Oppisopimuskoulutuksen ennakkojakso

Projektin perustiedot

Projektin tila Päättynyt
Aloituspäivämäärä  7.2.2014

Hakija / hallinnoiva organisaatio

Nimi Hyria koulutus Oy

Projektin vastuuhenkilö

Etunimi  Sirpa
Sukunimi  Rintala
Sähköpostiosoite  etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

Rahoitusviranomainen

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Projektin kuvaus

Valtionavustus on myönnetty käytettäväksi ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaavan ja valmistavan koulutuksen toteutustapojen kehittämiseen siten, että sitä voisi käyttää alle 25-vuotiaille, vailla perusopetuksen oppimäärän suorittamisen jälkeistä tutkintoa oleville nuorille oppisopimuskoulutuksen valmistavana ennakkojaksona. 16 opiskelijaa.

Oppisopimuksen ennakkojakso toteutetaan ei-työsopimussuhteisena ja koulutuksen järjestäjä käyttää ennakkojakson toteutuksessa koulutuksen järjestäjälle myönnettyjä ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijapaikkoja. Oppisopimuksen ennakkojaksoa voi käyttää sekä koko perustutkintoon että perustutkinnon osaan johtavaan oppisopimuskoulutukseen. Oppisopimuksen ennakkojakson pituus voi vaihdella yksilöllisten tarpeiden mukaan ja voi olla enintään 20 opintoviikkoa kuuden kuukauden aikana.

 

Toteuttamissuunnitelma

Oppisopimuskoulutuksen ennakkojaksoa hyödynnetään tilanteessa, jossa alle 25-vuotiaalla, ilman ammatillista tutkintoa olevalle nuorella on tarve päästä tutustumaan alan työtehtäviin, jotta ammatillisen peruskoulutuksen ja työpaikan hankkiminen oppisopimuskoulutuksen avulla mahdollistuisi.

 Mukana olevat organisaatiot: Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen ky, Kiipulasäätiö

© 2017 Koulutuskuntayhtymä Tavastia