Tavastialaiset etätöissä: Reijo Järvinen

Reijo Järvinen toimii Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa Parolan lukion rehtorina. Sen lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluu joitakin “yleistavastialaisia” tehtäviä.

Etätyö on Järviselle tietyllä tavalla uusi kokemus, toisaalta taas tuttua juttua.

– Omaan työskentelyyni on aina sisältynyt etätyöskentelyn piirteitä, joten työskentelyn rytmittäminen etätyön ja oman työpisteen välillä ei ole työskentelyn rakennetta muuttanut. Oikeastaan nyt olen miettinyt selkeämmin työtehtäviä, ja suunnitellut asiat työpaikalla tehtäviin ja toisaalta etänä hoidettaviin, Järvinen kertoo.

Etätöitä Järvinen aikoo tulevaisuudessa jatkaa soveltuvin osin.

– Rehtorin paikka on yleensä siellä, missä ovat opettajat ja opiskelijat, hän toteaa.

Puhelin peittoaa monesti sähköpostin

Etätöihin rehtori Järvinen sanoo käyttävänsä kaikkia sovelluksia, joita tietokoneesta löytyy. Erityisesti Teams on tullut tutuksi.

– Tämä vaihe on ollut minulle varsinainen Teamsin läpimurto. Sen käytön lisääntymiseen uskon vahvasti, vaikka kasvokkaisuutta edelleen tarvitaan. Minulle perinteiset puhelut ovat kokeneet renessanssin. Yhdellä puhelulla saattaa hoitua kymmenenkin sähköpostia, Järvinen muistuttaa.

Koulun yleisen ilmapiirin havainnointi ja ihmisten kasvojen ilmeiden havainnointi on Järviselle tavallisesti tärkeää, mutta nyt se on käytännössä mahdotonta.

– Tämä on asia, jota en ole kyennyt ratkaisemaan etänä työskennellessä, hän harmittelee.

Järvisen mukaan etätöihin siirtyminen on ollut iso hyppy. Hän muistuttaakin pitämään kiinni uusista taidoista.

– Nyt saavutettua osaamisen tasoa kannattaa pitää yllä. Ei tiedä, milloin näitä valmiuksia seuraavan kerran tarvitaan. Lisäksi pitää pohtia, mitä voisi jättää käyttöön, kun palataan lähiopetukseen, Järvinen päättää.

Juttusarjan etusivulle

Tulosta
© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia