Kaurialan lukion muraaliprojekti onnistui hyvin ja jatkuu vielä keväällä

Kanta-Hämeen keskussairaalan viestintäpäällikkö Iisakki Kiemunki otti yhteyttä ja kysyi kiinnostusta tehdä yhteistyötä ja maalata muraali sairaalaan. Kysyin innokkaita opiskelijoita mukaan ja sain heitä projektiin 12.

Sovittuamme viestintäpäällikön kanssa teemasta ja reunaehdoista, keräsin pientä inspiraatiokuvapankkia ja esittelin  sen nuorille. He tekivät luonnokset, joista koostin esittelyn ja hankesuunnitelman, joka hyväksyttiin sairaalan yhtymähallituksessa. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen voitiin toteuttaa sisätilojen maalaus  18.-19.1 tammikuuta. Projektin ensimmäinen vaihe saatiin valmiiksi.

Keskussairaalan rappuaulassa on nyt piristyksenä pieniä palasia Suomen luontoa graafisesti tyyliteltyinä. Käytännön seikat sanelivat sen, että maalaukset haluttiin toteuttaa yksittäisinä, kunkin maalaajan näköisinä kuplina, joissa kuitenkin kaikissa on tiettyjä linkkejä toisiinsa. Emme myöskään halunneet, että asiakkaiden kulku häiriintyy liikaa tai maalaus on pitkään keskeneräisen näköinen.

Tämänkertainen maalaajaporukkamme ahkeroi hienosti perjantai-iltapäivän ja illan sekä lauantaina. Maalatessa sateli positiivista palautetta ja kiitosta niin asiakkailta, vierailijoilta kuin henkilökunnaltakin. Maalaajien kesken vallitsi upea keskinäinen yhteisymmärrys ja -työ: suunnitelmat elivät sitä mukaa, kun työt etenivät ja muraalikokonaisuuden osat haluttiin liittää visuaalisesti toisiinsa. Keväällä, kun säät lämpenevät, projekti jatkuu ulkona betonisiin ramppirakenteisiin.

Kiitos Ellen, Tuuli, Roosa, Veera, Emmi, Sofia ja Nella. Lopuille muraaliproggislaisistamme: tervetuloa jatkoon mukaan.
© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia