Kurssien sisällöistä

Tanssi VerkatehtaallaAikuisten tanssit

aikuis- ja leidibaletti

Baletti on yksi tanssitaidemuoto ja länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletissa käytetään klassisen tanssin lisäksi kansantanssipohjaista karakteritanssia sekä miimistä elekieltä, jolla tanssijat kertovat tunteistaan, kommunikoivat keskenään ja tulkitsevat katsojille kertomuksen sisältöä. Leidibaletti on tarkoitettu yli 40-v.

nykytanssi

Nykytanssin muodot elävät vahvasti ajan mukana ja niistä eriytyy jatkuvasti uusia tyylisuuntia. Nykytanssissa yhdistyvät modernin ja jazztanssin eri tekniikat, tanssin piirteitä kunnioittaen. Nykytanssi kehittää kehontuntemusta, -hallintaa, koordinaatiota ja voimaa sekä etsii uutta tapaa liikkumiseen.

jazztanssi

Jazztanssi on saanut vaikutteensa afrikkalaisista kansantansseista, mutta se on kehittynyt pääasiallisesti Yhdysvalloissa, jossa mustat lisäsivät tanssiperinteeseensä muun muassa irlantilaisia jalkarytmejä. Varsinaisesti jazztanssin omana lajinaan katsotaan syntyneen 1900–luvulla.

sololatinos, salsa, caribbean latin, latin & swing, fiesta latina

Tunneilla tanssitaan erilaisia latinalaistansseja ilman paria, hyvän musiikin tahdittamana.

reggaeton

Reggaeton on latinalaistanssi, joka on saanut monipuoliset vaikutteensa mm. hip hopista ja Karibian sekä Etelä-Amerikan perinteisistä tanssityyleistä. Musiikki tempaa mukaansa ja koko vartalo saa kyytiä.

parisalsat

Tanssitaan kuubalaista salsaa eli casinoa parin kanssa. Voit osallistua kurssille joko parin kanssa tai yksin, tunnilla vaihdetaan paria. Voit ilmoittautua yksin tai parin kanssa, tunnilla toimii parinvaihto.

pari cha-cgha/bachata/rumba cubana

Kuubalaisia paritansseja, vienti-, vartalonkäyttö- ja seuraamisharjoituksia. Voit ilmoittautua yksin tai parin kanssa, tunnilla toimii parinvaihto.

karibian rannikon paritanssi

Kurssilla opiskellaan esim. Bachataa, Merenquea, Salsaa, Cha-Chata. Oma pari, vain toinen parista ilmoittautuu kurssille ennakkoon, mutta molemmat maksavat kurssimaksun.

kizomba

Kizomba on angolalainen paritanssi, jota tanssitaan lähiotteessa. Rytmiikaltaan se poikkeaa kaikista kuista tansseista. Oma pari, vain toinen parista ilmoittautuu kurssille ennakkoon, mutta molemmat maksavat kurssimaksun.

lavatanssit ja lavatanssi-illat

Lavatansseihin tarvitset oman parin, vain toinen parista ilmoittautuu kurssille ennakkoon, mutta molemmat maksavat kurssimaksun. Tarkempiin kurssisisältöihin ja tasoihin kannattaa tutustua kurssikohtaisesti, koska ne voivat vaihdella opettajan mukaan.

itämainen tanssi ja intialainen bollywood

Harjoitellaan itämaisen tanssin tekniikkaa lumoavan arabimusiikin tahdissa. Intialainen bollywood mukailee intialaista elokuvatanssia.

tyynenmeren tanssit

Tanssitaan Tyynenmeren saarten mukaansa tempaavissa rytmeissä. Käydään läpi eri saarten tanssityylejä, nostetaan sykettä vauhdikkaalla tahitilaisella rumpumusiikilla ja jäähdytellään rauhallisella Cook-saarten tanssilla. Tanssiaskeleet aloittelijalle helppoja ja sarjat yksinkertaisia. Nämä polynesialaiset tanssit tekevät hyvää alaselän ja vatsan seudun lihaksille.

