Uratähtäin/ koulutuksen keskeyttäneiden ja ylioppilaiden oppisopimuskoulutuksen edistäminen

Projektin perustiedot

Projektin tila Päättynyt
Aloituspäivämäärä  1.8.2015

Hakija / hallinnoiva organisaatio

Nimi Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Ammattiopisto Tavastia

Projektin vastuuhenkilö

Etunimi Arto
Sukunimi Ruhala
Sähköpostiosoite etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

Rahoitusviranomainen

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Toimintasuunnitelmat

Hankkeen tavoitteena on kehittää koulutus- ja ohjausmalleja, joilla ammatillisen peruskoulutuksen tai lukiokoulutuksen keskeyttäneet opiskelijat tai muuten opiskelupaikkaa vaille jääneet nuoret voisivat löytää uuden tavan kouluttautua ja saada tutkinnon suoritettua oppisopimusmuotoisesti, tai jatkaa opintojaan työn ohessa.

Oppisopimuskoulutuksen suorittaminen lukion jälkeen on ollut mahdollista, mutta tätä koulutusväylää on harvoin tarjottu tai suoritettu. Lukiokursseja hyödynnetään kyllä siirryttäessa oppisopimuskoulutukseen osana osaamisen tunnistamista ja henkilökohtaistamista. Tällainen tavoitteellinen opintopolku on ollut harvinaista. Kuitenkin on ollut joitakin yksittäisiä opiskelijoita, jotka ovat halunneet varmistaa jatko-opintokelpoisuuttaan lukio-oppisopimus-ammattikorkeakoulu – väylällä. Aikuislukiota ei ole osattu hyödyntää tämän tyyppisiä opintopolkuja suunniteltaessa. Opinto-ohjaajilla on ollut vähänlaisesti oppisopimuskoulutusta koskevaa ohjausmateriaalia yleissivistävän koulutuksen puolella. Hankkeessa voidaan kartoittaa opintopolkujen mahdollisuuksia ja esteitä.

Konkreettisena tuloksena tavoitellaan ohjausmalleja ja joustavia opintopolkuja, joiden prosessi olisi kuvattu ja joista alueen opinto-ohjaajat, oppisopimustoimijat ja työnantajat olisivat tietoisia. Määrällisenä tavoitteena on saada kullakin alueella ohjattua 20-30 nuorta tai nuorta aikuista oppisopimusmuotoisen koulutuksen piiriin ja nostettua yleisesti tietoisuutta oppisopimusväylästä muiden sisarhankkeiden kanssa.

 Mukana olevat organisaatiot

Hyria koulutus Oy

Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen ky

Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä

Koulutuskuntayhtymä Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 25
13101 Hämeenlinna

Kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen
puh. 040 0505 388

Talousjohtaja Reijo Lehtonen
puh. 050 4437 943

Kuntayhtymän toimisto
puh. 03 6581 600

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia