Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan

Voit hakea opiskelijaksi liiketoiminnan perustutkintoon, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunut bisnesmaailman ja talouden asioista.

Merkonomiopinnoissa pääset opiskelemaan esimerkiksi asiakaspalveluosaamista, liiketoimintaa, yrittäjyyttä, taloushallintoa sekä työelämätaitoja. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta voit myös itse vaikuttaa paljon tutkintosi sisältöön valitsemalla juuri sinulle mieleisiä tutkinnon osia. Voit valita opintoihisi esimerkiksi myyntiä, markkinointiviestintää, tapahtumatuotantoa, taloushallintoa sekä yrittäjyyttä.

Liiketoiminnan perusosaamista tarvitaan työelämässä kaikilla eri aloilla. Merkonomina voit työskennellä kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelu, myynnin ja markkinoinnin tehtävissä tai yritysten sekä muiden organisaatioiden taloushallinnon töissä. Työpaikkasi voi löytyä myös isännöinti- tai tilitoimistossa. Työllistymismahdollisuuksia on myös uudemmilla yrityselämän aloilla, kuten sähköisessä kaupankäynnissä sekä tapahtumatuotannossa. Saat myös hyvät perusvalmiudet toimia yrittäjänä.

Liiketoiminnan perustutkinto antaa hyvät valmiudet tradenomiopintoihin. Voit sisällyttää opintoihisi jo merkonomiopintojen aikana ammattikorkeakoulun väyläopintoja, joilla varmistat paikkasi Hämeen ammattikorkeakoulussa. Merkonomin koulutus antaa hyvän bisnesosaamisen pohjan yhdistettäväksi myös muiden alojen jatko-opintoihin.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista. Oma tietokone helpotta opintoja.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, A-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 22.2.—22.3.2022)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoja antaa

Tuovi Korkeakoski

Koulutuspäällikkö
Tuovi.Korkeakoski@kktavastia.fi
+358408251775

Satu Nylander

Lehtori, liiketoiminta
Satu.Nylander@kktavastia.fi
+358504400426

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500