tanssiakrobatia

Kehitetään perus akrobatiataitoja ja tehdään esimerkiksi erilaisia lattian kautta kierintöjä sekä annetaan oman kehon painoa ylävartalolle tanssillisten harjoitteiden ja tanssisarjojen avulla. Harjoitellaan myös painonantoa ja nostoja pari- ja ryhmäkontaktiharjoitusten kautta. Tunteihin sisältyy lisäksi lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteluosuus.

tanssijan kehonhuolto

Tunnilla tehdään tanssillisia kehonhuollon harjoitteita. Tunneilla kehitetään aktiivista ja dynaamista liikkuvuutta ja voimaa sekä perehdytään esimerkiksi erilaisiin somaattisiin menetelmiin tanssivan ihmisen tarpeille ja tanssin liikekielelle hyödyllisellä tavalla. Tunti sopii erityisesti tanssia treenaaville ja heille, jotka ovat kiinnostuneet tanssista sen kehollisista lähtökohdista. Tuntien tavoitteena on kehittää myös keholähtöistä ajattelua ja tätä kautta vahvistaa tanssiteknisiä taitoja sekä ehkäistä tanssivammoja ja loukkaantumisia.

afro

Afrikkalainen musiikki johdattaa hauskaan ja monipuoliseen liikkumiseen. Kunto kohoaa ja perusliikkeet parantavat mm. rintakehän, selän ja lantion liikkuvuutta. Liikkeistä muodostetaan helpot koreografiat.

folkjam

Tule mukaan Suomea valloittaneeseen riemukkaaseen tanssiliikuntamuotoon FolkJamiin, jonka tavoitteena on kokea tanssin yhteisöllisyys ja ilo. FolkJamin teemoina ovat luonnollisten liikeratojen ja -laatujen hyödyntäminen, tanssin juurevuus ja maanläheisyys ilman pakonomaista puurtamista sekä ennen kaikkea tehdä liikkumisesta hauskaa. FolkJam käyttää monipuolisesti kansantanssin liikemateriaalia, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen supisuomalaiseen tyyliin.

kansantanssi

Saat uusia tuulia nykykansantanssin ja koreografian maailmasta, tutuksi tulevat perinteiset paritanssitkin.

rivitanssi

Nautitaan tanssimisesta ja oppimisesta vaihtelevien tyylilajien merkeissä aina valsseista ja lattareista funkyyn.

street dance

Tunneilla perehdytään eri street-/katutanssilajeihin mm. hip hop, popping ja break dance, tuntiin sisältyy tekniikkaa, groovea ja musikaalisuutta.

heavy dance fusion

Kurssilla tanssitaan hard rock- ja heavy metal –musiikin tahtiin. Innoitusta tunti saa mm. show- ja latinalaistansseista sekä luovasta tanssista.

Oma tanssi – matka improvisaation maailmaan

Erilaisia ohjattuja improvisaatioharjoituksia keskittyen liikkeeseen, hahmon luomiseen tai tunnekokemukseen.

Charleston solo

1920-luvun suosittu seuratanssi. Opetellaan charlestonin perusaskeleita sekä niiden variaatioita ja yhdistellään näistä tanssisarja. Tunnille kannattaa ottaa mukavat kengät, joissa on päkiän kohdalta luistavat pohjat.

broadway – musikaalitanssi

Eläydytään musikaalitanssien maailmaan ja heittäydytään tanssin vietäväksi. Valmistetaan pienoiskoreografioita eri musikaalien musiikkeihin.

mustalaistanssi

Suomessa harvinainen venäläinen mustalaistanssi on liikekieleltään kaunista ja naisellista. Tunteikas slaavilainen musiikki johdattaa tanssijan haikean surullisista iloisen riehakkaisiin tunnelmiin. Keveä jalkatyöskentely, ranteiden pyöritys ja hartiaväristykset ovat tanssille tyypillisiä piirteitä. Tanssissa on myös on kevyttä hypähtelyjä sekä viipyilyä että vauhtia. Hyvä olla jonkin lajin tanssitaustaa.

häätanssikurssi, oman parin kanssa

Tulkaa opettelemaan opettajan juuri teille toiveiden mukaan räätälöimä persoonallinen häätanssi. Opettajaa tekee koreografian haluamaanne musiikkiin. Tunnilla on vain hääpari ja opettaja. Kokoontuu kolme kertaa 60min. Ajankohta keväällä sovitaan opettajan kanssa erikseen. Kurssille otetaan VAIN 5 paria! Vain toinen parista ilmoittautuu. Kurssimaksu sisältää molempien osallistumisen.

Lapsi ja vanhempi

telmi lapsesi kanssa 1–4-v.

Aikuisen yhteinen liikuntahetki lapsen kanssa, jossa kehitetään lapsen perusliikunta- ja karkeamotorisia taitoja monipuolisten ja hauskojen leikkien avulla.  Lastenmusiikin ja välineiden (pallot, hernepussit, narut ym.) avulla luomme kannustavan ja kehittävän ilmapiirin joka tarjoaa onnistumisen ja ilon hetkiä lapselle ja aikuiselle. Lapsesi oppii olemaan osana ryhmää ja hänen sosiaaliset vuorovaikutustaitonsa kehittyvät.

tanssiaakkoset 3–6-v.

Kurssilla tutustutaan tanssin maailmaan leikin, musiikki- ja perusliikunnan kautta. Lapsi oppii hahmottamaan tilaa ja oman kehon hallinta lisääntyy. Sosiaaliset vuorovaikutustaidot kehittyvät.

minisirta 3–6-v.

Lapsi tutustuu luovan liikkeen avulla sirkuksen ja tanssin maailmaan lapselle ominaisin keinoin. Tunti koostuu teemoittain akrobatiasta, tasapainoilusta, temppuradoista, luovista harjoitteista sekä pienistä tansseista, tilaa ja tasoja hahmottaen. Opetuksen tehtävänä on herättää tanssin ja liikkumisen riemu.

tanssieskari

Tutustutaan tanssin maailmaan leikin, musiikki- ja perusliikunnan kautta. Lapsi oppii hahmottamaan tilaa ja oman kehon hallinta lisääntyy. Sosiaaliset vuorovaikutustaidot kehittyvät.

baletit

Baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletissa käytetään klassisen tanssin lisäksi kansantanssipohjaista karakteritanssia. Baletti vahvistaa kehon hallintaa, notkeutta sekä tukee lapsen myönteisen minäkuvan syntymistä. Tavoite on myös herättää liikunnan iloa! Baletinopetus on monipuolista ja sopii monenlaisille tanssinharrastajille. Tunnilla opitaan baletin tekniikkaa, estetiikkaa ja mimiikkaa. Opetusmetodeina ovat myös mielikuvien käyttö ja erilaiset materiaalit, mm. kankaat, pallot ja kuminauhat. Opetus sisältää tanssin perusteita, ilmaisua, luovia harjoitteita sekä pieniä tansseja.

breikkileikki – poikien tempputanssi 6–8-v. ja 8–11-v.

Tunti on vauhdikas ja energinen poikien oma tunti, jossa temppuillaan, tasapainoillaan ja tanssitaan oppien samalla liikkumisen perustaitoja. Tunneilla käytetään avuksi erilaisia temppuratoja ja välineitä, sekä tutustutaan tanssin peruselementteihin ja rytmiikkaan.

showtanssi

Käydään monipuolisesti läpi eri tanssityylejä ja opetellaan tekniikoita, lämmitellään, tehdään salin poikki askel- ja tanssiharjoituksia, opetellaan pieniä koreografioita, lisäksi erilaisia lihaskunto- ja venyttelyharjoituksia.

mtv-dance

Vauhdikkaalla tunnilla tanssitaan eri aikakausien hittibiiseihin ja otetaan vaikutteita uusista sekä vanhoista musiikkivideoista sekä musikaaleista, joten tanssilajit vaihtelevat monipuolisesti ja sekoittuvat sulavasti keskenään. Tunti sisältää lyhyen alkulämmittelyn ja lihaskunto-osion, mutta pääpaino tunnilla on tanssimisessa, jonka kautta harjoittelemme rytmiikkaa, kehon käyttöä, koordinaatiota ja musiikin kuuntelua. Opettelemme ensin yksittäisiä liikkeitä ja lyhempiä sarjoja, joita yhdistelemme lopputunnista koreografiaksi. Tunnille on hyvä varata tanssimiseen sopivat jalkineet, kuten tanssilenkkarit tai muut vaaleapohjaiset sisäkäyttöön tarkoitetut kengät, mutta tämä ei ole pakollista ja ilman kenkiäkin tunnilla pärjää.

Tansseja senioreille

senioritanssi

Senioritanssi on ikäihmisille kehitetty eurooppalainen liikuntamuoto, josta voivat nauttia liikkumiskyvyltään erilaiset ihmiset. Senioritanssit ovat rentoja seuratansseja, joilla kullakin on oma nimi, koreografia, luonne ja musiikki. Senioritansseja voi tanssia seisten tai istuen. Ei tarvita paria!

roundtanssi

Roundtanssi on tanssimuoto, jossa tanssitaan pareittain piirissä ja jossa yhtäaikaiset askelkuviot sekä koreografia tekevät tanssista erittäin näyttävän. Askelkuvioille on englanninkieliset nimet, jotka ohjaaja kertoo tanssin lomassa. Tanssilajeina ovat mm valssi, two-step, rumba ja cha-cha.

mummobaletti

Tälle kurssille voit osallistua, vaikka et ihan ”mummo” olisikaan. Jos olet joskus lapsena halunnut harrastaa tai olet joskus harrastanut balettia, niin rohkeasti mukaan mummobalettiin, jossa tavoitteena on hyvän terveyskunnon saavuttaminen ja ylläpito. Kurssilla keskitytään lihasten suorituskykyyn ja venyttelyyn sekä ikäihmisille tärkeään tasapainoon helppojen balettiliikkeiden avulla. Kaikki tapahtuu jokaisen henkilökohtaisen suorituksen mahdollistamalla tavalla, unohtamatta baletin satumaista kauneutta.

iltapäivätanssit

Lavatansseja tanssitaan kurssilaisten omaan verkkaiseen tahtiin valssista fuskuun!

leidisalsa

Helppo ja hauska tanssitunti sinulle joka nautit latinalaismusiikista rauhallisesti etenevään tahtiin tanssien. Et tarvitse paria.

rivitanssia senioreille

Kurssilla opetellaan helppoja rivitansseja senioreitten makuun eri musiikkityyleihin. Rivitanssi on hyvä tapa pitää kuntoa yllä. Et tarvitse paria.

folkjam

Tule mukaan Suomea valloittaneeseen riemukkaaseen tanssiliikuntamuotoon FolkJamiin, jonka tavoitteena on kokea tanssin yhteisöllisyys ja ilo. FolkJamin teemoina ovat luonnollisten liikeratojen ja -laatujen hyödyntäminen, tanssin juurevuus ja maanläheisyys ilman pakonomaista puurtamista sekä ennen kaikkea tehdä liikkumisesta hauskaa. FolkJam käyttää monipuolisesti kansantanssin liikemateriaalia, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen supisuomalaiseen tyyliin.

ikinuorten kuntotanssi

Kuntotanssi on ikinuorille suunnattu rento ja tanssillinen kuntotunti, askelsarjat ovat helpohkoja eivätkä sisällä hyppyjä! Tarkoitus on saada hiki pintaan ja iloinen mieli. Sisältää lämmittelysarjoja eri tanssilajeista hyvän musiikin tahdittamana, lihaskunto-osuuden ja venyttelyt. Oma jumppapatja mukaan!

itämaista tanssia leideille – kevät

Tavoitteena on selkärangan liikkuvuuden ja tukilihasten tunnistaminen itämaisen tanssin liikekielen avulla.

 

 

Vanajaveden Opisto

Opistotalo, Verkatehdas
Postiosoite: Paasikiventie 2
13200 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2017 Koulutuskuntayhtymä Tavastia