kohtalo oli kova: heti kaupungin valtauksen jälkeisinä päivinä teloitettiin enemmän hämeenlinnalaisia punaisia kuin sodassa oli kaatunut. Toukokuun aikana kaupungin kasarmialueille perustettiin leiri, johon sijoitettiin lähes 12 000 punavankia. Elintarvikepulan vallitessa näiden huoltaminen ei onnistunut, ja vangeista yli 2000 menehtyi kesän ja syksyn aikana. Vankileirien ulkopuolella kaupunkilaiset yrittivät kuitenkin palata mahdollisimman nopeasti normaaliin elämänmenoon.

Luentosarja on ollut häkellyttävän suosittu. Kukin seitsemästä aiemmasta luennosta on kerännyt 160–230 hengen yleisöt. Jokaiselle luennolle kaikki halukkaat eivät ole edes mahtuneet sisään. Luentosarjan päätösosaankin yleisön toivotaan saapuvan hyvissä ajoin.

Luentoihin liittyvä kirja Hämeenlinna vallankumouksen vuosina 1917–1918, on niin ikään ollut kirjakaupoissa hyvin kysytty. Kirjan on kustantanut Hämeenlinna-Seura.

Hämeenlinnan historiaa käsittelevät luennot ovat olleet suosittuja. Edellisellä luennolla sisällissodan tapahtumista saapui kuulemaan yleisöä Palokunnantalon täydeltä. (Kuva: Henna Heikkilä)

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia