Matkailualan perustutkinto, monimuotokoulutus

Koulutus alkaa 5.9.2022

Koulutus on tarkoitettu juuri sinulle, joka haluat työskennellä matkailualalla ja/tai jatkaa opintojasi ammattikorkeakoulussa. Jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa edellyttävät koko tutkinnon suorittamista. Tuleva työpaikkasi voi olla vaikka matkailun myynti- ja neuvontapiste, matkatoimisto, matkailukeskus, luontomatkailuyritys, lomakeskus tai liikenneyhtiöiden keskusvaraamo.

Voit suorittaa joko osa- tai koko tutkinnon. Matkailualan perustutkinto muodostuu moduuleista, joissa järjestetään lähiopetusta yhdessä tutkinnon osassa kerrallaan. Lähiopetusta järjestetään lukuvuonna 2022–2023 seuraavissa tutkinnon osissa:

  • Lähielämyksen järjestäminen ja myynti, 15 osp
  • Opastuspalvelut, 25 osp
  • Matkailualan asiakaspalvelu, 30 osp
    (Tässä osassa voit suorittaa seuraavat korttikoulutukset: ensiapukoulutus, hygieniaosaamiskoulutus, alkoholilainsäädännön koulutus sekä matkailualan turvallisuuspassi)

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella. Koko tutkinnon laajuus on 180 osp.

Tutkinnon perusteet

Opetustapa

Koulutus sisältää lähiopiskelua ja etäopiskelua. Lähiopiskelu toteutetaan pääsääntöisesti päiväkoulutuksena. Lähiopiskelupäiviä on yleensä kolme viikossa, joten voit joustavasti yhdistää opiskelun ja osa-aikaisen työn.

Koulutuksen aikana tutustutaan Hämeessä toimiviin matkailualan yrityksiin ja muihin toimijoihin. 

Osa opiskelusta on itsenäistä päätteellä työskentelyä ja internetin välityksellä opiskelua, joten sinulla on oltava käytössäsi tietokone ja videoneuvotteluihin soveltuva internet-yhteys. Käytämme opintojen tukena mm. Microsoft Office –ohjelmistoa ja sosiaalista mediaa.

Kevään ja kesän 2023 aikana voit opiskella tutkinnon yhteisiä tutkinnon osia (yto-opinnot) itsenäisesti Moodlessa ja ohjatusti koululla yto-pajoissa. Voit myös hakeutua työelämässä järjestettävään koulutukseen (tjk) tai oppisopimusjaksolle opiskelemaan ja suorittamaan haluamiasi tutkinnon osia.

Sinulla on mahdollisuus jatkaa koko tutkinnon suorittamista lukuvuonna 2023–2024.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia voi tulla esimerkiksi mahdollisten opintomatkojen tai erilaisten aktiviteetteihin osallistumisen omavastuuosuuksista.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna.
Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae


Seuraa meitä somessa!

Facebook @matkailukilta
Instagram @matkailukiltaorginal

Lisätietoja antaa

Tuovi Korkeakoski

Koulutuspäällikkö
Tuovi.Korkeakoski@kktavastia.fi
+358408251775

Esko Hentilä

Lehtori, matkailu
Esko.Hentila@kktavastia.fi
+358400482231

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500