Suutari, tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Koulutus alkaa 10.1.2022

Opinnot sisältävät jalkineiden kaavoitusta, valmistusta ja korjaamista. Suutari tekee kenkiä myös asiakkaan mittojen ja toiveiden mukaan. Suutarin ammattitaidon ydintä on jalkineissa käytettävien materiaalien tuntemus. Nahasta suunnitellaan ja valmistetaan jalkineiden lisäksi pieniä tuotteita, kuten vöitä ja laukkuja.

Koulutuksen jälkeen suutari voi työllistyä jalkinealan yrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä – esimerkiksi keskittyen jalkineiden korjaamiseen. Teattereiden puvustamot työllistävät myös suutareita.

Ammattiopisto Tavastiassa voi syventää jalkinealan osaamista Taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä – koulutuksessa. Jalkinemuotoilua voi hakeutua opiskelemaan Hämeen ammattikorkeakouluun.

Tutkinnon perusteet
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten ammattitaidon harjoittelemiseen tarvittavista materiaaleista ja opintomatkoista.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, E-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 20.9.—31.10.2021)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

SEURAA MEITÄ SOMESSA!
Instagram @tavastiansuutarit

Lisätietoja antaa

Pia Mäki-Turja

Opettaja, suutari
Pia.Maki-Turja@kktavastia.fi
+358504343556

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500