Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Koulutus alkaa 3.8.2023

Koulutus on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävistä. Sinulla on mahdollisuus saada monipuolista ammatillista osaamista ruoanvalmistuksen perusteista ja asiakaspalvelutehtävistä lyhyessä ajassa. Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on vähintään peruskoulu suoritettuna ja riittävä suomen kielen taito.

Koulutuksessa suoritetaan ensin ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa, jonka jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opiskelua oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi (HOKS) mukaisesti. Voit opiskella tutkinnon osia, jotka kehittävät ja täydentävät osaamistasi. Opiskeluaikana saat käsityksen alan koulutus- ja työmahdollisuuksista sekä työtehtävistä erilaisissa toimintaympäristöissä. Koulutuksen jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä ravintola- ja cateringalalle esim. kahvilaan, pikaruoka- tai henkilöstöravintolaan, liikenneasemalle, pubiin, ravintolaan tai hakeutua jatko-opintoihin, esim. opiskella koko Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.

Koulutustiedot TE-palvelut sivulla

Koulutuksen sisältö

Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp (osaamispistettä)

  • Ravitsemisalaan perehtyminen
  • Aamiais- ja perusruokien valmistaminen
  • Ravintolapalvelu
  • Hygieniaosaaminen (hygieniapassi)
  • Ravitsemisalan toimipaikassa toimiminen (työpaikalla järjestettävä koulutus, TJK)

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 5 kuukautta (HOKS). Koulutuksessa on lähi-, ja itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta viitenä päivänä viikossa.

Kustannukset

Perustutkintokoulutus on ilmaista, mutta joudut hankkimaan henkilökohtaiset työvaatteet ja keittiö- ja salityöskentelyyn soveltuvat työkengät. Ohjeistus annetaan haastattelutilanteessa.

Koulutuspaikka

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 25, Hämeenlinna

Hakeminen

Työvoimakoulutus (hakuaika 8.5.—15.7.2023)

Hae

Lisätietoja antaa

Merja Kytöaho

Koulutuspäällikkö, ravintola, catering ja elintarvike
Merja.Kytoaho@kktavastia.fi
+358505504014

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500