Urheilulinja

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinja

Koulun urheilulinja jatkaa 1.8.2018 alkaen Tavastian lukion urheilulinjana. Kahden lukion yhdistymisessä tapahtuu urheilulinjan osalta pääasiassa vain nimen muutos.

Urheilulinjalla voi sovittaa yhteen tavallista määrätietoisemman valmennuksen ja opiskelun.  Urheilulinjan valmennus tarjoaa kansalliselle ja kansainväliselle huipulle tähtääville urheilijoille hyvät ja joustavat opiskelu- ja valmentautumismahdollisuudet.  Linjalle otetaan vuosittain 36 oppilasta, jotka ovat omassa lajissaan säännöllisessä ja tavoitteellisessa koulun ulkopuolisessa valmennuksessa. Urheilulinjalle haetaan yhteisvalinnassa ja hakuun kuuluu myös osaamis- ja soveltuvuusnäyttö.

Urheilulinjan opetussuunnitelma 2016

Motivoivat valmennuskurssit ovat kolmena arkiaamuna
(ti, ke, pe) klo 8-9.15

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjalla opiskelija voi valita lukio-opintoihinsa enintään kuusitoista ( 16 ) kouluaikana suoritettavaa urheiluvalmennuksen erikoiskurssia, jotka lasketaan mukaan valinnaisina kursseina lukion päättötodistukseen vaadittaviin seitsemäänkymmeneenviiteen (75) kurssiin. Valmennuskursseista suurin osa on lajivalmennuskursseja, mutta mukana on myös kaikkien lajien urheilijoille suunnatut valmennusopin, henkisen valmennuksen ja lihashuollon kurssit (yht. 2).

Iltaisin ja viikonloppuisin urheilulinjan opiskelijalla on oman seuran järjestämää valmennus- tai otteluohjelmaa. Koulun aamuharjoitukset ja seuran iltaharjoitukset koulivat urheilulinjan opiskelijan nopeasti huippu-urheilijan valmennusrytmiin.

Lisätietoja

Urheilulinjakoordinaattori Tiina Kivinen 040 5008 913, tiina.kivinen@kktavastia.fi.

Hämeenlinnan lyseon lukio

Linnankatu 12-14
13100 Hämeenlinna

Rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén,
puh. 040 749 3843

Apulaisrehtori Tiina Kivinen,
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 5090 757

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia