Musiikki

soittaja

Opiskelijoiden tekemiä videoita

Musiikki kuuluu kaikille!

Yhteismusisoinnin iloa tuovat kuorot, orkesterit, laulu- ja soitinyhtyeet. Musiikin opintopolkua seuratessasi voit välillä opiskella myös pienryhmissä tai yksilöopetuksessa. Harjoitteluvuoden huipentavat esiintymiset, joista saa hyvää mieltä ja elämyksiä: Suomi 100-vuoden kunniaksi toteutettu Suomi-VOP-festivaali kokosi lavalle 350 esiintyjää viikonlopun aikana!

Soitto- ja laulutaidon oppiminen on pitkäjänteistä työtä, joka vaatii kotiharjoittelua ja vie useita vuosia. Annamme motivoituneelle opiskelijalle mahdollisuuden jatkaa kurssilla muutaman vuoden, ja siksi vapaita paikkoja on rajallisesti pienryhmä- ja yksilöopetuksessa. Kannattaa kuitenkin ilmoittautua kurssille, vaikka olisi tarjolla vain varapaikka! Ilmoittautumalla kerrot meille kiinnostuksesi kurssia kohtaan ja voimme yrittää järjestää lisäopetusta. Meillä on hyvin toimiva jonotusjärjestelmä: jonotuspaikka säilyy vuodesta toiseen ja opiskelemaan pääsee, kun paikkoja vapautuu. Vuonna 2017-18 puramme jonoja, emmekä ota uusia ilmoittautumisia yksilöopetukseen.

Musiikin opiskelijoiden tulee ottaa huomioon oppitunneilla, harjoituksissa ja esiintymistilanteissa mahdollinen melualtistus ja hankkia tarvittaessa kuulosuojaimet. Kuulosuojainten hankinnassa opastusta saa opettajalta.

Lisätiedot ja opintoneuvonta

Musiikin suunnittelijaopettaja Hanna Vainionpää, p. 050 528 7523, hanna.vainionpaa@kktavastia.fi. Muiden opettajien yhteystietoja voi kysyä toimistosta, ellei niitä mainita kurssien esittelyteksteissä.

Hyvä tietää soiton ja laulun opetuksesta

Laulu- ja soittotunneilla henkilökohtaisen opetuksen määrä vaihtelee ja siitä johtuvat erilaiset kurssimaksut. Ne laskutetaan lukukausittain kahdessa erässä. Opetusajat sovitaan opettajan kanssa tarkemmin ennen kurssin alkua ja aikaa ei yleensä voi muuttaa kesken kurssin. Jos oppilas ei pääse opetusajalleen omien menojensa vuoksi, jää tunti opetuskerralta pitämättä. Opetuskertoja on pääsääntöisesti 12 syksyllä ja 13 keväällä. Niihin voi kaikilla kursseilla sisältyä myös ryhmäopetusta ja vapaaehtoista esiintymistä.

Opettaja tai hänen sijaisensa korvaa opettajan sairastumisen vuoksi pitämättä jääneet tunnit. Tämä saattaa vaikuttaa kurssin loppumisajankohtaan. Syyslomalla (vk 42) ja talvilomalla (vk 9) ei yleensä ole opetusta. Varmistathan asian opettajaltasi kurssin alussa.

Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia