Urheilulinja

Urheilulinjalla voi sovittaa yhteen tavallista määrätietoisemman valmennuksen ja opiskelun. Urheilulinjan valmennus tarjoaa kansalliselle ja kansainväliselle huipulle tähtääville urheilijoille hyvät ja joustavat opiskelu- ja valmentautumismahdollisuudet. Linjalle otetaan vuosittain 36 oppilasta, jotka ovat omassa lajissaan säännöllisessä ja tavoitteellisessa Urheiluakatemia Tavastian järjestämässä valmennuksessa. Urheilulinjalle haetaan kevään yhteisvalinnassa. Valintaprosessiin kuuluun myös osaamis- ja soveltuvuusnäyttö.

Motivoivat valmennuskurssit ovat kolmena arkiaamuna
(ti, ke, pe) klo 8-9.15

Tavastian lukion urheilulinjalla opiskelija voi valita lukio-opintoihinsa enintään kuusitoista ( 16 ) kouluaikana suoritettavaa urheiluvalmennuksen erikoiskurssia, jotka lasketaan mukaan valinnaisina kursseina lukion päättötodistukseen vaadittaviin seitsemäänkymmeneenviiteen (75) kurssiin. Valmennuskursseista suurin osa on lajivalmennuskursseja, mutta mukana on myös kaikkien lajien urheilijoille suunnatut valmennusopin, henkisen valmennuksen ja lihashuollon kurssit (yht. 2).

Iltaisin ja viikonloppuisin urheilulinjan opiskelijalla on oman seuran järjestämää valmennus- tai otteluohjelmaa. Koulun aamuharjoitukset ja seuran iltaharjoitukset koulivat urheilulinjan opiskelijan nopeasti huippu-urheilijan valmennusrytmiin.

Katso Urheilulinjalle haun erillisohjeet kohdasta Hakijalle – Haku urheilulinjalle

Urheilulinjan opetussuunnitelma 2016

Lisätietoja

Urheilulinjakoordinaattori Tiina Kivinen, tiina.kivinen@kktavastia.fi


Hämeenlinnan lyseon lukio

Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

Rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén,
puh. 040 749 3843

Apulaisrehtori Tiina Kivinen,
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 5090 757

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia