Nuorten idea – Nuorten kurssit-hanke/ Vanajaveden opisto

Projektin perustiedot

Projektin tila Käynnissä
Aloituspäivämäärä  23.4.2016

Hakija / hallinnoiva organisaatio

Nimi Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

Projektin vastuuhenkilö

Etunimi Kari
Sukunimi Koski
Sähköpostiosoite  etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

Rahoitusviranomainen

Opetushallitus

 Toimintasuunnitelmat

Korvat hörölle opistoissa – nuoret kertovat kurssi-ideoita

Kansalais- ja työväenopistojen toiminta on monille nuorille uutta ja melko vierasta. Nyt haluamme saada nuorten äänen kuuluviin kurssisuunnittelussa ja kehittää opistoihin nuorten näköistä toimintaa. Espoon työväenopiston, Wellamo-opiston ja Vanajaveden opiston Nuorten ideat – Nuorten kurssit -hankkeessa opiskelijat ja opettajat luovat yhdessä nuorille suunnattuja kursseja. Otamme nuoret mukaan suunnitteluprosessiin ja kehitämme toimintaa aidosti yhdessä. Millaisia tarpeita nuorilla on? Mitä he haluavat oppia, millä menetelmällä ja kenen kanssa?

Työskentely tapahtuu Idealabra nimisessä online-yhteisössä, jossa kurssi-ideoita luodaan ja testataan erilaisten sähköisten tehtävien avulla. Mukana on noin 100 nuorta sekä opistojen opettajia. Online-yhteisössä tuotettua tietoa pureskellaan kasvokkain pari kertaa järjestettävissä työpajoissa. Työskentelyn tuloksena syntyy nuorille suunnattuja kursseja sekä suuntaviivoja niistä tiedottamiseen. Kurssi-ideat ovat valmiita tammikuussa 2017 ja kurssit toteutetaan syksyllä 2017.

Hanketta koordinoi Espoon työväenopisto (Omnia). Hankekumppaneina ovat Wellamo-opisto Lahdesta ja Vanajaveden opisto Hämeenlinnasta. Online-yhteisön työskentelyn sekä työpajat toteuttaa Interquest Oy. Hanke rahoitetaan Opetushallituksen laatu- ja kehittämisavustuksella.

Mukana ovat organisaatiot

Espoon työväenopisto (Omnia)
 Wellamo-opisto
 Vanajaveden opisto
© 2017 Koulutuskuntayhtymä Tavastia