Kuvataide

taideAnna taiteen koskettaa. Kokeile, innostu ja nauti!

Vanajaveden Opiston kuvataidekurssit tarjoavat välineitä ja väylän oman kuvataidesuhteen luomiseen. Kursseilla tutustutaan visuaalisen ilmaisun eri muotoihin, vahvistetaan havaintokykyä ja kuvallista ajattelua.

Visuaalisen kulttuurin moninaisia ja muuttuvia ilmiöitä lähestytään ennakkoluulottomasti. Opiskelijaa kannustetaan nauttimaan kuvataiteesta, arvostamaan omaa ja muiden työskentelyä. Tavoitteena on visuaalisen ja kulttuurisen yleissivistyksen kehittyminen ilmiöiden ja merkitysten tarkastelemisen kautta.

Oikeanlaisen kurssin valitsemisella opiskelija voi suunnitelmallisesti laajentaa kuvantekemisen kokemuspohjaansa. Lyhyt- ja viikonloppukursseilla pääsee kokeilemaan uusia tekniikoita tai keskittymään intensiivisesti tiettyyn teemaan tai ilmiöön. Kuvataidekurssit sopivat myös visuaalisten alojen ammatillisiin opintoihin pyrkiville valmistautumiseen.

Vanajaveden Opisto on aloittanut yhteistyön Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n kanssa, www.hameenlinnantaiteilijaseura.fi. Ammattitaiteilijat jakavat osaamistaan ja kokemustaan kursseillamme.

Kuvantekemisessä on tärkeää nähdä ja tulla nähdyksi.

Taiteen ja taidehistorian tuntemus täydentää kokemustasi. Laajenna näkemystäsi tutustumalla näyttelyihin. Myös kursseilla voidaan tehdä näyttelyvierailuja tai pitää näyttely valmistuneista kurssitöistä. Näyttelytoiminta on olennaisesti opiskeluun kuuluvaa.

Ilmoittaudu ajoissa ja anna sähköpostiosoitteesi 

  • Kurssin käynnistymisestä päätetään viikkoa ennen sen alkamista, ellei kurssin kohdalla mainita toisin.
  • Kurssikohtaiset kokoontumispäivät, tarkempi sisältö ja tietoja tarvittavista työvälineistä tai materiaaleista, ks. netistä ko. kurssin kohdalla ”lisätiedot”.
  • Lyhyille intensiivikursseille ilmoittautuneille lähetetään yleensä tiedot tarvikkeista – anna sähköpostiosoitteesi ilmoittautuessasi.
  • Materiaalit ja välineet opiskelija hankkii itse.
  • Posliininmaalauksen opetustiloissa on uunit: opiskelijatöiden polttomaksu sisältyy kurssin hintaan.

Huomaathan, että saat tietoa sinua kiinnostavista VOPin kursseista, opiskelijatöiden näyttelyistä ja ainealueen tapahtumista, kun ilmoittautuessasi annat opistolle luvan lähettää tiedotteita sähköpostilla.

Opintoneuvonta ja lisätiedot

suunnittelijaopettaja Marjo Ritamäki, puh. 050 5257 393, marjo.ritamaki@kktavastia.fi

Avoin yliopisto

Kuvataiteen aineopinnot, 35 op

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan mukaiset kuvataiteen aineopinnot alkavat tammikuussa 2018. Opinnot toteutetaan yhteistyössä Hämeen kesäyliopiston kanssa.

Opintojen tavoitteena on syventää opiskelijan valmiuksia tietyillä kuvataiteen alueilla kuten piirustus ja maalaus.

Kevätlukukaudella 2018 toteutuvat seuraavat opintojaksot:

  • Työpaja                                                   (2 op)
  • Tempera- ja öljyvärimaalaus             (6 op)

Opintoihin pääsyn edellytyksenä on avoimessa yliopistossa vähintään arvosanalla hyvä (3) suoritetut kuvataiteen perusopinnot. Aineopintojen kesto on kaksi lukuvuotta ja ne toteutetaan pääsääntöisesti Vanajaveden opiston opetustiloissa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Hämeen kesäyliopisto, www.hameenkesayliopisto.fi

 

Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia