Mittatilausompelija, tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Koulutus alkaa 10.1.2022

Opinnot sisältävät naisten vaatteiden suunnittelua, kaavoitusta ja valmistusta erilaisista materiaaleista, moniin eri käyttötarkoituksiin ja erityyppisille vartaloille. Opintoihin sisältyy yksilöllisen mittatilausompelun lisäksi osaamista sarjatuotannosta ja kestävän kehityksen mukaisesta vaatteiden valmistuksesta ja korjaamisesta.

Koulutuksen jälkeen mittatilausompelija voi työllistyä ompelimoon, alihankintayritykseen sekä vaate- ja kangasmyymälään. Mittatilausompelija toimii usein myös itsenäisenä yrittäjänä, joka valmistaa vaatteita mittatilaustyönä tai pieniä tuotesarjoja.

Ammattiopisto Tavastiassa voi opiskella Tekstiili- ja muotialan ammatti- ja erikoisammattitutkintoa. Jatko-opintoihin voi hakeutua myös ammattikorkeakouluihin, Vestonomi AMK tai Artenomi AMK tutkintoihin.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten ammattitaidon harjoittelemiseen tarvittavista materiaaleista ja opintomatkoista.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, B-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 22.2.—22.3.2022)

Jatkuva haku (hakuaika 20.9.—31.10.2021)

Hae

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Seuraa meitä somessa!

Instagram @tavastianmittatilausompelijat

Lisätietoja antaa

Tuija Saarinen

Lehtori, vaatetusompelu
Tuija.Saarinen@kktavastia.fi
+358503372462

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500