Putkiasentaja, talotekniikan perustutkinto

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan

Putkiasennuksen osaamisala

Osaamisalalta valmistuneella on monipuoliset perusvalmiudet talotekniikan työtehtäviin. Tekniset järjestelmät ja komponentit muodostavat rakennuksen talotekniikan. Osaamista tarvitaan uudisrakentamisessa sekä kiinteistöjen ylläpidossa ja korjauksissa. Putkiasentajan osaamisalan suorittaneella on valmiudet asentaa, korjata ja huoltaa rakennusten lämpö- ja vesiputkistoja ja -laitteita.

Putkiasentaja työskentelee LVI-alan yrityksessä, joka tekee putkirakennusurakoita uudisrakennuksilla ja korjaustyömailla. Myös rakennusteollisuuden, kuntien vesi- ja energialaitosten sekä kiinteistönhuoltoyhtiöiden palveluksessa on putkiasentajia. Talotekniikka säilyy merkittävänä työllistäjänä, koska nykyisten työntekijöiden korkean keski-iän takia alalle tarvitaan nuoria ammattilaisia.

Tutkinnon perusteet
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten opiskelutarvikkeista ja henkilökohtaista työvälineistä. Maksat itse myös lupakorttien viranomaismaksut.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 25, H-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 22.2.—22.3.2022)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoja antaa

Tero Tuominen

Koulutuspäällikkö
Tero.Tuominen@kktavastia.fi
+358505171551

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500