Parturi, hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan

Parturityön osaamisala

Parturin opinnoissa opiskelet asiakkaiden hiusten ja parran hoitoa ja muotoilua erilaisten menetelmien, välineiden ja kosmeettisten aineiden avulla. Lisäksi parturi osaa suunnitella erilaisia tyylejä sekä hoitaa käsiä ja opastaa asiakasta parran, hiusten ja hiuspohjan kotihoidossa.

Valmistumisen jälkeen parturi voi tehdä asiakaspalvelua ja ohjausta työntekijänä parturiliikkeessä tai omassa yrityksessään. Myös hiusten- ja parranhoitotuotteiden myynti työllistää parturia. Jatko-opinnot: erikoisammattitutkinto Hius- ja kauneudenhoitoalan EAT, ammattikorkeakoulu Estenomi AMK, Estenomi YAMK.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista, ammattitaidon harjoittamiseen tarvittavista oppimateriaaleista ja opintomatkoista.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, A-rakennus, Hämeenlinna
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoja antaa

Maarit Metsälä

Lehtori, hius- ja kauneudenhoito
maarit.metsala@kktavastia.fi
+358505504056

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500