Matkailupalvelujen tuottaja, matkailualan perustutkinto

| Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Matkailupalvelujen osaamisala

Tutkinto antaa monipuolisen näkemyksen matkailuelinkeinosta ja sen rakenteesta sekä matkailijoiden tarpeista ja odotuksista. Matkailupalvelujen tuottaja osaa järjestää matkailijoiden tarpeisiin elämyksiä tuottavia ohjelmapalvelukokonaisuuksia ja tapahtumia. Opit palvelemaan asiakkaita matkailualan eri yrityksissä ja toimintaympäristöissä sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia ja muita ohjelmapalveluja esimerkiksi kulttuuri-, kaupunki-, hyvinvointi- ja luontomatkailuun. Opit tuntemaan matkailualaa, ymmärtämään eri tapoja ja kulttuureja, huolehtimaan asiakkaiden turvallisuudesta ja toimimaan ympäristöä ajatellen.

Matkailualan opinnoissa kehität taitoja markkinoida matkapalveluja sosiaalista mediaa hyödyntäen. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta paljon voit myös itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön valitsemalla juuri sinulle mieleisiä valinnaisia tutkinnon osia. Voit valita opintoihisi esimerkiksi luontomatkailua, opastamista ja majoituspalveluja sekä yrittäjyyttä. Opintoihin voit sisällyttää myös työskentelyä ulkomailla.

Matkailupalvelujen tuottajana työpaikkasi voi löytyä ohjelmapalveluyrityksistä, tapahtumista, lomakeskuksista, maaseutumatkailukohteista, kylpylöistä, luontomatkailuyrityksistä. Työpaikkasi voi olla myös ulkomailla tai voit työllistää itsesi yrittäjänä

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee työasuista, oppikirjoista ja opintomatkoista.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Huom! Hakuihin ja koulutusten alkamisiin voi tulla muutoksia.


SEURAA MEITÄ SOMESSA!
Facebook @matkailukilta
Instagram @matkailukiltaorginal

Lisätietoja antaa

Tuovi Korkeakoski

Koulutuspäällikkö
Tuovi.Korkeakoski@kktavastia.fi
+358408251775

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500