Saksa

 Saksa 1

Tervehdykset, äänteet, esittäytyminen, ammatti, harrastukset, kuulumiset, matkailutilanteita; lukusanat, substantiivien suku ja sijamuotoja, verbien preesens, persoonapronominit, omistuspronominit.

Saksa 2

Vaateostokset, puhelinilmaisuja, viestin kirjoittaminen, lentokentällä, maita ja kieliä, autoilu, asuminen; persoonapronominien datiivi, verbien perfekti, sivulause, akkusatiivi- ja datiiviprepositiot, adjektiivin vertailu, refleksiiviverbit.

Saksa 3

Lääkärissä, tapaamisesta sopiminen, päivärytmi, urheilulajeja, työhakemus ja työelämä, opiskelu ja koulutus; infinitiivin käyttö, vaihtoprepositiot, adjektiivin taivutusta, järjestysluvut, verbien imperfekti, genetiivi, pluskvamperfekti.

Saksa 4

Asuinympäristö, kaupunkikierros, mielipiteiden ilmaisu, juhlapäiviä, perhe-elämää, ympäristönsuojelu; adjektiivin taivutus, konditionaali, konjunktiivi, epäsuorat kysymyslauseet, relatiivilauseet, passiivi, futuuri.

Saksa 5 ja edistyneemmät

Sanaston kartuttaminen, ajankohtaisia tekstejä ja nykykielen ilmaisuja lukien ja kuunnellen, saksan kieli eri alueilla, oman ilmaisun kehittäminen esim. työelämän tarpeisiin, rakenteiden kertausta ja syventämistä.

Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia