Kurssien sisällöistä

Kuorot ja lauluryhmät

Kuoroja ja lauluyhtyeitä toimii opistossa monenlaisia. Niissä laulaminen vaatii sitoutumista harrastukseen, mutta harrastus myös antaa paljon: yhteisöllisyyttä, henkistä ja kehollista hyvinvointia sekä tavoitteellista musisoinnin riemua. Kuorojen esiintymisissä tarvitaan kaikki stemmat innokkaina ja osaavina paikalla. Jos olet kiireinen ja joudut olemaan paljon pois harjoituksista, ilmoittaudu mieluummin muihin lauluryhmiin.

Laulu

Laulun opintopolku etenee ryhmistä pienryhmien kautta yksilöopetukseen ja takaisin ryhmäopetukseen. Pienryhmän koko on 3–6 opiskelijaa. Henkilökohtaista opetusaikaa on 15 min./kerta, mutta oppimista tapahtuu myös muita seuraamalla. Yksilöopetuksessa opetusaikaa on 30 min./kerta. Tunneilla on mahdollisuus valmistautua tasosuoritukseen 1 tai 2. Sekä pienryhmässä että yksilöopetuksessa voit opiskella 4 vuotta, mistä johtuu uusien aloituspaikkojen vähyys.

Opetuksessa vaihdellaan eri musiikkilajeja valiten klassinen tai pop/jazz-painotus. Opintosuunnitelmaan sisältyy terveen äänenkäytön ja laulutekniikan opiskelua sekä perehtymistä lauluteksteihin ja musiikin tulkintaan opettajan säestäessä pianolla. Lisäksi yksilöopetuskurssien hintaan kuuluu erillinen säestysharjoitus syksyllä ja keväällä ennen esiintymistä.

Piano

Pianokursseilla soitetaan erityylisiä kappaleita kehittäen soittotekniikkaa ja musiikin tuntemusta. Tunneilla opetellaan myös vapaata säestystä sointumerkeistä ja kehitetään nuotinlukutaitoa. Pianonsoiton opintopolku etenee pienryhmästä yksilöopetukseen. Pienryhmän koko on 2–3 opiskelijaa ja henkilökohtainen opetusaika on 15 min. Opetusta voidaan toteuttaa myös ”pianovartteina” yhdelle oppilaalle kerrallaan esim. koulupäivän aikana.

Yksilöopetuksessa opetusaika on 22–30 min/opintokerta. Näillä kursseilla voidaan valmistaa esim. SML vaatimusten mukainen tasosuoritusohjelmisto.

Kurssit laskutetaan kahdessa erässä.

Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia