TUVA-koulutus peruskoulun päättäneelle

Koulutus alkaa 5.8.2024

Tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus on tarkoitettu peruskoulun päättäneille, ammatillisen tai lukiokoulutuksen keskeyttäneille opiskelijoille. Hae mukaan TUVA-koulutukseen, jos haluat tietää lisää opiskelumahdollisuuksista ja miettiä, mikä on oma opiskeluala.

Koulutuksessa vahvistetaan opiskeluvalmiuksia ja selkeytetään lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen hakeutumista. Opiskeluvalmiuksilla voidaan tarkoittaa esimerkiksi opiskelukielen osaamista, soveltuvia opiskelu- ja elämäntaitoja tai perustaitojen vahvistamista. Lisäksi TUVA-koulutuksen aikana voi korottaa perusopetuksen arvosanoja. Tämän lisäksi opiskelija voi tutustua lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opintoihin tai suorittaa niitä.

TUVA-koulutus sisältää kaikille yhteisen koulutuksen osan Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot. Lisäksi opiskelija valitsee vähintään kaksi valinnaista koulutuksen osaa. Yksilöllinen opintopolku suunnitellaan yhdessä opiskelijan kanssa hänen tavoitteidensa ja osaamistarpeidensa mukaisesti.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Pieniä kustannuksia voi tulla työpajoissa käyttämistäsi materiaaleista ja opintomatkoista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, E-rakennus, Hämeenlinna.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 20.2.—19.3.2024)

Esittelyvideo TUVA-koulutuksesta

Lisätietoja antaa

Minna Leminen

Koulutuspäällikkö
Minna.Leminen@kktavastia.fi
+358505001377

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500