IT-palvelut

Hattelmalantie 6 (G-rakennus) 1 krs.

  • IT-palveluiden yhteinen puhelinnumero on 03 6581 700  (emme vaihda salasanaa puhelimitse).
  • Vikatilanteissa pyydämme tekemään vikailmoituksen.

IT-palvelut palvelevat erilaisissa tietotekniikkaan liittyvissä asioissa kuten, laitteiden ja tietojärjestelmien toimivuudessa sekä neuvomme ongelmatilanteissa. Aloittaessaan opiskelun opiskelija saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen, jolla hän pääsee kirjautumaan Koulutuskuntayhtymä Tavastian tietokoneille ja eri järjestelmiin. Tavastian IT-ohjeet löytyvät Opiskelija Pertistä.

KÄYTÄNNÖN OHJEITA

Salasanan vaihtaminen
Mikäli salasana on vanhentumassa voi sen vaihtaa joko koulun koneella CTRL+ALT+DEL tai koulun ulkopuolella kirjautumalla Moodleen tai täältä. Unohtuneen tai vanhentuneen salasanan voi vaihtaa www-sivujen alareunan linkistä. Tämä edellyttää että tiedot salasanan palauttamiseksi on aiemmin annettu. Mikäli nämä eivät onnistu, niin tulee henkilökohtaisesti hakea uusi salasana opintotoimistoista,  IT-palveluista tai pyytää opettajalta. Salasanaa hakiessa tulee todistaa henkilöllisyys, esim. opiskelijakortilla

Sähköposti
Opiskelija saa automaattisesti sähköpostin, joka on muotoa käyttäjätunnus@live.kktavastia.fi. Sähköposti on osa Office 365 -pilvipalvelua.

Moodle
Tavastian verkko-oppimisalustana käytetään Moodlea. Moodle toimii osana lähiopetuksen tukena sekä tarjoaa joitakin verkkokursseja. Moodleen viedään opiskelun materiaaleja, tehtäviä sekä niiden palautuksia.

Tallennustila
Opiskelijalle on OneDrive for Business (Office 365-pilvipalvelu) rajattomasti tallennustilaa. OneDrive on helppo tapa jakaa tiedostoja muille käyttäjille.

Langaton verkko
Opiskelijoilla  on mahdollisuus käyttää omia laitteitaan Tavastian rakennuksissa, jolloin he voivat käyttää langatonta verkkoa Tavastia-Open

Ohjelmistot
Opiskelijat voivat hankkia ohjelmia opiskelijahintaan. Office 365-pilvipalvelun kautta opiskelija saa käyttöönsä opiskelujensa ajaksi Office-paketin maksutta. Lisätietoa ohjelmistoista löytyy Opiskelija Pertistä.

IT-ohjeita
Sähköposti ja OneDrive (Office 365)
Moodle
Vikailmoitus (ei koulun ulkopuolelta)
Käyttösäännöt
Seuraavista linkeistä voit saada seudullisten digitutoreiden apua laitteisiin liittyvissä teknisissä ongelmissa:
https://www.facebook.com/digitutorit/
https://discordapp.com/invite/sN5xUWV

Muita linkkejä
Bridgit
TypingMaster Online
Opinaika
DreamSpark

Tavastian lukio

Hattelmalantie 6
13100 Hämeenlinna

Hallinnollinen rehtori
Tuomo Iltanen
Puh. 040 869 6470

Pedagoginen rehtori
Pieta Tukkimäki-Hildén
Puh. 040 749 3843

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia