Teemaviikko toi politiikan rohkeasti kouluihin

Valtakunnallista politiikkaviikkoa vietettiin ensimmäisen ja toisen asteen oppilaitoksissa ympäri Suomen 29.10.-2.11.2018. Vuosittain järjestettävän teemaviikon tarkoituksena on lisätä nuorten tietoa ja ymmärrystä politiikasta sekä tuoda politiikka lähemmäksi nuorten arkea.

Kaurialan lukiossa politiikkaviikkoa lähdettiin toteuttamaan isolla vaihteella. Viikon aikana järjestettiin kuntapoliitikoista muodostuva puoluepaneeli, kansanedustajan vierailu, lukion oma puoluegallup sekä politiikka-aiheisia aamunavauksia. Erilaiset yhdistykset, nuorisovaltuusto ja puolueet olivat rohkeasti esillä koko viikon.

Nuoret aktiivisia

Puoluepaneelissa SDP:tä edustanut Tiia Nurminen kehuu nuorten aktiivisuutta.

– Oli suuri ilo ja kunnia osallistua Kaurialan lukion politiikkaviikon paneeliin. Hämeenlinnalaisnuoret loivat positiivisen ja lämmintunnelmaisen tilaisuuden, joka osoitti suurta aktiivisuutta ja kiinnostusta yhteisiä asioita kohtaa. Juuri tällaista aitoa kohtaamista ja vuoropuhelua tarvitaan lisää, Nurminen kertoo.

Viikon kruunasi Suomen kärkipoliitikkojen, kuten Pekka Haaviston, Antti Häkkäsen, Laura Huhtasaaren ja Antti Kaikkosen videotervehdykset Kaurialan lukioon. Mukana Hämeestä olivat myös Aino-Kaisa Pekonen, Tarja Filatov, Päivi Räsänen ja Sirpa Pietikäinen, jotka kaikki kannustivat videoillaan nuoria mukaan poliittiseen päätöksentekoon.

– Ottakaa asioista selvää ja väitelkää. Politiikassa on kyse teidän tulevaisuudestanne, Pietikäinen tiivistää.

Teemaviikon toteutuksesta vastasi viiden hengen aktiivinen oppilasryhmä. Kaurialan lukion yhtenä päätavoitteena lukuvuonna 2018-2019 on oppilaiden osallistaminen koulun toimintaan koulussa ja kouluajan ulkopuolella. Nuoret kannustavat onnistuneen viikon myötä myös muita Hämeenlinnan seudun lukioita tarttumaan politiikkaviikkoon tulevaisuudessa.

– Politiikkaviikko antaa mahdollisuuden oikeasti hyödyntää ainerajoja ylittävää osaamista. On hieno tunne, kun omasta osaamisesta voi antaa jotain koko kouluyhteisölle, teemaviikon suunnittelusta päävastuussa ollut Elisa Hyvärinen toteaa.

Teemaviikko järjestettiin yhteistyössä lukion opettajien ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Teksti: Nelma Nieminen 17D ja Elisa Hyvärinen 16B, Kaurialan lukio
Kuvat: Lehtori Piritta Malinen
© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia