Porstua – toiminnallinen oppiminen ja ohjaus, ESR

Projektin perustiedot

Projektin tila Käynnissä
Toteutusaika 1.5.2019 – 30.9.2021

Hakija / hallinnoiva organisaatio

Nimi Hämeen ammattikorkeakoulu Oy

Projektin vastuuhenkilö

Etunimi Pia
Sukunimi Paananen
Sähköpostiosoite etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

Rahoitusviranomainen

Hämeen ely-keskus

Toimintasuunnitelmat

Porstua -hankkeella edistetään Hämeenlinnan seudun nuorten ( 15-29 v.) koulutukseen hakeutumista, koulutuspolkujen jatkuvuutta ja sujuvuutta mahdollistamalla toiminnallinen oppiminen ja ohjaus. Toiminnallinen oppiminen ja ohjaus toteutuu Koulutuskuntayhtymä Tavastian tarjoamassa ja hankkeen osin varustamassa avoimessa toimintaympäristössä. Avoimen toimintaympäristön avulla kehitetään toiminnallisen oppimisen ja ohjauksenmallia, joka tukee toisen asteen ammatillisen reformin keskeisiä tavoitteita esimerkiksi yksilöllisen opiskelupolun rakentumista, joustavaa koulutukseen hakeutumista ja työelämässä vaadittavan osaamisen hankkimista ja päivittämistä.

Toimintaympäristössä nuori voi kokeilla, harjoitella ja näyttää hankkimaansa osaamista tai suorittaa ammatillisen tutkinnon osia. Tavoitteena on rakentaa alueen toimijoiden kanssa yhteistyössä matalan kynnyksen monialainen kohtaamispaikka, joka mahdollistaa toiminnallista opinto-, ura- ja palveluohjausta talousalueen 15-29 –vuotiaille nuorille. Ammatillisen koulutuksen reformia hyödyntäen Porstua voi toimia myös osaamisen tunnistamisen tukikohtana ja olla keskeyttämisriskissä olevien opiskelijoiden apuna. Paikka voi tarjota apuaan myös tutkinnon osien suorittamisessa niille, joille koko ammattitutkinto ei ole ensisijaisena tavoitteena.

Lisäksi opintojen nivelvaiheessa oleville nuorille tarjotaan mahdollisuus yksilölliseen tukeen vertaismentoroinnin ja henkilökohtaisen ohjauksen avulla. Keskeisenä tavoitteena on rakentaa ympäristö, jossa kohtaavat nuoret, heidän perheet/ läheiset, opetuksen, ohjauksen ja hyvinvoinnin ammattilaiset

Mukana olevat organisaatiot

Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Ammattiopisto Tavastia

Koulutuskuntayhtymä Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 25
13101 Hämeenlinna

Kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen
puh. 040 0505 388

Talousjohtaja Reijo Lehtonen
puh. 050 4437 943

Kuntayhtymän toimisto
puh. 03 6581 600

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia