Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto

Koulutus alkaa 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Voit hakea opiskelijaksi liiketoiminnan perustutkintoon, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunut bisnesmaailman ja talouden asioista.

Merkonomiopinnoissa pääset opiskelemaan esimerkiksi asiakaspalveluosaamista, liiketoimintaa, yrittäjyyttä, taloushallintoa sekä työelämätaitoja. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta voit myös itse vaikuttaa paljon tutkintosi sisältöön valitsemalla juuri sinulle mieleisiä tutkinnon osia. Voit valita opintoihisi esimerkiksi myyntiä, markkinointiviestintää, tapahtumatuotantoa, taloushallintoa sekä yrittäjyyttä.

Liiketoiminnan perusosaamista tarvitaan työelämässä kaikilla eri aloilla. Merkonomina voit työskennellä kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelu, myynnin ja markkinoinnin tehtävissä tai yritysten sekä muiden organisaatioiden taloushallinnon töissä. Työpaikkasi voi löytyä myös isännöinti- tai tilitoimistossa. Työllistymismahdollisuuksia on myös uudemmilla yrityselämän aloilla, kuten sähköisessä kaupankäynnissä sekä tapahtumatuotannossa. Saat myös hyvät perusvalmiudet toimia yrittäjänä.

Liiketoiminnan perustutkinto antaa hyvät valmiudet tradenomiopintoihin. Voit sisällyttää opintoihisi jo merkonomiopintojen aikana ammattikorkeakoulun väyläopintoja, joilla varmistat paikkasi Hämeen ammattikorkeakoulussa. Merkonomin koulutus antaa hyvän bisnesosaamisen pohjan yhdistettäväksi myös muiden alojen jatko-opintoihin.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista. Oma tietokone helpottaa opintoja.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, A-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 20.2.—19.3.2024)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Huom! Hakuihin ja koulutusten alkamisiin voi tulla muutoksia.

Lisätietoja antaa

Tuovi Korkeakoski

Koulutuspäällikkö
Tuovi.Korkeakoski@kktavastia.fi
+358408251775

Satu Nylander

Lehtori, liiketoiminta
Satu.Nylander@kktavastia.fi
+358504400426

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500