Urheilulinja

Urheilulinjalla voi sovittaa yhteen tavallista määrätietoisemman valmennuksen ja opiskelun. Urheilulinjan valmennus tarjoaa kansalliselle ja kansainväliselle huipulle tähtääville urheilijoille hyvät ja joustavat opiskelu- ja valmentautumismahdollisuudet. Linjalle otetaan vuosittain 36 oppilasta, jotka ovat omassa lajissaan säännöllisessä ja tavoitteellisessa Urheiluakatemia Tavastian järjestämässä valmennuksessa. Urheilulinjalle haetaan kevään yhteisvalinnassa. Valintaprosessiin kuuluun myös osaamis- ja soveltuvuusnäyttö.

Motivoivat valmennuskurssit ovat kolmena arkiaamuna
(ti, ke, pe) klo 8-9.15

Tavastian lukion urheilulinjalla opiskelija voi valita lukio-opintoihinsa enintään kuusitoista ( 16 ) kouluaikana suoritettavaa urheiluvalmennuksen erikoiskurssia, jotka lasketaan mukaan valinnaisina kursseina lukion päättötodistukseen vaadittaviin seitsemäänkymmeneenviiteen (75) kurssiin. Valmennuskursseista suurin osa on lajivalmennuskursseja, mutta mukana on myös kaikkien lajien urheilijoille suunnatut valmennusopin, henkisen valmennuksen ja lihashuollon kurssit (yht. 2).

Iltaisin ja viikonloppuisin urheilulinjan opiskelijalla on oman seuran järjestämää valmennus- tai otteluohjelmaa. Koulun aamuharjoitukset ja seuran iltaharjoitukset koulivat urheilulinjan opiskelijan nopeasti huippu-urheilijan valmennusrytmiin.

Katso Urheilulinjalle haun erillisohjeet kohdasta Hakijalle – Haku urheilulinjalle

Urheilulinjan opetussuunnitelma 2016

Urheilulinjalle hakeville ulkopaikkakuntalaisille järjestetään avoimien ovien päivä 15.1.2020. Tilaisuuteen ilmoittaudutaan oman koulun opinto-ohjaajan kautta.

Nuorelle siivet -lahjoita nuoren urheiluun

Hämeenlinnan lyseon lukio on mukana Suomen urheiluakatemioiden verkostossa. Suomen urheiluakatemioiden verkosto tarjoaa nuorelle urheilijalle mahdollisuuden yhdistää urheilu ja koulunkäynti niin, että hän voi saavuttaa parhaan mahdollisen tuloksen molemmissa. Onnistumisen taustalla on monen henkilön yhteistyö niin kotona, koulussa kuin urheiluseurassakin. Olympiakomitea haluaa kampanjalla herättää koko yhteiskunnassa keskustelua nuorten harrastamisen tukemisesta. Kaikenlainen nuorten tukeminen on tärkeää ja tämä kampanja on urheilun tapa. Urheiluakatemiatoiminnan avulla tuodaan nuorille lisää liikuntaa ja urheilua koulupäiviin, jolloin yhdenkään nuoren ei tarvitse luopua unelmiensa tavoittelusta,

Lisätietoja

Urheilulinjakoordinaattori Tiina Kivinen, tiina.kivinen@kktavastia.fi


Hämeenlinnan lyseon lukio

Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén
puh. 040 749 3843

apulaisrehtori Tiina Kivinen
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 509 0757

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia