Satellittikoulut

Projektin perustiedot

Projektin tila Päättynyt
Aloituspäivämäärä  16.12.2015

Hakija / hallinnoiva organisaatio

Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Projektin vastuuhenkilö

Etunimi Anu
Sukunimi  Konkarikoski
Sähköpostiosoite  etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

Rahoitusviranomainen

Opetushallitus

Toimintasuunnitelmat

Ammattiopisto Tavastia toimii Tredun ja Saskyn kanssa verkostossa. Tavastian vastuulla on kehittää loppuun Satelliittikoulut-toimintamalli, jossa osaamisen hankkimista viedään tutkinnon osittain sopiville työpaikoille sekä oppimisaihio 3D-tulostuksen hyödyntämisessä teknisten piirustusten lukutaidon kehittämisessä. Järjestetään Satelliittikoulut-teemapäivä ja osallistutaan Tredun valtakunnallisen seminaarin järjestelyihin. Syntyvät toimintamallien kuvaukset viedään OPH:n Hyvät käytännöt -palveluun ja hanketoimijoilla on valmius opettajien täydennyskoulutukseen.

Projektin tavoitteet:

  1. Satellittikoulut: opiskelija polutetaan hankkimaan osaamisen työpaikalle sellaisiin tutkinnon osiin, jossa kartoituksen mukaan ko. työpaikka on oppimiseen sopiva. Oppilaitos huolehtii, että yrityksessä on jatkuvasti työssäoppija/ijoita ko. työtehtävissä. Opiskelija tekee samoja verkossa saatavilla olevia tehtäviä kuin oppilaitoksessa opiskelevat ja on yhteydessä vertaisryhmäänsä verkon kautta
  2. Teknisten piirustusten lukutaito on työnantajien aiemmissa hankkeissa tehtyjen kyselyiden perusteella suurin vastavalmistuneiden osaamiseen liittyvä vaje. Hankkeessa viimeistävässä oppimisaihiossa opiskelija 3D-tulostaa suunnittelemiaan aihioita, esim. kännykän kuoria. Samalla opitaan yrityksissä yleistyviä 3D-tulostukseen liittyviä taitoja.
  3. Saskyn ja Tredun kanssa opimme verkostossa toisiltamme uusia nykyaikaisia ja tehokkaita tapoja hoitaa vientiteollisuusalojen koulutusta.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 25
13101 Hämeenlinna

Kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen
puh. 040 0505 388

Talousjohtaja Reijo Lehtonen
puh. 050 4437 943

Kuntayhtymän toimisto
puh. 03 6581 600

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia