Putkiasentaja, talotekniikan perustutkinto

| Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Putkiasennuksen osaamisala

Osaamisalalta valmistuneella on monipuoliset perusvalmiudet talotekniikan työtehtäviin. Tekniset järjestelmät ja komponentit muodostavat rakennuksen talotekniikan. Osaamista tarvitaan uudisrakentamisessa sekä kiinteistöjen ylläpidossa ja korjauksissa. Putkiasentajan osaamisalan suorittaneella on valmiudet asentaa, korjata ja huoltaa rakennusten lämpö- ja vesiputkistoja ja -laitteita.

Putkiasentaja työskentelee LVI-alan yrityksessä, joka tekee putkirakennusurakoita uudisrakennuksilla ja korjaustyömailla. Myös rakennusteollisuuden, kuntien vesi- ja energialaitosten sekä kiinteistönhuoltoyhtiöiden palveluksessa on putkiasentajia. Talotekniikka säilyy merkittävänä työllistäjänä, koska nykyisten työntekijöiden korkean keski-iän takia alalle tarvitaan nuoria ammattilaisia.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten opiskelutarvikkeista ja henkilökohtaista työvälineistä. Maksat itse myös lupakorttien viranomaismaksut.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 25, H-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Huom! Hakuihin ja koulutusten alkamisiin voi tulla muutoksia.

Lisätietoja antaa

Tero Tuominen

Koulutuspäällikkö
Tero.Tuominen@kktavastia.fi
+358505171551

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500