Modisti, tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Koulutus alkaa 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Opinnot sisältävät hattujen ja muiden asusteiden suunnittelua, kaavoitusta, muotoilua ja valmistamista erilaisista materiaaleista. Modisti tekee asusteita asiakkaan mittojen ja mieltymysten mukaan ja osaa neuvoa asiakasta päähineiden valinnassa. Modistin opinnot sisältävät perinteisten käsityötekniikoiden lisäksi teollisempien työtapojen harjoittelua. Modistin opintoihin hakeutuu usein henkilöitä, joilla on entuudestaan tekstiili- ja muotialan osaamista, sillä modistin työtapojen osaaminen ja materiaalien tunteminen laajentaa myös esimerkiksi mittatilausompelijoiden osaamista ja työllistymismahdollisuuksia.

Modistina työllistyt omassa yrityksessäsi tai osana osuuskuntaa myyden päähineitä ja tehden tilaustöitä asiakkaille. Teattereiden puvustamot, tapahtumatuotannot ja erilaiset projektit työllistävät myös modisteja.

Ammattiopisto Tavastiassa voi syventää modistin osaamista Taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä – koulutuksessa. Jatko-opintoihin voi hakeutua myös ammattikorkeakouluihin esimerkiksi muotoilun opintoihin.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee mm. oppimateriaaleista, kuten ammattitaidon harjoittelemiseen tarvittavista materiaaleista ja opintomatkoista.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, B-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 20.2.—19.3.2024)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Huom! Hakuihin ja koulutusten alkamisiin voi tulla muutoksia.


Seuraa meitä somessa!

Instagram @tavastianmodistit

Lisätietoja antaa

Laura Peltonen

Opettaja, modisti
Laura.Peltonen@kktavastia.fi
+358504400936

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500