Ravitsemisalan koulutus maahanmuuttaneille (OPVA)

Koulutus alkaa 21.8.2023

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille maahanmuuttajille sekä alan vaihtajille, jotka ovat kiinnostuneet ravitsemisalalla työskentelystä ja haluavat nopeasti työelämään. Koulutuksessa perehdytään ravitsemisalaan ja opiskellaan aamiais- ja perusruokien valmistamista ja erilaisia asiakaspalveluun liittyviä tehtäviä.

Ravitsemisalan koulutuksen suorittaneena työskentelet ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä esim. ravintolassa, kahvilassa, pikaruoka- tai henkilöstöravintolassa. Ravitsemisalan koulutuksen jälkeen voit hakeutua myös opiskelemaan ravintola- ja catering-alan perustutkintoa.

Koulutustiedot TE-palvelut sivulla

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp (osaamispistettä)

Koulutukseen sisältyy opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja

  • suomi toisena kielenä
  • lisäksi esim. matematiikka, digiosaaminen, työelämävalmiudet ja englannin kieli

Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi. Koulutukseen voi sisällyttää opiskelijan oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti myös muita opintoja, esim. tutkinnon osan Suomalaisessa työelämässä toimiminen (15 osp).

Koulutukseen kuuluu lähiopetuksen lisäksi työpaikalla oppimista.

Koulutuspaikka

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 25, Hämeenlinna

Hakeminen

Työvoimakoulutus (hakuaika 26.4.—8.8.2023)

Hae

Lisätietoja antaa

Merja Kytöaho

Koulutuspäällikkö, ravintola, catering ja elintarvike
Merja.Kytoaho@kktavastia.fi
+358505504014