Artesaani verhoilu, taideteollisuusalan perustutkinto

10.1.2022 aloittavaksi kaavailtu ryhmä peruuntuu avoimien opiskelijapaikkojen puutteen vuoksi. Seuraava aloitus elokuussa 2022.

Verhoilualan osaamisala

Koulutuksessa opitaan tekemään erilaisia huonekalujen ja ajoneuvojen verhoilutöitä. Verhoilijan ammattitaitoon kuuluu myös ompeluosaamista, vahvaa tekstiilimateriaalien tuntemusta ja asiakaspalvelua. Verhoilija tuntee sisustuksen historiaa ja osaa valita eri tyylikausille sopivat materiaalit, värit ja työmenetelmät. Huonekalujen ja ajoneuvojen korjaaminen on kestävää elämäntapaa tukevaa toimintaa, joka jatkaa tuotteen elinkaarta.

Koulutuksen jälkeen voi työllistyä huonekaluteollisuuteen tai ajoneuvoverhoilutehtäviin. Työpaikkana ovat myös yksityiset verhoilualan yritykset tai oma yritys.

Ammattiopisto Tavastiassa voi syventää verhoilun osaamista Taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä -koulutuksessa. Huonekalu- ja tekstiilialan opintoja voi syventää ammattikorkea- ja yliopistokoulutuksissa.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Sinulle tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten tarvittavat työvälineet.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 25, H-rakennus,  Hämeenlinna
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

 

Seuraa meitä somessa!

Instagram @tavastianverhoilijat

Lisätietoja antaa

Minna Ylieskola

Lehtori, verhoilu
Minna.Ylieskola@kktavastia.fi
+358504391379

Virve Juola

Opettaja, verhoilu
Virve.Juola@kktavastia.fi
+358504400485

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500