Opintososiaaliset edut

Ruokailu ja kahvilatoiminta

Lukiossa tarjotaan päivittäin ilmainen kouluateria. Ruokailuaikoja tulee noudattaa. Ruokailijat huolehtivat itsenäisesti ruokailutilan viihtyisyydestä ja huolehtivat mm. astioidensa pois viemisestä. Siten seuraava ruokailija voi nauttia ateriansa mahdollisimman miellyttävässä ympäristössä.

Erityisruokavaliota tarvitsevien on täytettävä kaavake ja toimitettava se koulun keittiöön Paula Roslanderille. Katso sivulta opiskelun tuki.

Keskiviikkona aamun välitunneilla on kahvila, josta voi ostaa kahvia/teetä/mehua ja pientä purtavaa. Kahvilassa voi kuka tahansa opiskelija esiintyä, esimerkiksi musisoimalla.

Matkakorvaukset

Oppilas, jonka koulumatka yhteen suuntaan on 10 – 100 km ja matkakustannukset ovat yli 54 euroa kuukaudessa, on oikeutettu saamaan matkakorvausta Kelasta. Hakemuslomakkeita on 2.kerroksen lomakehyllyssä (monistushuoneen oven vieressä). Palauta täytetty lomake kansliaan, josta se toimitetaan paikalliseen Kelan toimistoon. Koulumatkatukea on haettava erikseen joka lukuvuodeksi. Lisätietoja saat Kelan sivuilta

Valtion Rautatiet myöntää junamatkoihin opiskelija-alennuksia lukiolaisille, samoin Matkahuolto linja-automatkoihin. Opiskelija-alennuksen saamiseksi tarvitaan erillinen opiskelijakortti, jonka ostamista varten kansliasta saa oppilaitoksen varmentaman todistuksen. Lisäksi tarvitaan valokuva ja henkilöllisyystodistus. Lukiolaisten liiton opiskelijakortilla saa VR:n ja Matkahuollon matka-alennusten lisäksi alennuksia eri liikkeistä.

Opintotuki

Hakemuskaavakkeita on saatavana koulun lomakehyllystä (2.kerros). Lomakkeen voi täyttää myös sähköisenä Kelan sivuilla. Täytetyt kaavakkeet palautetaan kansliaan, josta ne tarkistuksen jälkeen postitetaan Kelaan. Huomaa, että opiskelija menettää oikeuden opintotukeen, mikäli opiskelu ei ole täysipäiväistä (joka jaksossa vähintään 4 kurssia tai kaksi ylioppilaskoetta tutkintokerralla). Lisätietoja saat Kelan sivuilta.

Kaurialan lukio

Erottajakatu 5
13130 Hämeenlinna

Rehtori Tuomo Iltanen,
puh. 040 869 6470

Apulaisrehtori Jussi Mestari,
puh. 050 593 6203

Toimisto, puh. 050 5090 802

Opettajainhuone, puh. 050 509 0803

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia