Matkailualan perustutkinto, monimuotokoulutus

| Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Koulutus on tarkoitettu juuri sinulle, joka haluat työskennellä matkailualalla monipuolisissa, mielenkiintoisissa ja kansainvälisissä tehtävissä. Sinulla on mahdollisuus jatkaa opintojasi ammattikorkeakoulussa koko tutkinnon suoritettuasiTuleva työpaikkasi voi olla esimerkiksi matkailukeskus, luontomatkailuyritys, lomakeskusmatkailun myynti- ja neuvontapiste, hotelli tai maaseutumatkailuyritys.

Matkailualan perustutkinto muodostuu moduuleista, joissa järjestetään lähiopetusta yhdessä tutkinnon osassa kerrallaan. Lähiopetusta järjestetään lukuvuonna 2023–2024 seuraavissa tutkinnon osissa 

  • Matkailualan asiakaspalvelu 30 osp
  • Matkailupalvelujen tuotteistaminen 30 osp
  • Hotellin vastaanottopalvelut 40 osp/Majoituspalvelut 15 osp

Koulutuksessa suoritetaan seuraavat työelämässä tarvittavat korttikoulutukset: ensiapukoulutus, hygieniaosaamiskoulutus, alkoholilainsäädännön koulutus sekä matkailualan turvallisuuspassi. Koulutuksen kesto ja suoritettavat ammatilliset opinnot määräytyvät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella. Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).

ePerusteet, valtakunnallinen

Opetustapa

Koulutus sisältää lähiopiskelua, etäopiskelua ja työpaikalla oppimista. Lähiopiskelu toteutetaan pääsääntöisesti päiväkoulutuksena. Lähiopiskelupäiviä on yleensä kolme viikossaMuina päivänä opiskellaan yhteisiä tutkinnon osia (yto-opinnot) itsenäisesti verkossa ja/tai ohjatusti koululla. Osa opiskelusta on itsenäistä päätteellä työskentelyä ja internetin välityksellä opiskelua, joten sinulla on oltava käytössäsi tietokone ja videoneuvotteluihin soveltuva internet-yhteys. Käytämme opintojen tukena mm. Microsoft Office –ohjelmistoa (ei tarvitse olla koneella valmiina) ja sosiaalista mediaa.

Koulutuksen aikana tutustutaan monipuolisesti Hämeessä toimiviin matkailualan yrityksiin ja muihin toimijoihin. 

Koulutukseen sisältyy työpaikalla oppimisen jaksoja henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaisesti. Sinulla on mahdollisuus suorittaa työssäoppimisjaksoja ulkomailla hyödyntäen yhteistyöyrityksiämme ja yhteistyöoppilaitoksiamme mm. Espanjassa ja Portugalissa. Voit työssäoppimisjaksolla hakeutua myös kotimaassa kansainväliseen työympäristöön, kuten Lappiin, jonne useat opiskelijamme ovat vuosien aikana työllistyneet. 

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia voi tulla esimerkiksi mahdollisten opintomatkojen tai erilaisten aktiviteetteihin osallistumisen omavastuuosuuksista.

Koulutuspaikka

  • Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 25, Hämeenlinna.
    Kampusalueemme parin kilometrin etäisyydellä Hämeenlinnan keskustasta tarjoaa modernin ja viihtyisän oppimisympäristön. 
  • Aulangon Luontoliikuntakeskus, Linnanen 77, Hämeenlinna
    Aulangon luonnonsuojelualueen kupeessa ja Vanajaveden kansallismaisemassa sijaitseva Aulangon Luontoliikuntakeskus on oppilaitoksemme käytössä oleva keskus, jossa matkailualan opiskelijat järjestävät mm. kahvila- ja neuvontapalveluja sekä ohjelmapalveluja ja tapahtumia.
  • Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae


Teemme koulutuksen aikana tiivistä yhteistyötä useiden Aulangon alueen ja Hämeenlinnan seudun matkailuyritysten kanssa. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Scandic Aulanko, Aulanko Outdoors, Lasten Liikunnan TukiEvon Luonto ja Kokous&Kongressi Hämeenlinna. 

Seuraa meitä somessa!

Facebook @matkailukilta
Instagram @matkailukiltaorginal

Lisätietoja antaa

Tuovi Korkeakoski

Koulutuspäällikkö
Tuovi.Korkeakoski@kktavastia.fi
+358408251775

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500