Modisti, tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Koulutus alkaa 10.1.2022

Opinnot sisältävät hattujen ja muiden asusteiden suunnittelua, kaavoitusta, muotoilua ja valmistamista erilaisista materiaaleista. Modisti tekee asusteita asiakkaan mittojen ja mieltymysten mukaan ja osaa neuvoa asiakasta päähineiden valinnassa. Modistin opinnot sisältävät perinteisten käsityötekniikoiden lisäksi teollisempien työtapojen harjoittelua. Modistin opintoihin hakeutuu usein henkilöitä, joilla on entuudestaan tekstiili- ja muotialan osaamista, sillä modistin työtapojen osaaminen ja materiaalien tunteminen laajentaa myös esimerkiksi mittatilausompelijoiden osaamista ja työllistymismahdollisuuksia.

Koulutuksen jälkeen modisti voi työllistyä omassa yrityksessään tai osana osuuskuntaa myyden päähineitä ja tehden tilaustöitä yksittäisille asiakkaille tai yhteisöille. Teattereiden puvustamot, tapahtumatuotannot ja erilaiset projektit työllistävät myös modisteja.

Ammattiopisto Tavastiassa voi syventää modistin osaamista Taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä – koulutuksessa. Jatko-opintoihin voi hakeutua myös ammattikorkeakouluihin esimerkiksi muotoilun opintoihin.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten ammattitaidon harjoittelemiseen tarvittavista materiaaleista ja opintomatkoista.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, B-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 22.2.—22.3.2022)

Jatkuva haku (hakuaika 20.9.—30.10.2021)

Hae

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Seuraa meitä somessa!

Instagram @tavastianmodistit

Lisätietoja antaa

Laura Peltonen

Opettaja, modisti
Laura.Peltonen@kktavastia.fi
+358504400936

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500