Matkailupalvelujen tuottaja, matkailualan perustutkinto

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan

Matkailupalvelujen osaamisala

Tutkinto antaa monipuolisen näkemyksen matkailuelinkeinosta ja sen rakenteesta sekä matkailijoiden tarpeista ja odotuksista. Matkailupalvelujen tuottaja osaa järjestää matkailijoiden tarpeisiin elämyksiä tuottavia ohjelmapalvelukokonaisuuksia ja tapahtumia. Opit palvelemaan asiakkaita matkailualan eri yrityksissä ja toimintaympäristöissä sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia ja muita ohjelmapalveluja esimerkiksi kulttuuri-, kaupunki-, hyvinvointi- ja luontomatkailuun. Opit tuntemaan matkailualaa, ymmärtämään eri tapoja ja kulttuureja, huolehtimaan asiakkaiden turvallisuudesta ja toimimaan ympäristöä ajatellen.

Matkailualan opinnoissa kehität taitoja markkinoida matkapalveluja sosiaalista mediaa hyödyntäen. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta paljon voit myös itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön valitsemalla juuri sinulle mieleisiä valinnaisia tutkinnon osia. Voit valita opintoihisi esimerkiksi luontomatkailua, opastamista ja majoituspalveluja sekä yrittäjyyttä. Opintoihin voit sisällyttää myös työskentelyä ulkomailla.

Matkailupalvelujen tuottajana työpaikkasi voi löytyä ohjelmapalveluyrityksistä, tapahtumista, lomakeskuksista, maaseutumatkailukohteista, kylpylöistä, luontomatkailuyrityksistä. Työpaikkasi voi olla myös ulkomailla tai voit työllistää itsesi yrittäjänä

Tutkinnon perusteet
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee työasuista, oppikirjoista ja opintomatkoista.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 22.2.—22.3.2022)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

SEURAA MEITÄ SOMESSA!
Facebook @matkailukilta
Instagram @matkailukiltaorginal

Lisätietoja antaa

Tuovi Korkeakoski

Koulutuspäällikkö
Tuovi.Korkeakoski@kktavastia.fi
+358408251775

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500