Lasten kuvataidekoulu LaKu

lakuOppilaiden tekemiä videoita LaKusta

Mikä on kuvataidekoulu

Kuvataidekoulussa piirretään ja maalataan sekä tehdään töitä grafiikan, plastisen (kuvanveiston mm. savi ja kipsi) sekä valokuvauksen tekniikoilla. Kuvallista ilmaisua opiskellaan sekä tekemällä, että tarkastelemalla kuvataiteen teoksia ja arjen kuvia. Opiskelu kehittää opiskelijan kuvallista ilmaisukykyä ja luovuutta sekä antaa hyviä hetkiä ja elämyksiä ikätovereiden kanssa.

Opiskelun voi aloittaa jo viisivuotiaana valmentavassa ryhmässä. Kuvataidekoulun perusopetus kestää neljä vuotta ja se aloitetaan seitsemän vuotiaana. Neljä vuotta käytyään voi jatkaa työpaja opintoihin (Parola, Turenki, Tervakoski ja Lammi), missä syvennetään perusopinnoissa opittuja asioita. Tavoitteena on myös harjoitella pitkäkestoisempaa työskentelyä. Opinnoissa edetään vuosi vuodelta opetussuunnitelman mukaisesti.

Vanajaveden Opiston antama kuvataiteen perusopetus lapsille ja nuorille perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta (633/1998) ja opetus on yleisen oppimäärän mukaista. Hämeenlinnan seudun kansalaisopiston kuntayhtymän hallitus on hyväksynyt opetussuunnitelman 2.10.2013. Taiteen perusopetus luo nuorille edellytyksiä hakeutua käsi- ja taideteollisuuden ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Hiihtolomaviikolla 9 ei ole opetusta.

Uusia opiskelijoita otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja 6.9.2018 alkaen: Kuvataidekoulun vastuuopettaja Laura Valo, puh. 040 869 6498 tai laura.valo@kktavastia.fi.

Lukuvuosimaksut

Perusopetus: 62 t, 220 € (laskutus 2 erässä)

Työpajat: 93 t, 236 € (laskutus 2 erässä)

Materiaalit kuuluvat maksuun.

Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia